Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Неможам да ги постирам сликиве вика податокот е премногу голем ? , али каков хорор и пародија у едно е паркчено у сред центар (карши нова македонија зградата, и рамостор/НЛБ) ... Бејрут и Чернобил у едно

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Горе-долу, големиве партии почнаа со претставување на (не)официјалните кандидати. Има нешто од Левица?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.360
Неможам да ги постирам сликиве вика податокот е премногу голем ? , али каков хорор и пародија у едно е паркчено у сред центар (карши нова македонија зградата, и рамостор/НЛБ) ... Бејрут и Чернобил у едно
Пред некој месец у сред работен ден у тоа паркче имаше некоја муслиманска прослава. Играа оро, музика некоја арапска ечеше. Албанци беа, ваљда.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Се снајдов скриншот им мавнав, не ги аплоудирам :)

Screenshot_20210725-133622_Gallery.jpg
Централниот дел на паркчето, мртва природа у раштрафен и искршен пиедестал. Ма какви цвеќиња бе што ќе ви се, вакво нешто нигде во свет нема да најдете.

Screenshot_20210725-133704_Gallery.jpg
И вторава слика од истиот парк, лулашки од Чернобил донација

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.360
Има, кур од овца
Епа, тоа мене ми одлучува за кого ќе гласам.
Не ми е битно дали некој ја урнисал државава 30 години, туку дали до сега има претставено кандидати, или не.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.778
Поени од реакции
3.854
Епа, тоа мене ми одлучува за кого ќе гласам.
Не ми е битно дали некој ја урнисал државава 30 години, туку дали до сега има претставено кандидати, или не.
Какви кандидати бе, левица се мачи советнички листи да направи, тој чекал кандидати да извадат

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.360
Какви кандидати бе, левица се мачи советнички листи да направи, тој чекал кандидати да извадат
Напротив, во мојот пост велам нешто сосема друго. Зборувам за тоталната небитност на хронолошкиот редослед при објавување кандидати, наспрам грандиозните причини за гласање или не гласање за некого.

На пример, еј Левица не објавиле сеуште кандидати. хахаха

Сепак, кога ќе помислам на тоа што све направија ВМРО и СДСМ, таа замерка на Левица ми е ништо. Како можам да си речам - еј Левица се неодговорни сеуште не објавиле кандидати, затоа ќе гласам за ВМРО кои амнестираа албански воени злосторници единствени у свет, кои донесоа закон за веење на знаме на друг држава пред наши институции, едини у свет и да не набројувам, какви све дела имавме од нив овие 30 години. За СДСМ исто, али ги спомнав ВМРО пошто си нивни пропонент овде, пред избори.
Сите тие глупости од типот, Левица не објавила сеуште кандидати, Апасиев е ко Стаљин, имал онакво пенкало... све тоа е, не мачја кашлица, туку микронска прашина у однос на делата на твојата партија.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.223
Напротив, во мојот пост велам нешто сосема друго. Зборувам за тоталната небитност на хронолошкиот редослед при објавување кандидати, наспрам грандиозните причини за гласање или не гласање за некого.

Сепак, кога ќе помислам на тоа што све направија ВМРО и СДСМ, таа замерка на Левица ми е ништо. Како можам да си речам - еј Левица се неодговорни сеуште не објавиле кандидати, затоа ќе гласам за ВМРО кои амнестираа албански воени злосторници единствени у свет, кои донесоа закон за веење на знаме на друг држава пред наши институции, едини у свет и да не набројувам, какви све дела имавме од нив овие 30 години. За СДСМ исто, али ги спомнав ВМРО пошто си нивни пропонент овде, пред избори.
Сите тие глупости од типот, Левица не објавила сеуште кандидати, Апасиев е ко Стаљин, имал онакво пенкало... све тоа е, не мачја кашлица, туку микронска прашина у однос на делата на твојата партија.
Не е поентата дека Левица се неодговорни, па затоа не предложиле кандидати, туку Левица нема кадровски потенцијал да ги пополни листите. Што многу говори за нивниот капацитет да променат било што.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.360
Не е поентата дека Левица се неодговорни, па затоа не предложиле кандидати, туку Левица нема кадровски потенцијал да ги пополни листите. Што многу говори за нивниот капацитет да променат било што.
Да, не можат да променат ништо. :( Затоа што немале кадар, а немале кадар, затоа што сеуште не објавиле кандидати.

И што ќе праиме сеа?
Знам! Пак ќе гласаме за ВМРО и СДСМ.

Сега откога ми ги отворивте очите, ми стана јасно дека немањето кадар е стопати посрање, неголи сите 30-годишни гомна на Црвенковски, Груевски, Заев и останатите.

