- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.695
- Поени од реакции
- 85.575
не знам дали да се вакцинираат, само знам дека ќе биде у септември надвор од умот отварањево на школите
(и нема да потрае)
(и нема да потрае)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако децата не тргнат на училиште редовно како порано, верувај дека они ќе бидат надвор од умот.не знам дали да се вакцинираат, само знам дека ќе биде у септември надвор од умот отварањево на школите
(и нема да потрае)
Ако се знае како беше кај нас, а како е сега во Британија, Холандија, Индонезија, Израел..., отворањето на школите ми личи како вселенска глупост која ќе наплати скапо што е повикана.Ако децата не тргнат на училиште редовно како порано, верувај дека они ќе бидат надвор од умот.
Да се надеваме дека се ќе биде во ред и така за тоа одлучуваат други...на жалост.Ако се знае како беше кај нас, а како е сега во Британија, Холандија, Индонезија, Израел..., отворањето на школите ми личи како вселенска глупост која ќе наплати скапо што е повикана.
неДа се надеваме дека се ќе биде во ред и така за тоа одлучуваат други...на жалост.
Ако ти е детето средно училиште, ДА..но основно образование е задолжително и ќе те казни државата ако не го пуштиш да оди во училиште.не
Ја лично одлучувам дали моето дете ќе иде од септември у школо у Северна Македонија.
Океј, ај да видиме од септември.но основно образование е задолжително и ќе те казни државата ако не го пуштиш да оди во училиште.
Не би те замарал тебе беспотребно со лични информации.Ти го вакцинираше ли твоето дете!?
Живи били па видели.Океј, ај да видиме од септември.
Не би те замарал тебе беспотребно со лични информации.
Сите нас нешто не занима....Живи били па видели.
Извини што бев радознала, јес да не ме замараш, но можеби членовите на форумов ги занима дали си дал согласност за вакцинирање на твоето дете.....
Сите нас нешто не занима....
Мене ме занима комшиката дали носи црна чипка, просјакот на семафори го занима која кола би му дала пари, за да тргне одма накај неа, муслиманот го занима дали некогаш ќе успеат да ги убијат сите каури, а Миле што дреме у кладилница го занима која ќе биде кец у два, или два у кец. Сепак, не ни се достапни баш инстантно сите информации, иако живееме во информациона ера.
Не. Уопште не е таква логиката.Од септември сите деца на училиште, без дистанци и маски, како што може сега да одат по дискотеки без дистанци, така можи на училиште.
Ќе има повеќе случаи, плус затворена просторија, далеку поголем ризик. Гледам дека си против тоа децата да идат у школо. Претпоставувам имаш деца. Прашањето ми е што одложуваш со тоа, со оглед на тоа дека освен вакцина и евентуално фаќање на вирусот друго решение нема. Дали зимава , или за 5 години од сеа ќе дојдеш во контакт со вирусот. Меѓутоа дали вреди да се социјално заебани децата за буквално ист епилог.Не. Уопште не е таква логиката.
ааааа малу морген, средно образование е задолжително и хигиеничар мора да биде со средно образование вработениот, нема тоа може со основно или само 4 одд,Ако ти е детето средно училиште, ДА..но основно образование е задолжително и ќе те казни државата ако не го пуштиш да оди во училиште.
Ти го вакцинираше ли твоето дете!?