DracevoTheCity
Чиста Македонија !
- Член од
- 7 ноември 2008
- Мислења
- 8.662
- Поени од реакции
- 9.983
Со парите од браќата ќе потпишеле среден бек.
Pa dobro 35 godini I ne e nesto mnogu vo rakometot, samo da se nadevame deka ne se vo ista forma kako Vujin. Inace spored mene dobri zasiluvanje. Gurbindo ima 33, nema nekoj izgraden skok sut, nema nekoj sut od mesto, nisto posebno plus pravi cesto probivanja....Ako dadat za nego brdo pari I nasive kupat neso kvalitetno ondak poln pogodok Inaku tesko nas....Леворакиот Њокас не е подобар играч од Гурбиндо, плус постар е. Доколку ова значи дека Гурбиндо си заминува, тогаш не гледам на ова како на некој си добар потег. Освен ако евентуално клубот бил ставен пред свршен чин па морале да се снајдат.
да си замина, во Динамо Букурешт, кај Чави Пасквал...И сега што бидна со Гурбиндо, си отиде или не? @chef_cook некоја инсајдерска информација?
Да ја спукалНишто не ми е јасно на мене искрено.
Ако се прави простор во буџетот за среден бек, тогаш за кој ѓавол имаме дури СЕДУМ деснораки бекови во тимот од кои за двајца (Карапалевски и Крстевски) е дискутабилно дали ќе добиваат и минутажа во средби со македонските екипи? Зошто не се мислело на овие ствари на време кога се креирал тимот за оваа сезона?
Све ми мириса дека доаѓањето на Вујо ги има збркано сметките во целава оваа ситуација. Аљушот барал и договарал еден тип на играчи, Вујо друг. На крај ние сме тие кои ќе останеме со прстите во уста.
Можеби па и очекувале дека буџетот ќе биде поголем, но не успеале да во намерите па сега мора да се редуцираат трошоци. Не знам што да кажам...
Што вика shweps вакви потези на пет дена пред почеток на ЛШ се стварно несериозни. Водење на клуб не е само да направиш ростер од играчи кои можат да играат на нивото на кое што треба, во позадина има уште мал милион ствари.
Автоматски споено мислење:
И нормално, почнаа шпекулациите сега:
![]()
Гурбиндо заминува од Вардар, ја спукал со Вујо!?
Турбуленциите во македонскиот ракомет во предвечерјето на новата сезона достигнаа ново ниво со неофицијалното заминување на Едуардо Гурбиндо од редовите на Вардар.sport1.mk
Не очекував волку брзо да се деси оваедна повреда или нарушена атмосфера во тим (која се некако мислам дека ќе не задеси нас во текот на сезонава) може многу да влијае при вака мала разлика во квалитет.
Аматеризам на нивоКаков распад система...
Баш тоа сакав да напишам. Вујо е директен, и сигурно исто како што му кажал на Кудуз дека од него очекува најмногу бидејќи е единствен лев бек, сигурно истото и многу повеќе му го пренел на Гурбиндо. Го чекаше неколку натпревари баш заради тоа што беше на Олимпијада, ама очигледно не му се допадна тоа што го виде од него, као и на 90% на форумов, да не се правиме мутави. Може ќе ме напраите луд, ама мислам дека од Гурбиндо и немаше да добиеме нешто повеќе од тоа што го понуди. Од секогаш беше таков играч без изграден скок шут, само со онаа финтата на влез. Како го стигнаа годините ни на влезови не е нешто посебно. Играч е за кој мораш да направиш игра, за да може да покаже најмногу. Мислам дека нема да изгубиме премногу со неговото заминување, чак со Кевин Њокас мислам дека ќе бидеме многу повеќе убоити на десен бек. Они се црнечка мускулатура, годините толку не им влијаат на игра, има класичен скок шут, така да мислам дека повеќе ќе ни легне од Гурбиндо. Времето ќе покаже. Ако се земала ок парица за замунувањето на Гурбиндо, да може да се донесе и еден среден бек ќе биде одлично.Безмислен трансфер беше неговото доагање! Човекот го направија да биде стартен десен бек и да се очекува од него да рипа и да дава по пет гола на утакмица.. Вујо барал од него поголемо залагање, а он вака делува како мирен карактер, па изгледа тука пукнала тиквата.
Се надевам ќе дадат овие Динамо добра пара и одма да се реагира некој среден да донесат.