Гостивар

• Креатор на темата Креатор на темата Maksimot
  • Време на започнување Време на започнување

Дали некогаш сте биле Во Гостивар и што мислите за градот?

• Вкупно гласачи
    17

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
277
Поени од реакции
290
Локација
Midgard
Јас ја отварам оваа тема од две причини: Гостиварчанец сум и не најдов тема за градот.

Според пописот од 2002 година, во Гостивар живеат 35 илјади луѓе(во градска средина) , но по моја проценка во 2021 градот е преполовен.
Има 45% Албанци, 33% Македонци, 12% Турци кои живеат во Гостивар.
Соживот во градот е одличен, за разлика од Тетово.

Најголем проблем во градот е депонијата Русино, за која верувам дека сите сте запознаени. За жал, ингеренциите се кај министерот за Екологија, но да не навлегуваме во политика.

Ноќниот живот во градот е одличен. Младите имаат добар избор на кафулиња и ноќни клубови. Со воведувањето на ко ид пропусниците, работата на угостителите драстично се намамали, но со непочитувањето на истите работата малку по малку се враќа во нормала.

Нашата најголема гордост е најголемата река во Република Македонија, Вардар, која извира во селото Вруток. Кејот е феноменален, мислам дека меѓу 3те најдобри во нашата земја.

Најголема економска гранка која е развиена во Гостивар е трговијата(има голем број на продавници за град со таа големина).

Да не пишувам и непотребни работи, слободно прашајте се што ве интересира за градот.

Поздрав!

Јас ја отварам оваа тема од две причини: Гостиварчанец сум и не најдов тема за градот.

Според пописот од 2002 година, во Гостивар живеат 35 илјади луѓе(во градска средина) , но по моја проценка во 2021 градот е преполовен.

Најголем проблем во градот е депонијата Русино, за која верувам дека сите сте запознаени. За жал, ингеренциите се кај министерот за Екологија, но да не навлегуваме во политика.

Ноќниот живот во градот е одличен. Младите имаат добар избор на кафулиња и ноќни клубови. Со воведувањето на ко ид пропусниците, работата на угостителите драстично се намамали, но со непочитувањето на истите работата малку по малку се враќа во нормала.

Нашата најголема гордост е најголемата река во Република Македонија, Вардар, која извира во селото Вруток. Кејот е феноменален, мислам дека меѓу 3те најдобри во нашата земја.

Најголема економска гранка која е развиена во Гостивар е трговијата(има голем број на продавници за град со таа големина).

Да не пишувам и непотребни работи, слободно прашајте се што ве интересира за градот.

Поздрав!

Имаш тема за градот...Гостивар - Градот на Вардар.

Имаш тема за градот...Гостивар - Градот на Вардар.

Очигледно не сум пребара доволно.

Поздрав!
Оти ? Нема соживот во Тетово? Зошто така?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom