Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Од Переира се откачивме, голем потенцијал беше, ама не се докажа

Инаку не ми се свиѓа што Санчо играше лево крило против Лидс, а од тоа што гледам по сликите од тренинг и натпреварот од пред некој ден - веројатно и против Барнли играл на лево крило.

Дури е Рашфорд повреден мислам дека Санчо лево, Гринвуд десно и Марсиал шпиц би стартувале, со тоа што во тек на меч сите би менувале позиции со оглед на тоа што се мобилни играчи и може и Марсиал да игра лево, Гринвуд шпиц и Санчо да се префрли десно.

Од Переира се откачивме, голем потенцијал беше, ама не се докажа
Не сме се отакчиле од него ќе плаќаме да не игра за нас и ќе ни го вратат за година.

ПС Ако не ги стави Оле стартери Варан и Санчо а посебно Санчо стварно е безкичмењак.

Не сме се отакчиле од него ќе плаќаме да не игра за нас и ќе ни го вратат за година.

ПС Ако не ги стави Оле стартери Варан и Санчо а посебно Санчо стварно е безкичмењак.
Санчо можеби и ќе стартова. Варан не верувам.

Maлиов делува интересно, би сакал да му даде Оле шанса во некои од куповите, да видиме од што е направен. Има феноменален старт од место.

Maлиов делува интересно, би сакал да му даде Оле шанса во некои од куповите, да видиме од што е направен. Има феноменален старт од место.

Ау, дечково не само што е брз, него има и во главата нешто! Решенијата му се супер, ако му се смислени арно, ако е на инстикт супер! Вреди да го проба место Шо на некои понебитни утакмици. Овој ако не се уплаши од полн стадион, ќе биде играчиште!

Овој гледам од Реал сме го собрале. Нели земавме еден и од Атлетико? Уште еднаш ќе кажам, откако дојде Солскјер ептен ми се допаѓа начинот на кој почнаа да бараат играчи. Има фантастичен напредок во цел recruitment процес, се земаат или играчи што ќе го кренат нивото на првиот тим или имаат огромен потенцијал да се развијат во играчишта во иднина. Од таа страна ептен ми се допаѓа насоката во која се движи Јунајтед и дефинитивно прв пат после 7-8 години има на што да се надеваме/радуваме.

Штета што ин-гејм менаџментот не му е на највисоко ниво, но се надевам дека ќе поработи на тоа, па ќе почне и да добива битни утакмици, а со тоа и титули.

Овој гледам од Реал сме го собрале. Нели земавме еден и од Атлетико? Уште еднаш ќе кажам, откако дојде Солскјер ептен ми се допаѓа начинот на кој почнаа да бараат играчи. Има фантастичен напредок во цел recruitment процес, се земаат или играчи што ќе го кренат нивото на првиот тим или имаат огромен потенцијал да се развијат во играчишта во иднина. Од таа страна ептен ми се допаѓа насоката во која се движи Јунајтед и дефинитивно прв пат после 7-8 години има на што да се надеваме/радуваме.

Штета што ин-гејм менаџментот не му е на највисоко ниво, но се надевам дека ќе поработи на тоа, па ќе почне и да добива битни утакмици, а со тоа и титули.
Оле скаутира на Фудбал менаџер 100% :pos:

Лани летото донесоа тројца шпанци во академијата: овој Фернандез плус Хурадо, двајцата играт во одбрана едниот од Реал, другиот од Барса. Третиот е Гарначо, крило од Атлетико. Фернандез најдобро се прилагоди, играше редовно за У18, еве сега е во У23. Во два натпревари има асистенција и гол. Офанзивно е добар уште од почетокот, само позади оставаше дупки. Сега како шо се гледа од некои видеа, има напреднато и во дефанзива.

Оле не е најдобриот тренер на светот, но е она што најмногу му требаше на Јунајтед. Се надевам дека цел овој успех зад кулисите ке се преточи во успех на терен. За прв пат по многу време се влага во сезона со оптимизам.

Дури е Рашфорд повреден мислам дека Санчо лево, Гринвуд десно и Марсиал шпиц би стартувале, со тоа што во тек на меч сите би менувале позиции со оглед на тоа што се мобилни играчи и може и Марсиал да игра лево, Гринвуд шпиц и Санчо да се префрли десно.
Погба ќе си игра лево додека го нема Рашфорд...како стартер Санчо може да улета на десно крило кога ќе го подигне фитнес левелот... Гринвуд и Бруно ќе ја имаат целата слобода да шетаат низ линиите и да ја реметат противничката одбрана... искрено дури и Кавани го глеам стартер пред Марсијал, макар шо Марсијал и Гринвуд реално се најфит и најспремни од цел наш состав моментално...

Оле не е најдобриот тренер на светот, но е она што најмногу му требаше на Јунајтед. Се надевам дека цел овој успех зад кулисите ке се преточи во успех на терен. За прв пат по многу време се влага во сезона со оптимизам.
Кумановци викав: пилци се броив наесен!
За Оле може да збориме каков е тек тамо после 4-5 години или пред крај на неговата кариера.
Два примери на супер изхајпани менаџери, кои на почеток беа вау Мурџо и Пеп. И што? Мурџо има четири големи успеси и исто толку бламажи, а каков му е табиетот додека не заврши во Ал Ахли или Пакош Фереира нема да сопре. Пеп другарчето негово начека Барса пост холандски уредена и пара до крова, плус Баерн хегемонот, еве го сега во Сити има три тима на располагање и џам свитка, во најдобрата сезона го искеца Клоп со Ливерпул и ако со Сити не освои ЛШ зихер ќе биде лузер на векот, иако има еден куп титули.
Релативна работа е тоа најдобар и плус Ферги така ја дигна летвичката, што тешко некој скоро да се приближи на тоа ниво.

Од тоа што сум го гледал 4-5 натпревари, ми делуваше дека има уште многу леб за јадење и дека не ја употребува многу главата за размислување (не дека е глуп, но тера како што зацртал а не мисли на последиците). Офанзивата прогресивно со тек на времето му се подобруваше, ама во дефанзива беше тешко теле - спиеше напред и дефанзивно позициоинирање имаше нула. Дополнително не беше баш сјаен во делот на стартови, па неретко знаеше ко Рохо да се глупира со некој остар старт.
Оти се погодуваше Вилијамс да игра десен бек кога сум ги гледал, 3 пати позрел и постабилен беше Вилијамс (иако е разбирливо оти има искуство и на сениорско ниво).

Е сега видеово кажува нешто друго, личи дека напредувал изминатиов период поготово во дефанзивниот сегмент. Можеби би добил шанса во некој Карабао Куп натпревар или во ФА Куп ако има некои 3-4то лигаши како противници. Се предвидуваше дека тој, Мејбри и Шортир се најверојатни да добијат сениорско деби во текот на минатата сезона и дека оставил најпозитивен впечаток од новите играчи со тоа што брзо напредувал кон У23.
Јас секако не би му дал предност пред Алекс Телес, но добро е да помириса сениорски фудбал, како лев крилест бек во 3-5-2 формација, инаку ќе е лабилен бааги.
Автоматски споено мислење:

Ќе видиме сезонава дали навистина држи вода аргументот дека немал доверба во клупата за резерви и дека истите биле неквалитетни, барем сега има избор од доволно квалитетни играчи. На темава мене ме охрабрува што не е егоцентрик и не мисли дека е најдобар + делегира обрски на помошните тренери, па во комбинација со оној новиот Ремзи, може и ќе се носат подобри одлуки за време на натпреварот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom