Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Абе неодговорни аматери што е ова за 2 дози вакцини праите проблем, абе иде сега есенскиов јак бран и кој нема испукано бар еден коктел од 10 дози не смее да има пристап на темава ееј1630005192079.jpg

Ај мала помош од антиваксерите на темава. Дајте ми стрим од денешниот антивакцинален протест да го следам

Ај мала помош од антиваксерите на темава. Дајте ми стрим од денешниот антивакцинален протест да го следам
Имаш протести во Австралија, во Германија, Англија, Франција - горе доле цел свет е на протест. И тоа со месеци веќе протестираат. Ова кај нас не е протест. Ова е како митнзите на СДСМ и Вмро. Се собрале глупи луѓе и зборат што ќе им текне.

Имаш протести во Австралија, во Германија, Англија, Франција - горе доле цел свет е на протест. И тоа со месеци веќе протестираат. Ова кај нас не е протест. Ова е како митнзите на СДСМ и Вмро. Се собрале глупи луѓе и зборат што ќе им текне.
Па за тоа и барам стрим. :pos:

Не ми се гледаат повеќе К - 15. Ми треба нешто ново да ме освежи. :D

Сега малку построго со мерки и ништо чудно да ги олабават мерките пред отварање на трговскиот East Gate во Скопје :D
Се надевам дека нема, да прошетаме ние вакцинираните на раат :icon_mrgr:

НЕВИДЕНА МАСОВНОСТ

Каде сте антиваксерчиња ? Каде сте кај отидовте ?

:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :pos: :pos: :pos: :oleee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :aplauz: :aplauz: :aplauz: :aplauz: :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::vozbud::vozbud::jeeee::jeeee::jeeee:

НЕВИДЕНА МАСОВНОСТ

:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :pos: :pos: :pos: :oleee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :jeeee: :aplauz: :aplauz: :aplauz: :aplauz: :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::vozbud::vozbud::jeeee::jeeee::jeeee:
... не знам дали воопшто личи ваков коментар и исмејување на тема за коронавирус, како да си на стадион па викаш по судијата, што да речам ги расипавте дебативе тука, како деца сте, а може сте, кој му знае кој е позади мониторот, дополнително споредуваш зборови од песна која зборува за намачениот македонски народ, тешко на МКД со ваква иднина!

... не знам дали воопшто личи ваков коментар и исмејување на тема за коронавирус, како да си на стадион па викаш по судијата, што да речам ги расипавте дебативе тука, како деца сте, а може сте, кој му знае кој е позади мониторот, дополнително споредуваш зборови од песна која зборува за намачениот македонски народ, тешко на МКД со ваква иднина!

готови сте, уште недела дена ви давам пред да идете на чип

Освен Австралија каде одамна претераа со мерките во сите други земји што ги спомна 70 и поќе проценти се вакцинирани. Си одбра таму народот веќе. Е сега мал дел кој е збирка од разни субгрупи остана па нема друга работа.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Освен Австралија каде одамна претераа со мерките во сите други земји што ги спомна 70 и поќе проценти се вакцинирани. Си одбра таму народот веќе. Е сега мал дел кој е збирка од разни субгрупи остана па нема друга работа.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
Игорче сине, повели студија една, протолкувај ми ја, ми ја фураат антиваксери неќу да ги слуша, сака тебе

НЕВИДЕНА МАСОВНОСТ

Што би рекла Сања Ристич, 25.000 цирка.

Игорче сине, повели студија една, протолкувај ми ја, ми ја фураат антиваксери неќу да ги слуша, сака тебе
Не одговори на тоа што пишав ама да не бидам таков.

Нигде не негирам дека ако прележиш имаш подолготраен имунитет него вакциниран. Работата е само, како да ти кажам, мора да се инфицираш прво, нели. Па како ќе поминеш е веќе друго прашање. Туку интересен изход има во студијата: Individuals who were both previously infected with SARS-CoV-2 and given a single dose of the vaccine gained additional protection against the Delta variant. Аргумент плус за вакцина по прележување, ако добро читам.

