marin.skp
МАРИН
- Член од
- 10 март 2021
- Мислења
- 358
- Поени од реакции
- 1.648
Check ur inboxOK.Thank You
Автоматски споено мислење:
Same thing happened to me. What did you do?
Sent from my iPhone 12 Pro Max using Tapatalk
Check ur inboxOK.Thank You
Автоматски споено мислење:
Same thing happened to me. What did you do?
Може и сам, може и неговиот родител. Ако оди сам треба да има полномошно од неговиот родител и истото полномошно да го преведи и легализира во Софија.I'm not quite sure. I think you can do it without your mother, but let's ask some more members @Генерал @marin.skp @Altair75.
Moze li da uzme udostoverenie za rodstveni vrski sam ili mora njegov roditelj da ide sa njim?
му одговорив во порака!I'm not quite sure. I think you can do it without your mother, but let's ask some more members @Генерал @marin.skp @Altair75.
Moze li da uzme udostoverenie za rodstveni vrski sam ili mora njegov roditelj da ide sa njim?
Thank you for explain.What's the problem with explaining myself better?.I am TurkishМоже и сам, може и неговиот родител. Ако оди сам треба да има полномошно од неговиот родител и истото полномошно да го преведи и легализира во Софија.
Потоа да го подигне документот од општина и истиот да го однеси во МП.
Подетално имам напишано на крајот од овој статус, каде го цитирав членот Рабробил - кој го имаше истиот проблем.
Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)
Jas kolku razbiram kandidatot ima dobieno proshod a sega baraat da ja dostavi potvrdata od Bitola na osnov koj go dobil proishodot od dabc. Znaci vo mk ima bg zdruzeni vo bitola strumica i ne znam za toa na p.kolev.nisto strasno ke odnese je srediI jas taka ja tumacam rabotava...ako e samo toa e...forum.kajgana.com
п.с. @alexander1963 na forumot imas pisuvano na makedonski i so latinica, zosto sega pisuvas na angliski?
тоа е таа тројка поради која одам сама без посредник. Секоја чест за дечкивеI'm not quite sure. I think you can do it without your mother, but let's ask some more members @Генерал @marin.skp @Altair75.
+ @Biboтоа е таа тројка поради која одам сама без посредник. Секоја чест за дечкиве
Ако има матичен број значи претходно веќе земал адреса. За влез во Бугарија ќе го покаже указот и ќе каже дека оди на сликање за пасош, влезот е дозволен за тие причини. Поздрав.Поздрав до сите, не сум активен на темата подолго време, еден другар ме замоли да прашам нешто.
Потпишано му е државјанството незнам од кога точно и посредникот му извадил матичен број, сега треба да оди да се слика.
Моментално е во Германија, ќе си оди за МКД на 10 септември па од таму за Бугарија.
1. Има примено фајзер и има сертификат во Германија за примени вакцини, но разбрал нешто дека тоа не важи за Бугарија, дали ќе треба да прави тест кога ќе оди од МКД за БГ ??
2.Разбрал нешто дека веќе не давале адреса да се пишува Леге 6 дали е тоа вистина, и дали има пак некоја службена адреса што се дава во Бугарија или ќе мора тој да бара некаде?
Нека се јави таму каде што правел интервју (Битола или Скопје) и ќе му потврдат дека му е стигнато бројчето. Ќе оди лично да го подигне.Поздрав имам едно прашање.
Откако помина интервју, сеуште нема никакво инфо скоро еве година дена, нели треба да му следува номер/број? Треба сам да се јави во конзулат или тие се јавуваат кај човекот што треба да го добие номер/број?
1. ti e odgovoreno.Поздрав до сите, не сум активен на темата подолго време, еден другар ме замоли да прашам нешто.
Потпишано му е државјанството незнам од кога точно и посредникот му извадил матичен број, сега треба да оди да се слика.
Моментално е во Германија, ќе си оди за МКД на 10 септември па од таму за Бугарија.
1. Има примено фајзер и има сертификат во Германија за примени вакцини, но разбрал нешто дека тоа не важи за Бугарија, дали ќе треба да прави тест кога ќе оди од МКД за БГ ??
2.Разбрал нешто дека веќе не давале адреса да се пишува Леге 6 дали е тоа вистина, и дали има пак некоја службена адреса што се дава во Бугарија или ќе мора тој да бара некаде?
Знае ли некој за кое време се реално готови документи кога се плати обикновена услуга? Се комплицира ситуација со корона, не сакам да чекам 30 дена ако не мора и може по рано да се земат документите. Инаку, со сестра ми, се сликав на 20. август.