Теорија на Шуплива VS Рамна Земја

• Креатор на темата Креатор на темата Мацото
  • Време на започнување Време на започнување
Па месечината не би требало да се појави преку ден така го побива хелиоцентризмот. Сонцето во движење ја носи светлината со себе има одреден опсег на зрачење и позади себе остава постепено затемнување. Јас навечер не сум видел сонце знаејќи го моделот на рамна земја и движењето на сонцето и месечината...
Автоматски споено мислење:

Логички размислувај не се наслонувај на некакви теории и претпоставки. Ништо од тоа во реалноста не функционира. Хелиоцентризмот заедно сосе гравитацијата се само обични не потврдени теории и претпоставки.

Не ми одговори дали кога ќе излезеш надвор на сончево време гледаш ПАРАЛЕЛНИ ЗРАЦИ негде?
Окото функционира како темна соба. Се што е подалеку е помало се што е поблиску е поголемо. Земи го прстот и движи го пред очи и ќе видиш дека се зголемува и намалува така и растојанието помеѓу зраците на сонцето. Први почни со еден прст и едно око.

Окото функционира како темна соба. Се што е подалеку е помало се што е поблиску е поголемо. Земи го прстот и движи го пред очи и ќе видиш дека се зголемува и намалува така и растојанието помеѓу зраците на сонцето. Први почни со еден прст и едно око.
Тоа се вика ПЕРСПЕКТИВА и welcome to the club...

Тоа се вика ПЕРСПЕКТИВА и welcome to the club...
Од аспект на перспекитива неможе само со гледање нагоре да кажеш ни колку далеку е ни колку е голема ни сонцето ни месечината. Требаат други методи.

Па месечината не би требало да се појави преку ден така го побива хелиоцентризмот. Сонцето во движење ја носи светлината со себе има одреден опсег на зрачење и позади себе остава постепено затемнување. Јас навечер не сум видел сонце знаејќи го моделот на рамна земја и движењето на сонцето и месечината...

Логички размислувај не се наслонувај на некакви теории и претпоставки. Ништо од тоа во реалноста не функционира. Хелиоцентризмот заедно сосе гравитацијата се само обични не потврдени теории и претпоставки.

Не ми одговори дали кога ќе излезеш надвор на сончево време гледаш ПАРАЛЕЛНИ ЗРАЦИ негде?
split.jpg

@Red Zurla, твојата ситуација не е ни малку наивна. Покажуваш рани знаци на шизофренија.

Прегледај го приврзокот 306937

Изгаси го компјутерот. И побарај лекарска помош. Веднаш!
Nope!
Високо функционален аутизам на граница со аспергер или комбинација од двата.
Тоа исто ќе го објасни и неговиот буквалистички и наивен светоглед!

Nope!
Високо функционален аутизам на граница со аспергер или комбинација од двата.
Тоа исто ќе го објасни и неговиот буквалистички и наивен светоглед!
Коментирање на ниво на тролање и давање на нестручни дијагнози (надрилекарство и црна медицина) не се конструктивни. Искоритете шанса да научите или споделите нешто од физика, астрономија и слично.

Коментирање на ниво на тролање и давање на нестручни дијагнози (надрилекарство и црна медицина) не се конструктивни. Искоритете шанса да научите или споделите нешто од физика, астрономија и слично.
Искористивме шанса да го научиме бар нешто!
Ама не можеш на сила.
Јас барем сфатив зошто и се откажав...

чек прво да дефинираме која астрономија ќе се учи.
јас таа што ја учев не е применлива кај зурла.

чек прво да дефинираме која астрономија ќе се учи.
јас таа што ја учев не е применлива кај зурла.
И јас мислам дека нема врска со физичката реалност рамноземјанството. Но зошто? Има стотици докази кои велат дека не е точно тоа.

И јас мислам дека нема врска со физичката реалност рамноземјанството. Но зошто? Има стотици докази кои велат дека не е точно тоа.
Озбилен си?
Во моментов кружат сателити за илјадници намени, потврдени и докажани се „кеплеровите“ брзини со кои точно се знае дали телото ќе падне на земјата, ќе орбитира или ќе има параболична патека и ќе излезе во сончевиот систем, докази дека е кружна уште од п.н.е и тн.
Рамноземјанството е последица на слабиот образовен систем и пристап до интернет на луѓе со сериозни психички проблеми.

Не е точно рамноземјанството за тоа мислев. За тоа има многу докази дека не е точно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom