Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
D

Deleted member 53418

Гостин
Зошто мислиш дека некој ако се исели на запад и станува културен. Отвори некоја од групите за Македонците во Германија или Швајцарија и иста песна ќе видиш.
Затоа што ги гледам луѓето околу мене и себе кога се иселивме. Бевме дојдени од Скопје- едно големо село, иако дипломирани, со познавање на англиски јазик за тој свет бевме копачи. Денес е поразлично се прилагодивме на тој систем и тој начин на однесување. Ова се случи кај 85% од македонците. Деца дојдени од села кои прв пат ги чув денес се сосема нешто друго. Секогаш ќе има некои грешки на природа ама да јадеш паштета на трева е нехт левел.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.169
Поени од реакции
84.000
Во однос на основните задачи на Агенцијата, Димовски истакна само три активности коишто успеале да ги финализираат.

„Едната од нив е поврзана со активностите на одредени субјекти на планот на тероризам и насилниот екстремизам. Како што веќе знаете, тоа беше објавено во соработка со МНР и со надлежното ЈО. Она што ние го откривме и го документиравме тоа е постоењето и функционирањето на група од три плус осум, вкупно 11 припадници коишто прибираа и располагаа со одредени количества на оружје, експлозивни материјали, вклучувајќи самоубиствени елеци и коишто имаа намера да извршат атак на витални објекти во нашата држава. Сето ова во соработка со двете надлежни институции беше благовремено превенирано и процесуирано“, изјави Димовски

Спремале Албанците повторно оваа година Смилковско или Водици.

Член од
21 септември 2011
Мислења
705
Поени од реакции
2.118
На Алсат-М на вести на албански попладнево имаше прилог за тоа како мајки ( Македонки) се жалеа како децата им биле тепани и плукани од албански деца и исто ги кршеле справите за играње ...тука беа и родители на албанчињата и како и секогаш негираа дека е така. Некој протестираше ( не разбрав кој пошто беше само на албански).
Се работеше за селото Брњарци.
@Beric Dondarrion твој терен.?!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.169
Поени од реакции
84.000
На Алсат-М на вести на албански попладнево имаше прилог за тоа како мајки ( Македонки) се жалеа како децата им биле тепани и плукани од албански деца и исто ги кршеле справите за играње ...тука беа и родители на албанчињата и како и секогаш негираа дека е така. Некој протестираше ( не разбрав кој пошто беше само на албански).
Не знам за ова, ама знам дека таму многу често православните гробишта се уништувани. Тоа имаше по медиуми.
Инаку, никаде каде што неалбанците немуслимани се малцинство, тие немаат нормален живот. Децата им ги тепаат, имотот уништуваат и никому ништо. Се иселуваат.

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Еве нешто и за соживотот од истокот. Прво со години ги бркаат Македонците така што им крадат се и ги малтретираат, второ им ги напаѓаат децата а сега се жалат зошто во основното училиште имало класови самосо ромски деца. Порано сите а Македонци си ги запишувале таму децата но пред неколку години како што се зголемувал бројот на мали циганчиња така луѓето почнаа да ги запишуваат во соседните две основни или пак во она во центарот(зошто нели, ако избегаш проблемот сам се решава, ќе бегаме до Ново Село сите заедно и пак као у турско ќе си живеее) затоа сега од 80+ првооделенци само 12 се Македончиња. Е сега им текнало на родителите дека чисти етнички класови не се добри за децата затоа што нема да научат македонски јазик.

Да ги нема треба некој да ги измисли, градот е на пат за една деценија да му се случи тотална промена на демографска слика и никој не се замара, овие си протестираат за нешто што сами го направиле.

Автоматски споено мислење:

Сега го најдов на јутуб, стнадард македонска приказна, мажите ги нема никаде, се лока пиво и се мези, заеби тоа со Албанците што ни прават проблеми, дај ќе земеме ќе се опиеме као магариња, ќе одиме у гаража нешто ќе чепкаме, риба ќе ловиме, ќе погледнеме у жената на комшијата оти тоа го прават вистинските мажи, вистински маж не излегува да се тепа со Албанци, Албанците се терминатори имаат пушки и базуки а и Америка ќе рипне за нив, одма во Гази Баба ќе дојдат маринци и ќе ги спасат ако ги нападнеме затоа поубаво да си седиме.

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
Абе 200 години да е иселен џабе му е.
Што значи тоа џабе им е?
Не ги задоволуваат некои норми поставени од општеството?
Дека си го прават меракот?
Дека имаат сфатено оти тоа се вистинските задоволства од животот?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Што значи тоа џабе им е?
Hehe siptaрite se glupi zaostanati uste sedat site zaedno odat u bolnica na poseta po 20 dusi pleminja jadat pasteta i leb na ulica hehe ee prosta rabota.

Не може да сфати Македонецот дека е на ова ниво баш поради тоа што не практикува некои од работите кои ги практикуваат Албанците, ама ајде ако имаш повеќе ставови во нашето опшество тоа не оди така, мора да си сместен во одредена група.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.822
Hehe siptaрite se glupi zaostanati uste sedat site zaedno odat u bolnica na poseta po 20 dusi pleminja jadat pasteta i leb na ulica hehe ee prosta rabota.

Не може да сфати Македонецот дека е на ова ниво баш поради тоа што не практикува некои од работите кои ги практикуваат Албанците, ама ајде ако имаш повеќе ставови во нашето опшество тоа не оди така, мора да си сместен во одредена група.
Кај нив се уште преовладуваат традиционалните вредности дури и кај помладите, додека пак кај нас таквите вредности со секоја нова генерација се истиснуваат.

D

Deleted member 53418

Гостин
Што значи тоа џабе им е?

Брату, ти си вечити контраш. Имавме у маало еден Тони Контра го викаа. Можеби си ти. Сеа да ти појаснам.

Прво и основно секој што се сели тука учи што е екологија. Да ја чува средината околу него и да не фрла кај да стигне. Да ти пратам слики да видиш какво ѓубре беше тоа околу. Шутка г да јаде.
Да не се понаша ко орка кој и да е дали македонец, дали турчин или пак ром.
Не може да живееш по буквар во Швајц или Уса и како идеш јужно да искача тоа сељачкото од тебе да шлајфуваш кола, да возиш пијан, да викаш кој сум јас знаеш ли.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.408
Поени од реакции
4.432
Брату, ти си вечити контраш. Имавме у маало еден Тони Контра го викаа. Можеби си ти. Сеа да ти појаснам.

Прво и основно секој што се сели тука учи што е екологија. Да ја чува средината околу него и да не фрла кај да стигне. Да ти пратам слики да видиш какво ѓубре беше тоа околу. Шутка г да јаде.
Не може да живееш по буквар во Швајц или Уса и како идеш јужно да искача тоа сељачкото од тебе да шлајфуваш кола, да возиш пијан, да викаш кој сум јас знаеш ли.
За ова и јас кога се враќав накај СК, некаде после Белград на некоја така бензинска (ваљда е истата), беа како кампувачи таму. Кола најевтината 20.000 евра, понашањето и јадењето паштети ни 5 евра. Со ќебиња, чаршафи, јадат пијат...

А за прашањето колку Албанци се вработени пред 2001 во државни институции, колкав и да е бројот, и тој им бил многу. Не може да се родиш со помислата дека ти треба да му наштетиш на светот, и на све што не е од Косово и Албанија? Кој ве учи да си играте со пушки и пиштоли од мали нозе? Па само видете, најпознатите луѓе од Косово, не се познати по спортот, науката, туку по криминалното досие и годините прележани во затвор. Сите "македонци" што ги има по сајтови дека направиле некаков криминал или возеле лудо се со иницијали од следниве букви Џ,Х,Љ,Ш.

Дека како народ, Албанците си помагаат меѓусебе по секоја цена (мада по ново почнаа и меѓусебе да се ликвидираат), тоа стои, но дека сакааат да исчезне се што не е Косовско/Албанско и тоа е точно.

Јебига не сум на власт, инаку би ги ставил само да вртат точаци за ние обичните смртници да имаме струја. Ама ни за тоа не ги бива, само за убиства.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728

А не, не може сега да ми додаваш факти за тоа дека ѓубре направиле, фала Богу дека тоа не е океј.
Фала Богу дека не е океј кога ќе влезат во Матка да ја исперат колата.
Ама да викаш дека се им било џабе затоа што си направиле пикник на трева со ќебенце и паштета а сепак возеле скапи автомобиле, и тоа не е океј.
Па уште сега ти текна и шлајфувања и турирања да ми спомињаш... не е во ред Феникс, навистина не е во ред.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Кај нив се уште преовладуваат традиционалните вредности дури и кај помладите, додека пак кај нас таквите вредности со секоја нова генерација се истиснуваат.
Албанците од Албанија ги немаат ни традиционалните вредности ни пак се религиозни. Од јадење свинско до жените се глава у куќа. Но го имаат она човечкото во смисла се знае кој е од твојот корен, она човечко(не у смисла за хуманост, реално Балканците се едни од најхуманите луѓе во светот, исто и ние сме) туку она природно, не се комерцијализирани во психата као нашите. Го имам видено сето тоа овде, сум работел со многу наши и со многу Албанци, исто и брат ми и као што сум кажал стереотипите не се за џабе, можам да наредам сеа 10 примери од приватни случувања ама нема потреба.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.602
Поени од реакции
5.227
Албанците од Албанија ги немаат ни традиционалните вредности ни пак се религиозни. Од јадење свинско до жените се глава у куќа. Но го имаат она човечкото во смисла се знае кој е од твојот корен, она човечко(не у смисла за хуманост, реално Балканците се едни од најхуманите луѓе во светот, исто и ние сме) туку она природно, не се комерцијализирани во психата као нашите. Го имам видено сето тоа овде, сум работел со многу наши и со многу Албанци, исто и брат ми и као што сум кажал стереотипите не се за џабе, можам да наредам сеа 10 примери од приватни случувања ама нема потреба.
Верувај какви примери имам за македонците ќе се зачудиш, ама никако не можам да ги оправдувам стереотипите што албанцире ги имаат за македонците.

Инаку очекував да постирате нешто за полицаецот албанец што ја спаси девојката што сакаше да се самоуби во Куманово.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.822

Kajgana Shop

На врв Bottom