Sekoja cest,kaj mene 22 meseci zadolzitela! Po novo za 1 godina pasos.Промена кај мене задолжителна 14.04.2021, во финална, деновиве негде се смени @Bibo
Ami zadolzitelna 19 meseci i po novo kaj so odat rabotive namesto pasos stap so kosa kje dobieme...e toa e za pofalba...a da ne zaboram eve finalna odi 8mi mesec i aber nema sigurno uste 2-3 ke turni dur se smeni na noviov status po se izgleda....subo vreme dojde da cekas blgarski stap....Sekoja cest,kaj mene 22 meseci zadolzitela! Po novo za 1 godina pasos.
Tesko da ce po novom godinu dana da pasosa kad samo finalna traje 10 meseci sada. Vidite da se u sustini nista ne menja znacajno sto se tice cekanja.Sekoja cest,kaj mene 22 meseci zadolzitela! Po novo za 1 godina pasos.
I mene me interesira istotoZdr,dali nekoj ima promena na status od finalna na polozitelno,samo so izvodi i potvrda od drustvo posledniov mesec?
Здраво, јас сум иста ситуација како тебе! Синот првиот ми е роден пред да станам бугарски државјанин и во тој случај детето кое е родено пред родителот да стане БГ процедурата и постапката ќе си оди согласно нормални рокови и начини на аплицирање. Второто дете (со Господ напред, треба да ми се роди во декември) и за детето родено откако родителот се здобил со БГ државјанство било многу полесно и истото се добивало за месец до два... да завршат одморове ќе имам точно инфо за кое дете какви документи и каде треба да се подадат и ќе ти ја проследам информацијата...Здраво, сакам да прашам за издавање на документи за деца од кои едното е родено пред да станам бугарски државјани а второто после тоа.Која е процедурата паралелно да им извадам државјанства па пасоши?Од каде најпрво треба да почнам.Во амбасадата ми викаат дека треба да одам во Софија по адреса,додека други ми викаат дека треба да закажам термин? Ве молам за одговор доколку имал некој слично искуство или познавање. Ви благодарам Поздрав
Imase pred nekoj den na FB decko so prepiska mislam bese 12639/2019,samo sto ovoj ne bese preku konzulski pat. Taka da veruvam deka se mnogu ponapred otideni verojatno okolu 13000/2019 prepiska se stignati.@Altair75 , Проверував преку конзултатски пат , само оваа преписка е сменета 12455/2019 Од финална на преписката е нередовна. на 13.8 сменета, рок до 13.11//
Isto se i ja pitam, da li su toliko ludi da odbiju oko 20 hiljada ljudi koji su samo sa potvrdama.Imase pred nekoj den na FB decko so prepiska mislam bese 12639/2019,samo sto ovoj ne bese preku konzulski pat. Taka da veruvam deka se mnogu ponapred otideni verojatno okolu 13000/2019 prepiska se stignati.
Pozdrav
Автоматски споено мислење:
Ke bide interesno da se vidi megju prvite lugje koi sto se staveni na dopolnitelna sto ke bide...Verojatno ne se do tolku zabegani da dadat otkaz na 50 000 lugje a....??