Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Што е проблемот и да има имунитет плус да се вакцинира? Ќе му се деси нешто или?
... што е ,,плус имунитет,, нема грешка, ниту проблем една цитокинска бура и вратите на рајот веднаш ќе се отворат!

Овие што се ЗА вакцинирање веруваат дека проблемот со вирусот може да се реши со вакцинирање на населението и тоа во што поголем број.
Еве не мора да се вакцинираме, ме интересира овие што се против како би го решиле проблемот поинаку?

Вакцините требаше да бидат само за постари и ранливи категории, а за тие под 50 што се здрави прави и така немаа гајле во најголем број.

Смртноста под 50 години е 0.1%, смртноста над 50 е 5.5%.

Сега имаме еден куп вакцинирани кои се поболуваат и наеднаш страв и паника ја фати светскава медицинска елита, затоа што е јасно дека е прашање на време кога ќе се појави мутација кај вакцинираниве која целосно ќе ги заобиколи вакцините.

и дали го кажуваат своето мислење или пишано им е што да кажат
Престани ма да трескаш глупости, 5 пати има кажано овој дека треба да се сноси одговорност за тоа што примавме без никакви тестови во државава и мерките што се олабавија.
Што не е во ред со кажаното ќе кажеш?
Ти си прва да се буниш „не ме напаѓај мене, кажи за тоа што го зборувам“ сега глеј што правиш.

... што е ,,плус имунитет,, нема грешка, ниту проблем една цитокинска бура и вратите на рајот веднаш ќе се отворат!
Ај пошто знајш кажи колку цитокински бури имало и колку починати? А има милиони луѓе прележани и вакцинирани.

Вакцините требаше да бидат само за постари и ранливи категории, а за тие под 50 што се здрави прави и така немаа гајле во најголем број.

Сега имаме еден куп вакцинирани кои се поболуваат и наеднаш страв и паника ја фати светскава медицинска елита, затоа што е јасно дека е прашање на време кога ќе се појави мутација кај вакцинираниве која целосно ќе ги заобиколи вакцините.
Не е проблемот само смртноста, туку и останатите последици. Шо фајде ако куртулиш, а белите дробови ти ги направи биено сирење?

Исто како со останатите болести, еден куп фактори играат улога, без разлика дали си млад или стар никој не може да предвиди со какви симптоми ќе поминеш. Познавам млади и здрави кои завршија со сериозни белодробни оштетувања и на кислород, а и такви кои само изгубија вкус/мирис и по ден-два температура.
Koi se tie faktori? Genetski predispozicii za narusen imun sistem? Hemoterapija? Ne be stvarno koi se tie eden kup faktori sto kaj naizgled dve zdravi pravi mladi lica dovedat do totalno razlicno reagiranje na ista bolest.

Koi se tie faktori? Genetski predispozicii za narusen imun sistem? Hemoterapija? Ne be stvarno koi se tie eden kup faktori sto kaj naizgled dve zdravi pravi mladi lica dovedat do totalno razlicno reagiranje na ista bolest.
Абе да знаеше некој сега ќе спиеше со нобелова награда и неколку милиони во џеб.
Зошто од други болести имаш исто различни последици?
Па една обична настинка секој ја минува различно: фаќам јас кивам 2 дена и само со мултивитамин сум топ, фаќа сестра ми ја држи 2 недели и грлото пепел. Исти родители, исто гледани, исто јадење.
Така и со ова.

Ај пошто знајш кажи колку цитокински бури имало и колку починати? А има милиони луѓе прележани и вакцинирани.
...знам за сите случаеви, зборувам за МКД за друго место не ме интересира, ама има кој да каже, лаже или кажува вистина за што се платени, не е моја обврска тоа,

...знам за сите случаеви, зборувам за МКД за друго место не ме интересира, ама има кој да каже, лаже или кажува вистина за што се платени, не е моја обврска тоа,
Кажи колку за џабе “знајш“ кога не кажуваш.

Абе да знаеше некој сега ќе спиеше со нобелова награда и неколку милиони во џеб.
Зошто од други болести имаш исто различни последици?
Па една обична настинка секој ја минува различно: фаќам јас кивам 2 дена и само со мултивитамин сум топ, фаќа сестра ми ја држи 2 недели и грлото пепел. Исти родители, исто гледани, исто јадење.
Така и со ова.
Pa celo vreme okolu toa se vrtime samo ne vi odgovara muabetot. Imuniot sistem ja pravi razlikata. Ti imas podobar, taa ne. Zosto neznam ama sum siguren deka ne pravite se isto. Ni priblizno isto. Taa si zivee vakov zivot, ti takov. Taa se dvizi tamu, ti vamu. Ti se srekjavas so edno, taa so drugo itn itn itn.

Значи вакцинираните се сега проблем?:D

Јас прашав како ќе го решиме вирусот без вакцини?

Значи вакцинираните се сега проблем?:D

Јас прашав како ќе го решиме вирусот без вакцини?
Исто како што сме ја решиле короната на крај од 19 век. Тогаш сме се помачиле, три години официјално траела, и читав некаде дека скоро 10 години се ширела во цел свет, оти светот тогаш не бил поврзан како сега.
Сега тој вирус на корона за нас е обична настинка.

Само оти да ја решаваме короната без вакцини?

Престани ма да трескаш глупости, 5 пати има кажано овој дека треба да се сноси одговорност за тоа што примавме без никакви тестови во државава и мерките што се олабавија.
Што не е во ред со кажаното ќе кажеш?
Ти си прва да се буниш „не ме напаѓај мене, кажи за тоа што го зборувам“ сега глеј што правиш.
...а ти малку на ниво да ми се обратиш?
не е во ред лекар со такво искуство да каже ,,претпоставка на добиена заштита од втора доза после две недели,,
- претпоставка за создадена антитела од ,,вакцина,, не постои , вакцина треба и мора да заштити и затоа е вакцина,

Pa celo vreme okolu toa se vrtime samo ne vi odgovara muabetot. Imuniot sistem ja pravi razlikata. Ti imas podobar, taa ne. Zosto neznam ama sum siguren deka ne pravite se isto. Ni priblizno isto. Taa si zivee vakov zivot, ti takov. Taa se dvizi tamu, ti vamu. Ti se srekjavas so edno, taa so drugo itn itn itn.
Не ќе да е само до имунитетот, има и такви кои се хранат здраво, спортуваат, па поминаа лошо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom