Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се променило, сега има вакцини и потребата од плазма не е толку потребна како минатата година. Лани имаше по 10 барања дневно за плазма, сега по 1-2 месечно (бар по тоа што го гледам на Facebook).#прашањакоимемачат#
- Ако сакам да дарувам крвна плазма, дали ќе ми побараат сертификат за вакцинација? Со оглед на фактот дека јас претставувам општествено неодговорна личност што го загрозува колективното и јавно здравје, па не смеам да пијам кафе или да посетам културен настан.
Минатата година кампањата за дарување на крвна плазма, беше прилично гласна. Зошто повеќе не се повикува прележаните ковид пациенти, да даруваат крвна плазма? Се променило нешто во меѓувреме или?
Колку што мене ми е познато, крвната плазма служеше за ЛЕКУВАЊЕ на болните, кои се во болнички услови, со потешка клиничка слика. Додека вакцината служи за ЗАШТИТА, а не за лекување.Се променило, сега има вакцини и потребата од плазма не е толку потребна како минатата година.
Ковалесцентна плазма се зема исклучиво од човек што прележал.#прашањакоимемачат#
- Ако сакам да дарувам крвна плазма, дали ќе ми побараат сертификат за вакцинација? Со оглед на фактот дека јас претставувам општествено неодговорна личност што го загрозува колективното и јавно здравје, па не смеам да пијам кафе или да посетам културен настан.
Минатата година кампањата за дарување на крвна плазма, беше прилично гласна. Зошто повеќе не се повикува прележаните ковид пациенти, да даруваат крвна плазма? Се променило нешто во меѓувреме или?
Aj pokraj nesoodvetniot recnik mislam deka ne e vo red sto kritizira drugi doktori i eksperti koi imaat daleku pogolema ekspertiza nego samata, za nestrucnost i korupcija i vo ist moment da povtoruva antivakserski tezi kako "vakcinata stvara zavisnost" ili deka "vakcinata e smrtonosna". Zalno.![]()
БОМБА НА МАКЕДОНСКА ДОКТОРКА: Од 10 заболени вчера ревакцинирани со 2 дози се 8
Ете го и доктор Полард се јави, водач на тимот за истражување на вакцини на Оксфорд.Вели: Вакцините не можат да создадат имунитет на стадо, освен поединечни овци. Тоа е така зашто вакцинираните пак оболуваат од ковид во се поголем број. Едноставно вакцината не работи. Фушерај. И никако не смее...bulevar.mk
Ковалесцентна плазма се зема исклучиво од човек што прележал.
И да е вакциниран мора да прележи.
Не, само изјавите на Филипче се крајно загрижувачки.Aj pokraj nesoodvetniot recnik mislam deka ne e vo red sto kritizira drugi doktori i eksperti koi imaat daleku pogolema ekspertiza nego samata, za nestrucnost i korupcija i vo ist moment da povtoruva antivakserski tezi kako "vakcinata stvara zavisnost" ili deka "vakcinata e smrtonosna". Zalno.
Ти си подобна само ако си вакцинирана, така нашите наводни сопственици ни викаат. Затоа нема кафич, кино и т.н. Не е битно спасување човечки животи, да им беше битно ќе спасеа по некое дете у Африка или ќе пробаа да го регулираат овој хаос што се случува со храната. Каде 100000 пати повеќе луѓе умираат заради нездрава исхрана на пример....да не зборам за загадување и т.н.Совршено добро знам дека за да даруваш крвна плазма треба да бидеш прележан и да имаш доволно високо ниво на антитела. Мене друго ми беше прашањето teneke.
Јас сум подобна да дарувам крвна плазма и така да спасам некој човечки живот, ама не сум подобна да седнам и да се напијам кафе или да одам на кино, само и само затоа што не сум вакцинирана.
Имаме PhD со публикувани книги што се бават со наука на темава?