Брату, ти си вечити контраш. Имавме у маало еден Тони Контра го викаа. Можеби си ти. Сеа да ти појаснам.
Прво и основно секој што се сели тука учи што е екологија. Да ја чува средината околу него и да не фрла кај да стигне. Да ти пратам слики да видиш какво ѓубре беше тоа околу. Шутка г да јаде.
Да не се понаша ко орка кој и да е дали македонец, дали турчин или пак ром.
Не може да живееш по буквар во Швајц или Уса и како идеш јужно да искача тоа сељачкото од тебе да шлајфуваш кола, да возиш пијан, да викаш кој сум јас знаеш ли.
За ова и јас кога се враќав накај СК, некаде после Белград на некоја така бензинска (ваљда е истата), беа како кампувачи таму. Кола најевтината 20.000 евра, понашањето и јадењето паштети ни 5 евра. Со ќебиња, чаршафи, јадат пијат...
А за прашањето колку Албанци се вработени пред 2001 во државни институции, колкав и да е бројот, и тој им бил многу. Не може да се родиш со помислата дека ти треба да му наштетиш на светот, и на све што не е од Косово и Албанија? Кој ве учи да си играте со пушки и пиштоли од мали нозе? Па само видете, најпознатите луѓе од Косово, не се познати по спортот, науката, туку по криминалното досие и годините прележани во затвор. Сите "македонци" што ги има по сајтови дека направиле некаков криминал или возеле лудо се со иницијали од следниве букви Џ,Х,Љ,Ш.
Дека како народ, Албанците си помагаат меѓусебе по секоја цена (мада по ново почнаа и меѓусебе да се ликвидираат), тоа стои, но дека сакааат да исчезне се што не е Косовско/Албанско и тоа е точно.
Јебига не сум на власт, инаку би ги ставил само да вртат точаци за ние обичните смртници да имаме струја. Ама ни за тоа не ги бива, само за убиства.