- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.030
Како ти го замислуваш средувањето на овој проблем?Повторно исто...па нели средивте со @Ilumious или ништо не бидна!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како ти го замислуваш средувањето на овој проблем?Повторно исто...па нели средивте со @Ilumious или ништо не бидна!?
Знам жени на кои ѓавол не им е равен на кои не смее ни збор да им се верува кои имаат таква способност на манипулација паралелен универзум можат да прикажат и некој да го купи тоа како вистина.
Како што има физичко насилство така има и психичко насилство кое е секогаш предуслов за физчко насилство и двете се секогаш врзани едно со друго,ко што кажале стаарите од ништо нешто не бидува секоја акција има своја реакција.
Секое насилство треба да се осуди.
1 in 4 women and 1 in 9 men experience severe intimate partner physical violence, intimate partner contact sexual violence, and/or intimate partner stalking with impacts such as injury, fearfulness, post-traumatic stress disorder, use of victim services, contraction of sexually transmitted diseases, etc.2
- 1 in 3 women and 1 in 4 men have experienced some form of physical violence by an intimate partner. This includes a range of behaviors (e.g. slapping, shoving, pushing) and in some cases might not be considered "domestic violence."
- 1 in 7 women and 1 in 25 men have been injured by an intimate partner.
- 1 in 10 women have been raped by an intimate partner. Data is unavailable on male victims.
Илче душо, јас и дадов линк и телефон...има прифатилишта за мајки кои се во тешка материјална и финансиска состојбаКако ти го замислуваш средувањето на овој проблем?
Женска е, ако изгледа како дечко. Нека не те буни тоа.Само мојот совет на беше ударање во гради како на оној дечконо @Ilumious .
Женска е, ако изгледа како дечко. Нека не те буни тоа.
Aбе радо и ко жртва од Чернобил ќе изгледам него да пишам мајка и татко бугари, чика КрстевЖенска е, ако изгледа како дечко. Нека не те буни тоа.
Седи бе, нека си покажат културата ама после некој ако им врати ќе плачат по модераторНе се добри вакви муабети, не чини, безвеза е, треба да се размисли пред да се кликне "испрати".
Знам по мене, на еден поранешен сега покоен форум ширеа гласини некои членови дека сум бил кепец од 160цм а јас 185 во реалност...и уште еден куп муабети без никаква потреба.
Тетке, истото тоа го предложив во ПП, треба да се јави на бројот Осамена ама тие прифатилиштата не функционираат како што си имаш ти замислено. А што дискутирала не знам, не ни планирам да прашувам, нејзино си е. Чукање во гради, чукнати сте вие одамна.Илче душо, јас и дадов линк и телефон...има прифатилишта за мајки кои се во тешка материјална и финансиска состојба
Само мојот совет на беше ударање во гради како на оној дечконо @Ilumious .
Чукнати сте вие одамна.
Си пишуваме со осамената во ПП, три пати поконструктивно од муабетиве твои со прифатилишта и розеви еднорози. Уште да и кажеш дека ќе добива издршка од државата и го среди проблемот.Види вака чичино момче убаво...ме вреѓај бадијала, туку дај совет како Осаменоста да добие храброст и да излезе од ќорсокакот.
Ај оди играј фудбал.
Aбе радо и ко жртва од Чернобил ќе изгледам него да пишам мајка и татко бугари, чика Крстев
Автоматски споено мислење:
Седи бе, нека си покажат културата ама после некој ако им врати ќе плачат по модераторМилион пати видено.
Тетке, истото тоа го предложив во ПП, треба да се јави на бројот Осамена ама тие прифатилиштата не функционираат како што си имаш ти замислено. А што дискутирала не знам, не ни планирам да прашувам, нејзино си е. Чукање во гради, чукнати сте вие одамна.
Проблемот е што е направена грешка многу поодамна + малку кај нас на овој проблем, семејно насилство уште се гледа како на срамота и се кладам дека девојкава ако се отвори на некој роднина дека ќе добие прекор (чест на исклучоците). Прв чекор и е да си најде работа, верувам дека барем во некој маркет дека би нашла нешто. Ако најде работа, не верувам дека има судија во државава што ќе ги остави децата на муфљузот.Ќе помогнеме колку можеме на членката не знам кој им е проблемов на луѓево бе, проблемот е што психолошкото насилство, како што пишува веќе се осеќа дека типот веќе ја мрази, неминовно тоа ескалира кон физичка агресија, можеби не денес ама за пар години...се надевам дека грешам иако знам парови каде исто вака започнало со ментална агресија, запоставување, вреѓање па после икс време еден шамар као случајно па "lele izvini neznaef so praam od vinoto mi e dojdi vamu mace da te baci Gogo na mestoto kaj so te udrif ke ti pomine kako na kuce". И после влегуваат во круг од кој се помалку има излез.
Имаш имот на твое име па еве јавно да се обложиме тука и да бараме потоа изводи од матично, изводи од секаде (дури и во амбасади ќе се обратиме) па да видиме кој и што пишал/потпишал/изјавил?Aбе радо и ко жртва од Чернобил ќе изгледам него да пишам мајка и татко бугари, чика Крстев![]()
Знам дека те боли што не си веќе модератор и што другар ти лепотан исто не е СУПЕРмодератор, ама ваљда тоа е данокот што го плативте од годините аздисување по форуми и обиди за откривање лични идентитети на членовите - што само по себе е прекршок, па уште имате сила да јадете гомна по други членови за истото што го правевте со години. Откако ве изшутираа на куп, сега можете само да цицате весла - јбг karma is a bitch.Седи бе, нека си покажат културата ама после некој ако им врати ќе плачат по модераторМилион пати видено.
Абе седи, прав потомок на Александар дежурен во тема за бугарско државјанство па и негова работа била, важи. Па и имоти да сме споредувалeИмаш имот на твое име па еве јавно да се обложиме тука и да бараме потоа изводи од матично, изводи од секаде (дури и во амбасади ќе се обратиме) па да видиме кој и што пишал/потпишал/изјавил?
Да не испаднеш ти бивши удбаш (по баба и дедо, кога збораме за семејно стебло), а јас чистокрвен македонец па малку срам да ти падне?
Тоа што сум активен на темата за бугарско нека не те буни, моја работа. Тоа што ти си претпоставуваш во глава, твоја работа ама чисто еден облог да направиме ради забава, што викаш?
Имам државјанство на Северна Македонија, тука сум се родил како Македонец и некој во меѓувреме ме пишал граѓанин на Севернаја. Никој не ме прашал за поинакво државјанство, никаде и не сум се понудил за поинакво... за разлика од други што бараат ЕУ државјанство или дозвола за престој (НЕ бугарско, замисли) и во меѓувреме продаваат морал на форум како се патриоти, а уствари еден IQ33 ги шитна сосе партали и со прст не мрднаа во однос на истото - силни се само на вилица и на тастатура, во реалниот свет се Северџани.
Јас за разлика од тебе и таквите не продавам морал за македонштина, пошто во времето кое ја бараме и живееме истата не постои, ниту пак има доволна маса за да се избори за неа. Живееме помеѓу северџани и орки, толку. И нормално „патриоти на тастатура“.
Има такви примери еден куп, до утре можам да ги редам, не е проблем.
Си за облог па да видиме кој и што е по националност, државјанство и слично?
Инаку не можеш радо да изгледаш (во некоја си хипотетичка иднина) ко жртва од чернобил, пошто со таков изглед си се накитила од роџења, сега ваљда само на бетер оди работата. Тешко на огледалото дома, тоа е.![]()