Нема да им дадам шанса на Левица, иако од петни жили се труди на милион места околу проблеми, кои ВМРО не ги ни гледа, од неоправданата надменост (заради која и изгубија).

Еве, вака.
Замислете дека Левица кандидира празни слотови, наместо кандидати. Пак би гласал за нив, отколку за СДСМ или ВМРО.

Нема никаква здрава логика, после ова све, да се гласа било кога за ВМРО или СДСМ. (или за нивните сателити)
Ако некој гласа за ВМРО, после све, само заради убедување, тогаш верувам дека не бил тука у задњиве триес години. Клиентелистичко гласање само остана, како некаква разумна причина за некој да гласа за овие две. Треба да сум малоумен заради убедување да гласам за ВМРО, сега, после све. Кое убедување е тоа, а на кое ВМРО не се посра?

За СДСМ да не ни зборам уопште.

Левица ја свири песната која сакав сиве овие години да ја слушнам од мојата партија. Додека е така, сум со нив. Кога ќе скршнат, направат лоши компромиси, ќе заврши љубовта.

А Мицкоски нека продужи да го подржува новиот начин на попишување и слично.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.223
Да, не можат да променат ништо. :( Затоа што немале кадар, а немале кадар, затоа што сеуште не објавиле кандидати.

И што ќе праиме сеа?

Сега откога ми ги отворивте очите, ми стана јасно дека немањето кадар е стопати посрање, неголи сите 30-годишни гомна на Црвенковски, Груевски, Заев и останатите.

Нема да им дадам шанса на Левица, иако од петни жили се труди на милион места околу проблеми, кои ВМРО не ги ни гледа, од неоправданата надменост (заради која и изгубија).

Еве, вака.
Замислете дека Левица кандидира празни слотови, наместо кандидати. Пак би гласал за нив, отколку за СДСМ или ВМРО.

Нема никаква здрава логика, после ова све, да се гласа било кога за ВМРО или СДСМ. (или за нивните сателити)
Ако некој гласа за ВМРО, после све, само заради убедување, тогаш верувам дека не бил тука у задњиве триес години. Клиентелистичко гласање само остана, како некаква разумна причина за некој да гласа за овие две. Треба да сум малоумен заради убедување да гласам за ВМРО, сега, после све. Кое убедување е тоа, а на кое ВМРО не се посра?

Левица ја свири песната која сакав сиве овие години да ја слушнам од мојата партија. Додека е така, сум со нив. Кога ќе скршнат, направат лоши компромиси, ќе заврши љубовта.

Никој не рече да не им дадеш шанса. Дај им, слободно. Ама дека Левица е само Апасиев (со кого лично се сложувам со 100% од прашањата што си ги набројал) е повеќе од очигледно.

ВМРО-ДПМНЕ би било најидеално да не биде власт во било која форма во РСМ. Колку и тоа да не се совпаѓа со желбите на некои мои сопартијци, од историска гледна смисла ќе биде најдобро.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.778
Поени од реакции
3.854

И јас во мојот пост велат нешто сосема друго.

Никој не ги спори фактот дали и кога ќе ги објават имињата на нивните кандидати. Рокот сеуште важи.
Она што го посоочив или сакав да го посочам е дека левица нема доволно кадри, а не пак квалитетни кои што имаат капацитет да бидат градоначалници. Се ќе се сведе на листи на советници и нивно џафкање по советите на општините.

Вмро е партија 30 години, а левица е партија 2-3 години и колку лаги и манипулации имаат кажано и колку непринципиелности имаат излезено на површина од таа партија толку нема вмро направено во последните 15 години.
Ќе ги видиме за едно 30 години од сега.

Се разбира, ако постојат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.360
Вмро е партија 30 години, а левица е партија 2-3 години и колку лаги и манипулации имаат кажано и колку непринципиелности имаат излезено на површина од таа партија толку нема вмро направено во последните 15 години.
Ова смешно требаше да биде? Сарказам некаков?

Или пак, можда си сериозен? :vozbud:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.809
Поени од реакции
21.556

И што ќе праиме сеа?

Еве, вака.

Друже како така бе, мењаш мислења на секои 15 минути, ги гласаше сдс за да ги бутнеш вмро сега сдс не сакаш да ги збориш откако ја испосраа нашата северна ( не дека не го направија тоа и предходно)? Биди маж брани ги СДС и твоите ставови бар повеќе од 15 минути, зашто таквите нестабилни како тебе ги носат партиите на власт, е нема сега пу пу неважи. На исти принцип сега сакаш да ги донесеш и левица, па здравје после 5 години ќе се жалиш и од нив.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom