Кое критичко размислување, со кого и да правам муабет верува у нешто, дали е делумен фолијаш или е full blown евангелист. На дневна база со вакви луѓе се оправам.
Ронче е момак со т.н. бебешки карактер...ако нешто не му е по кеиф ја гризе цуцлата или го фрла шишето со млеко тазе полнето...или те гледа ко да си му ги потепал половина од неговите херои во цртаните филмови...
... без разлика од темата, побијте ја неговата теза, зошто не би виделе како рамислуваат и другите, нормално ако имате време и живци,
инаку кога сум на највисоката точка на авионската траса гледајќи од прозорчето, секогаш ми се покажува полукружена искривеност на хоризонтот!
... без разлика од темата, побијте ја неговата теза, зошто не би виделе како рамислуваат и другите, нормално ако имате време и живци,
инаку кога сум на највисоката точка на авионската траса гледајќи од прозорчето, секогаш ми се покажува полукружена искривеност на хоризонтот!
Никој пат нема да ми бидат јасни овие муабети, дали нешто ви менува ако земјата е рамна или не е. Живеете во најсуровиот систем, немате никакви права по ниедно прашање и за ништо не одлучувате, ве направиле во најсовршен степен на модерни робови и као се замараме дека земјата е рамна. Една улица, една населба не може да прдне од еден локален моќник, сите ќе се продадат за 5 евра, ни идеал за нешто, ни ставови ама еј земјата е рамна, не лажат овие. Се е друго као од бајка во срањево од систем и свет и уште тоа остана да се замараме.
Не си во право... Тие што те учат дека земјата е топка и се врти те учат и дека си создаден од мајмун и дека си никој и ништо во некаква ХОЛИВУДСКА ГАЛАКСИЈА...
Koj saka da napredne ke uci sam, so kriticko razmisluvanje.
Mi e gajle ako pola populacija e inferiorna intelektualno, vaka taka ke si legnat na brasnoto.
Ke sme cenzurirale internet za ramna zemja... svasta.
Ako ne i dedo mraz da go cenzurirame oti e fake news.
Дали градителите на мостови или железнички пруги ја земаат во обзир математичката пресметка на закривување на земјата за градба на мостови или пруги по неколку стотини или илјада километри? Дали некој во природа видел закривена вода и што значи ВОДОРАМНО? Ајде дечиња мечиња...
Не си во право... Тие што те учат дека земјата е топка и се врти те учат и дека си создаден од мајмун и дека си никој и ништо во некаква ХОЛИВУДСКА ГАЛАКСИЈА...
Автоматски споено мислење:
Уште да кажеше што е тоа "гравитација"... Сите знаат за нејзините особини ама никој не знае да ја објасни. Постојат само густина и потисок...
Благодарам на разбирање...
Дали градителите на мостови или железнички пруги ја земаат во обзир математичката пресметка на закривување на земјата за градба на мостови или пруги по неколку стотини или илјада километри? Дали некој во природа видел закривена вода и што значи ВОДОРАМНО? Ајде дечиња мечиња...
Ne mi objasni nisto so slikive. Moeto prasanje e ednostavno. Kako brodot poaga od tockata A i se vrakja na istata tocka pritoa vozejki samo vo edna nasoka.
Ne mi objasni nisto so slikive. Moeto prasanje e ednostavno. Kako brodot poaga od tockata A i se vrakja na istata tocka pritoa vozejki samo vo edna nasoka.
Прашањево ти е шах-мат... Не постои тоа да одиш во една насока да ти се врти глобусот и па да дојдеш на исто место... Тоа е исто како падобтанецот кога се фрла од авион да падне на прецизна точка ДОДЕКА СЕ ВРТИ ЗЕМЈАТА...
Па и се гледаат... Како е можно да не се смени консталацијата на ѕвездите ако се врти земјата? Зошто лицето на полната месечина никогаш не се менува... Кој кого врти?
Прашањево ти е шах-мат... Не постои тоа да одиш во една насока да ти се врти глобусот и па да дојдеш на исто место... Тоа е исто како падобтанецот кога се фрла од авион да падне на прецизна точка ДОДЕКА СЕ ВРТИ ЗЕМЈАТА...
Па и се гледаат... Како е можно да не се смени консталацијата на ѕвездите ако се врти земјата? Зошто лицето на полната месечина никогаш не се менува... Кој кого врти?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.