Бракот е лотарија.Никој не знае на шо ќе налета.
Нема некоја дефиниција по оваа тема, за жал во човековата природа е да се случуваат вакви работи, ако сте ја следеле приказната од почеток ќе сте виделе дека тука се работи за друг случај или барем јас така го гледам. Врската била одлична и затоа што жртвата била во ваква ситуација и порано човекот и помогнал и со стапување во брак ја извлекол од тоа но ја користи ситуацијата поради моќта и ги става работите во своја корист. Никој тоа не може да го процени затоа што не можеме да знаеме во целост какви се нашите партнери кога на крајот од денот и сами не се познаваме, ваквибработи и уште многу други промени се случуваат и ќе се случуваат.Не ќе да е така, единствено ако мислиш на брак склопен после два дена познанство од пиљара.
Знам парови кои биле во врска 5-6 години и се било во ред.Невидена хармонија.После влегување во брак животот им се претворил во шпанска серија со триста расправии и на крај развод.И обратно.Не ќе да е така, единствено ако мислиш на брак склопен после два дена познанство од пиљара.
Za razlicni raboti diskutirame jas navleguvam vo sustinata na problemot,zenata e prezastitena vo opstestvoto i toa e ona sto ja pravi zrtva,uste od deca ako nekoe devojce udri samar na nekoe masko detence okolinata nema da reagira no ako masko detence udri devojce toa bi bilo sokantno.Каков црн голд дигер бе, нема врска со тоа што напишав, кој е најважен избор во животот ако не изборот на доживотен брачен партнер?
Што е тоа, работно место? Стан или куќа? Друштво? Сето тоа се менува, можеш да смениш све тоа со релативно мали последици. Од друга страна растурање брак со сите срања што следуваат, од емоционални лузни па се до издршка на одземени деца и што све не, тоа е дно кое за жал се повеќе лица го допираат.
Затоа е битна процената за каква особа се работи, апсолутно тоа нешто мора да се направи, мене ми е крајно разочарувачки што општеството не гледа причина да ги учи младите кои се ред флегс. Па дури и родители и остали блиски не ги учат младите ништо, а често им даваат само негативен пример.
Нема ништо поубаво, прекрасно и неописливо во имање брачен другар со кој секое утро ќе ти биде мило што осамнува нов ден во кој ќе бидеш сакан и ќе сакаш едно човечко битие.
И скоро и да нема ништо погрдо од минување живот во кавги, пцовки, драње, дурење и обиди за читање мисли пошто ете молчење е казна.
Ете ти жив пример од @Osamena@ како е да се биде млада личност која треба да е сакана и не само тоа туку обожавана како најинтимен можен човек во животот на сопругот а воедно и мајка на нивните деца, нема ништо посвето од тоа.
Наместо среќа кај млади здрави прави луѓе во прајмот на сексуалната моќ, имаме омраза, рамнодушност, потценување кое може да прерасне и во физичка агресија.
Извини вака ама мене ми кажаа дека никој нов не се јавил на линијата што ти ја дадов. Извини однапред исто ако грешам ама те молам јави се на бројот што ти го дадов. Многу ќе ти помогне. Буквално за без пари ќе добиеш правна помош.Денес и последната надеж што ја имав ми се сруши, пишувам и солзи ми течат од немоќ, разочараност и болка. Разговарав со мајка ми и ништо не се смени едноставно жената не разбира таа така е научена, не прифаќа да го чува помалото не можела тек сега и деца да чува и ја раскажав ситуацијата по не знам кој пат и пак истите зборови " кој те тераше со сила ли отиде, што да правам јас сега уште ли со тебе да се замарам. Она и кога бев дете едвај чекаше да пораснам за да се спаси, пишував овде дека кога наполнив 18 ме бркаше од дома. Ова ме дотолчи иако длабоко во себе знаев за ова сепак се надевав. Зошто ли воопшто ме родила. Денес вообичаено, малово два дена со температура по цела вечер плаче го викам да ми помогне барем малце два дена немам око склопено, почна да се дере он друг начин и не знае сама да сум си го смирела детето да не го викам него он сакал да спие толку многу викаше што уште повеќе го вознемири малото и почна уште повеќе да плаче, вратата од соба толку силно ја тресна што се откачи еден дел. Неговите пак татко му знае дека сум плашлива јас по улица кога одам ако свирне кола скокам таква сум од дете, доаѓа позади мене и силно звикува срипав се исплашив почна да се смее, а јас не можев пет минути да се смирам и тоа не е прв пат. Се случува во сон да се трзнувам да подскокнувам кога ќе доживеам некој поголем стрес, тоа исто од мала ми се случува. Не знам сега навистина што ќе правам.
Не можев долго време да се уклучам на форумов не знам зошто. Имаш право не се јавив на тој број, ѕвонев на здружението кое ми го даде друга членка. Ти благодарам навистина што се трудиш но со што би ми помогнале тие? Да се разврдам, кој суд ќе даде деца на некој што нема работа и кров каде да оди? Мене првенствено тоа ми треба после е полесно ќе има со што да излезам и да кажам дека ќе можам да се грижам за децата. Вака по шелтери или да плачам на телевизија дека не можам да си ги гледам децата. Инаку се е исто бев само еднаш викенд во кујна да работам и како што " имам среќа", донесоа мерки за да нема прослави и сега пак исто. Ништо не се смени.Извини вака ама мене ми кажаа дека никој нов не се јавил на линијата што ти ја дадов. Извини однапред исто ако грешам ама те молам јави се на бројот што ти го дадов. Многу ќе ти помогне. Буквално за без пари ќе добиеш правна помош.
Што ти рекоа во здружението?Не можев долго време да се уклучам на форумов не знам зошто. Имаш право не се јавив на тој број, ѕвонев на здружението кое ми го даде друга членка. Ти благодарам навистина што се трудиш но со што би ми помогнале тие? Да се разврдам, кој суд ќе даде деца на некој што нема работа и кров каде да оди? Мене првенствено тоа ми треба после е полесно ќе има со што да излезам и да кажам дека ќе можам да се грижам за децата. Вака по шелтери или да плачам на телевизија дека не можам да си ги гледам децата. Инаку се е исто бев само еднаш викенд во кујна да работам и како што " имам среќа", донесоа мерки за да нема прослави и сега пак исто. Ништо не се смени.
Дека треба прво финансиски да се осигурам. Како и да е за мене спас нема само една работа ќе ме спаси засекогаш.Што ти рекоа во здружението?
На која работа мислиш?Дека треба прво финансиски да се осигурам. Како и да е за мене спас нема само една работа ќе ме спаси засекогаш.
...ич не ја прашувај, штом е засекогаш од таму нема враќање!На која работа мислиш?
На која работа мислиш?
@Osamena@ мисли на децата....ич не ја прашувај, штом е засекогаш од таму нема враќање!
Тоа ти е мала пречка, лесно се наоѓа работа.Дека треба прво финансиски да се осигурам. Како и да е за мене спас нема само една работа ќе ме спаси засекогаш.
... слабо ги чувствувате емоциите!@Osamena@ мисли на децата.
Само тие се спас. Тие даваат волја за се. И го менуваат животот на родителот како што растат и стануваат самосвесни.