Големите глави не сфаќаат дека протест против мерките не е протест против вакцините. Како ќе се протестира против вакцина која не е задолжителна?
... секој има право да протестира ако се запазат законските мерки за протест, дали му се допаднало тоа некому или не, а секој може да го свати тој протест како сака зависи како размислува и колкав капацитет има!
Ама кажи му го тоа и на оној кој верува во теории на заговор, Рон, како чипот во вакцина!
... воошто не е смешно изразот „чип во вакцина“, Јапонците како најпедантни направиле анализи пред да ја употребат антиковид вакцината на Модерна, па докажале контаминација на одредена серија вијали,
... но, најтрагично што не е била само таа серија контаминирана, туку била пронајдена и друга различна серија на антиковид вакцина на Модерна контаминирана со недозволива супстанца,

... така да од една страна ФДА дава авторизација на ова антиковид вакцина, од друга страна се случува вакви работи што не се смеат да се случат и се губи кредибилитетот не само на антиковид вакцината, туку општо на главните институции како ФДА кои се одговорни на кого тоа даваат авторизација, што се случува ваква контаминација во производство на антиковид вакцините со кои се вакцинират милиони луѓе!
На него му должиш и приказна, само пази да не е комплекна. Како што се договоривме, слики, двосложни зборови, макс две реченици текст и да нема многу ликови.
... ова веќе втор пат го спомнуваш, ништо не се договоривме за никаква приказна, тоа ти самиот го предлагаш без мое знаење и кога читам од ова страна на мониторот, повеќе испаѓа мене како да ме зезаш за начинот како пишувам постови, отколку нешто кон некој друг да пратиш порака!

... секој има право да протестира ако се запазат законските мерки за протест, дали ни се допаднало тоа некому или не?

... воошто не е смешно изразот „чип во вакцина“, Јапонците како најпедантни направиле анализи пред да ја употребат антиковид вакцината на Модерна, па докажале контаминација на одредена серија вијали,
... но, најтрагично што не е била само таа серија контаминирана, туку била пронајдена и друга различна серија на антиковид вакцина на Модерна контаминирана со недозволива супстанца,

... така да од една страна ФДА дава авторизација на ова антиковид вакцина, од друга страна се случува вакви работи што не се смеат да се случат и се губи кредибилитетот не само на антиковид вакцината, туку општо на главните институции како ФДА кои се одговорни на кого тоа даваат авторизација, што се случува ваква контаминација во производство на антиковид вакцините со кои се вакцинират милиони луѓе!

... ова веќе втор пат го спомнуваш, ништо не се договоривме за никаква приказна, тоа ти самиот го предлагаш без мое знаење и кога читам од ова страна на мониторот, повеќе испаѓа мене како да ме зезаш за начинот како пишувам постови, отколку нешто кон некој друг да пратиш порака!
Смешен е изразот чип во вакцина. Јапонците не са најпедантни и да се каже дека само тие проверувале што има во вакцините. Има и други сериозни држави што го прават тоа. Поред текстот не се знае дали починатите се од вакцината или од тоа што било внатре. Да ги оставиме педантните Јапонци да го истражат. Шанса секако има, може да е од тоа а може и не. Како и со секој лек и вакцина има познат и мал ризик дури до смрт. Ти знаеш си докторка и верувам познато ти е тоа.

Нема врска со твојот начин на пишување, туку само ти и Бафра го есапите за жив. :)

Правото на протест е уставно загарантирано. Секој има право да си протестира за она што сака. Не знам што галамат против протестиве. А и веќе ме мрзи да се расправам со Рон, Диле и останатата дружина која и покрај аргументите тврдат дека спротивната страна немала аргументи!

Да, не негирам дела вакцината помага, но ефикасноста и опаѓа од студија во студија, веќе не се доволно тие 2 дози (нешто што го кажа и Пановски) и може да биде новата реалност, прво за медицинскиот кадар (кој нели, има клеточен имунитет), а потоа и хронично болните и оние кои немаат добра имунолошкa реакција на вакцината да добијат нова доза. Кај нас 3та доза се дава само на исклучителен мал број на пациенти.

На крајот на денот, никој никого не спречува да се вакцинира.

Ако се сигурни во заштитата, нема да седат дома, туку ќе шетаат, ќе си го живеат животот. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom