Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не негираш, туку се прашуваш - каде е кај нас, кога веќе дошол во Британија и другде. А ја ти кажувам дека потполно исто се чудеа лани луѓето, додека им го викав истово што тебе ти го викам.
Ќе дојде, ама некаде не бира сезона. Во Грција, Шпанија и Португалија не е есен, не е ни ладно. И не коси, како што проповедаат одредени доктори.

Се чекаат компаративните анализи од земји со висок и низок процент на имунизација и ефектот (на дело) на вакцините кои ги фаворизира. Ние ги земавме оние со најмала ефикасност, ама тие беа и најлесно достапни. Ќе видиме како ќе се одрази сѐ на кривата, вклучувајќи ги и мерките.
Автоматски споено мислење:

истото и кога пишуваш на форумов, одма ќе се јават бафра, дамби, генерал, и остали. Дојде време ненормалното да биде нормално и тие да ни продаваат ум како треба.
Да, таков сум. Чип, ѓаоли, неплодност, магнетизација и модифицирање на генот. Сѐ има во моите коментари.

Да, таков сум. Чип, ѓаоли, неплодност, магнетизација и модифицирање на генот. Сѐ има во моите коментари.
За ваквите ко тебе имам јас само една порака:

93250583_764068117332817_7175463284307394560_o.jpg

Моментално се на пик бројка британците, фул отворени, со 80 мртви дневно и болниците далеку од била каква оптовареност. Значи ништо од најавуваниот потоп, од овде ќе идат само надоле бројките. Кој мисли дека ова не е доволно за нормален живот нека си бара психијатриска помош со време.

Кај се сега тие шо ја поддржуваа "стратегијата" на УК? Зар стварно мислевте дека Борис Џонсон ќе ја заебе короната? Боље Бафра да го ставам премиер да биде и да кова национални стратегии него плавиот.
Абе Дејли Мејл не ти чини, ама на вест од Инфомакс се запали :D

Абе Дејли Мејл не ти чини, ама на вест од Инфомакс се запали :D

А ти вчера што збореше или заборави, вакцините немале ефект на лица под 50 години. Пошто 2+2 не било 4.

А ти вчера што збореше или заборави, вакцините немале ефект на лица под 50 години. Пошто 2+2 не било 4.

Па, не е баш тоа што го велам, ама ај блиску си.

Вакцините прават поголема штета од корист кај тие под 30 години и треба да се престани со ова силување врз таа група на луѓе дека мора да се вакцинираат.

Секој над 50 години ако нема прележано, будала е ако не се вакцинира.

Па, не е баш тоа што го велам, ама ај блиску си.

Вакцините прават поголема штета од корист кај тие под 30 години и треба да се престани со ова силување врз таа група на луѓе дека мора да се вакцинираат.

Сега кому да верувам не знам? На тие што го одобруваат тоа или тоа што си читал од редит?

Што штета прават ?
Колку помлад толку се позаебани несаканите ефекти.

Со оглед дека Короната во САД има убиено 3800 под 30 години од вкупно 600.000 жртви, не разбирам зошто мора да се вакцинира таа група на луѓе.

Посебно во овој момент кога е евидентно дека вакцинираните се поболуваат од Корона, плус ја пренесуваат.

Колку помлад толку се позаебани несаканите ефекти.

Со оглед дека Короната во САД има убиено 3800 под 30 години од вкупно 600.000 жртви, не разбирам зошто мора да се вакцинира таа група на луѓе.

Посебно во овој момент кога е евидентно дека вакцинираните се поболуваат од Корона, плус ја пренесуваат.
Пример? Јас од Фајзер со првата доза имав: болка во рамото (3 денови) и мала омалаксаност (како збунет бев следниот ден), од втората ќе видеме.

Инаку кај клиентов во УК од „повозрасните“ 3ца отидоа на боледување од Модерна. Сите се од 50 до 60 години, апла тешки симптоми: над 38 температура, суво грло, голема омалаксаност, болки во цело тело...

Пример? Јас од Фајзер со првата доза имав: болка во рамото (3 денови) и мала омалаксаност (како збунет бев следниот ден), од втората ќе видеме.

Инаку кај клиентов во УК од „повозрасните“ 3ца отидоа на боледување од Модерна. Сите се од 50 до 60 години, апла тешки симптоми: над 38 температура, суво грло, голема омалаксаност, болки во цело тело...
Не ме влечи за јазик, последици од вакцинирање нема да пишувам тука.

Тоа не се тешки проблеми што си ги навел кај тие повозрасните.

Поентата е нема зошто да се вакцинираат помладите кога го најчесто ја поминуваат короната лесно.

Веќе година и пола помина и се знае дека Короната има правила и ако се придржуваш до тоа лесно може да поминиме.

Но, одлуките како да се справиме со пандемијава скоро секогаш се ретардирани.

Не ме влечи за јазик, последици од вакцинирање нема да пишувам тука.

Тоа не се тешки проблеми што си ги навел кај тие повозрасните.

Поентата е нема зошто да се вакцинираат помладите кога го најчесто ја поминуваат короната лесно.

Веќе година и пола помина и се знае дека Короната има правила и ако се придржуваш до тоа лесно може да поминиме.

Но, одлуките како да се справиме со пандемијава скоро секогаш се ретардирани.
Ако не тука во темата за политика :D

Шала на страна, има и млади што поминаа релативно лошо, т.е немаа вкус и мирис со недели, високи температури, омалаксаност, оштетување на белите дробови.
Од вакцината не постои човек што ќе ти каже за последиците (можеби неколкумина што ги имаат создадено), така да секој со своја математика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom