- Член од
- 22 февруари 2018
- Мислења
- 54
- Поени од реакции
- 84
So kakvi dokumenti bese prviot pat, i kakvi dokumenti odnese sega?
Pozdrav
Автоматски споено мислење:
Eve so koi dok.bil
Attachments
-
567,3 KB Прегледи: 152
So kakvi dokumenti bese prviot pat, i kakvi dokumenti odnese sega?
Pozdrav
Izvod vadis iskljucivo u mestu gde si rodjen, ne moze u BugarskojMolim za info. Da li neko ko je rodjen van Bugarske, a dobio je državljanstvo (ima bugarsku ličnu kartu i pasoš sa adresom Lege 6) može da u Sofiji dobije Izvod iz knjige rodjenih ili neki sličan dokumenat. Ako meže gde se vadi? Hvala puno
Лага и обична манипулација пред попис исто како на лагите што ги ветуваат политичарите пред избори
Za proishod probav so ovie srpski dokumenti i me ostavija na dopolnitelno, potoa dadov potvrda od bg zdruzenie od bitola komplet so izvodi i mi dadoja proishod. Na intervjuto posrednikot mi napravil kopii od prevedeni izvodi i uverenie od srpskata dokumentacija i niv gi dadov na intervjuto. Potoa pred da mi se smeni vo finalna povtorno dadovme vo pravosudie original potvrda i izvodi od tuka. I sega mi baraat srpskite dokumenti da gi dostavam vo original.So kakvi dokumenti bese prviot pat, i kakvi dokumenti odnese sega?
Pozdrav
Your friend needs to bring all the certificates of birth/death upon which he was approved of Bulgarian origin, in original and translated by official Bulgarian translator in your country + legalized.. and preferably Bulgarian club membership ( if there’s one in your country ). Another official Bulgarian document such as military record or school certificate or anything similar from the bulgarian ancestor will do the job.Hello. One of my friends got this. Anybody can help me where can i find this document? It’s online? Or i need to get same as first time in office in albania. Thank you
Zdravo bev intervju 06.2019 na ovoj status sum od pocetokot na januari 2021 po prepiskata vi stoi finalen pregled uste kolku treba da cekam...Ти спремај пивото, ќе ти дојдам во Минхен на шетање )))
Автоматски споено мислење:
Беше и си остана ЦАР!!!!!
Да ми ти е алав за постот.
п.с. ни малку, ни повеќе Моника Белучи, м?
Епа, и тата би сине.
1. Член си од пред 9 минути.Zdravo bev intervju 06.2019 na ovoj status sum od pocetokot na januari 2021 po prepiskata vi stoi finalen pregled uste kolku treba da cekam...
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.Zdravo bev intervju 06.2019 na ovoj status sum od pocetokot na januari 2021 po prepiskata vi stoi finalen pregled uste kolku treba da cekam...
Знам дека имат линк за статуси, дури го објавив и линкот но очигледно останатите не го виделе и не го отвориле па си реков да помогнам да им ги објавам сите. Во ред не објавувам појке, ке ги побараат низ форумов и ќе ги најдат. Поздрав и се најдобро.1. Член си од пред 9 минути.
2. Ми цитираш офтопик пост.
3. Одговорот на твоето прашање го имаш некоја страна поназад веќе напишано, а и на почетокот на темава.
п.с. со чест на исклучоци ОЧОБОЛ се последните 5 страници. Особено оние постовите на @dejan_111
Друже земи ако не закон за облигационо право цитирај го тука 700 страници. Имаш линк за статуси постирај го, не туку цитирај тоа статусите се отепавме скролање, па уште цитирал 2-3 пати.
Па постови за пописот, па постови за минување граница... секој иди си прашува како ќе му прдни, а не свртил 3 страни назад.
Бадијала Бибо(мод на темава) ве опомена, не го прочитавте, ТРИ СТРАНИ поназад беше.
Има објаснето некој погоре дека и да се пишеш на попис бугарин нема да можеш да имаш увид, односно нема да можеш да потврдиш.Предлог да се одземе бугарското државјанство на оние кои нема да се изјаснат како Бугари на пописот
Да им се одземе бугарското државјанство на оние кои нема да се изјаснат како Бугари на пописот во Македонија. Ваков предлог има во Бугарија. Фондацијата „Македонија“ ќе испрати писмо до претседателот на Народното собрание и до претседателот на државата со цел, да се воведат промени во Законот...sitel.com.mk
Drugari veruva nekoj vo ova ??
Kako moze da veruvate na vakvi raboti.Popisot se pravi vo Makedonija.Znaci deka Bugarija nema pravo da bara od Makedonija , koj kako se izjasnil na popisot i nesto slicno.Toa e veke mesanje vo vnatresna politika . I sto mislite vie ke zemat Bugarite po ime prezime ke ve baraat , i op ne se pisal Trajce kako Bugarin mu go odzemame drzavjanstvoto.Nikade so zakon ne stoi jas ako ne se izjasnam kako bugarin deka ke mi se odzeme drzavjanstvoto.Има објаснето некој погоре дека и да се пишеш на попис бугарин нема да можеш да имаш увид, односно нема да можеш да потврдиш.