Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Интересно :)

Кога сме кај тоа оригиналните антиваксери се плашат од 5г баш заради зрачењето. Така да тие се конзистентни во својот страв од непознато :D
Oh the irony.
Се плашат од 5г и вакцини заради зрачење а немаат проблем да си развиваат антивакс теории на фб (преку мобилни) или да си споделуваат женски/машки донаќински муабети. :D

Па нормално нема заради другата 1/3 антиваксери мене не ми е реално за ваква банална, едноставна работа да се пишуваат толку многу страни а и општо на светско ниво како испаднаа голем број антиваксери.
Не за џабе се вели луѓето во глобала се плашат и тешко го прифаќаат се тоа што е ново за нив така и со вакциниве.
Проблем е недовербата кон институциите. Кога толку многу ги лажеш луѓето, нормално е да не ти веруваат.

Еве јас баш заради тоа што Заев тврди дека вакцините се ЗДРАВИ, не се вакцинирам.

Проблем е недовербата кон институциите. Кога толку многу ги лажеш луѓето, нормално е да не ти веруваат.

Еве јас баш заради тоа што Заев тврди дека вакцините се ЗДРАВИ, не се вакцинирам.
Не се од него правени па да ми е грижа што тој или Венко или било кој политичар од Македонија рекол нешто за вакцините небитно дали позитивно или негативно.

Не се од него правени па да ми е грижа што тој или Венко или било кој политичар од Македонија рекол нешто за вакцините небитно дали позитивно или негативно.
Абе вакцните се фејк њус откако излегоа :)

Секој ден се полоши се. Сега само надеж кај властите дека ќе ги заштитат луѓето од хоспитализација и смрт.

Иако реално тоа е веќе евидентно од Израел во јули. Затоа сега трета доза, а во Израел ако му дозволи народот и 4та.

А од друга страна Израел има успешна приказна баш кај ортодоксните Евреи 1.300.000 невакцинирани кои во првиот бран лани најголем дел имаа корона. Сега во моментот само 4% од сите делта случаи се кај ортодоксните невакцинирани.

Ако сакаат да ја искоренат короната со следење на наука, ќе го постават природниот имунитет на пиедестал и само тие што имаат антитела ќе имаат вакцинални пасоши.

Хахахха види ја не знае компјутер да упали и фотошоп мастер стана... Во Канада на антимаскер протест е ова,
...види го твојот извор, ги има најмалку 100 мемиња,

инаку, освен навреди како мастер за ништо не те бива, бате, слабо некако воспитањето, те испуштија од раце тие 7 години од дома!

дечки, а едно прашање вака.
Не сакате да се вакцинирате затоа што многу брзо беше направена вакцината и страв ви е така? Пред 30-40 години требало 10 години за да се направи и тестира, точно е тоа, а сега само година дена (не ми се фаќајте за бројките ги трескам од ракав)

Дали тоа значи дека ако пред 30 години за да се направи еден телефон требало можда месец дена, а сега 1 саат...дека не треба да ги купувате најновите модели на мобилни затоа што НЕ СЕ ТЕСТИРАНИ, КОЈ ЗНАЕ ШТО ИМА ВНАТРЕ?
Ima pricini zosto sega pobrzo se napravi i treba da go pozdravime toj napredok. Zaebi vakcina koja ja pravat 5 godini po pandemijata koga preziveanite i onaka sme imuni. Ama toa e argument kolku da se pise nesto protiv a ne celi na vakcinata i toa deka e efikasna tuku se zema nekoj sosema drug argument.

Ако сакаат да ја искоренат короната со следење на наука, ќе го постават природниот имунитет на пиедестал и само тие што имаат антитела ќе имаат вакцинални пасоши.
Прорблемот го гледам тука, сите овие гласни проваксери немаат прележано а еден ден ќе мора да го.

A na osnova na koi rezultati bi trebalo da bide zemano?

Da, veruvam deka na masko dete od 16 godini sto ide da se vakcinira, rizikot mu e 3 vo 100k vo Ovaa studija. Zatoa sto vo ovaa studija se zemeni toj broj na reprezentativen primerok, so toj broj na starost i ispitanici. Dokolku avtorite izberat sruga starosna grupa, i napravat ista takva studija, koja ke zavrsi na lancet, jas ke veruvam i vo nea. Zatoa sto mi e jasno niz kakov filter zavrsila, pred da bide objavena.

Da se razbereme, ne ja favoriziram, ne tvrdam deka nema rizik, samo tvrdam deka toa sto bilo dokazano tamu, drzi voda. Dokolku procitam nesto sto ke bide objaveno i ke bide porazlicno, i toa ke go objavam.

Jas ne se smetam za merodavna, da mozam da procenam dali ovaa studija ima greska, bidejkji lugjeto sto ja analizirale i procitale pred da ja odobrat, se naucnici koi sigurno pominale vo svojot zivot mnogu povekje studii od mene.
Меѓутоа има грешка. Не е земено во предвид тоа туку се групирани сите заедно и е добиена таа бројка 3 во 100к. Тоа пробувам да ти објаснам, дека Лансет со сите тие луѓе што ја анализирале и филтирале сепак објавува бројка која у најблага форма е ублажување или класична лага. Тука немало потреба ништо да се побива, туку самата методологија им е утната.

А инаку поразлични, поточни студии се веќе објавени, на исто така реномирани места.

Ima pricini zosto sega pobrzo se napravi i treba da go pozdravime toj napredok. Zaebi vakcina koja ja pravat 5 godini po pandemijata koga preziveanite i onaka sme imuni. Ama toa e argument kolku da se pise nesto protiv a ne celi na vakcinata i toa deka e efikasna tuku se zema nekoj sosema drug argument.
ако луѓето откако се заразт се имуни, зошто пак се заразуваат?

Можеби и тоа има удел секако!

Ама фактот дека вие на интернет имате пристап до сè што треба и сè што не треба, а притоа не знаете како да филтрирате информации е ваш најголем непријател.
Ти не кажувај за филтрирање информации жити се, до пред 1 месец беше на линија со министерство за здравство и бркаше колективен имунитет. Нешто што науката одамна го прогласи за умрено.

Ти не кажувај за филтрирање информации жити се, до пред 1 месец беше на линија со министерство за здравство и бркаше колективен имунитет. Нешто што науката одамна го прогласи за умрено.

брат, вашиот филтер е запушен начисто. Спомнуваш аргументи, луѓето нон стоп се трудат ви даваат вие не ги гледате.

И давам вчера линк од студија на докторицана бијонс за моноклонални тела и вика не разбирам преведи ми. Па нели вие сте за све експерти? Па и да ви преведуваме?

ако луѓето откако се заразт се имуни, зошто пак се заразуваат?

Retki slucaevi. Virusot ke ni ostane zasekogas no ke stane neopasen posto ke izgradime osnoven imunitet i ke se soocuvame redovno. Ke go setime kako nastinka.

брат, вашиот филтер е запушен начисто
Тебе ти кажав, капацитетот ти е тој, најубаво следи што ќе ти властите. Тенка ти е линијата и ако ја пречекориш може со слаџана велков да завршиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom