НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Не ја гледав утакмицата али испадна како што реков 2-0 водеа оп еве 2-2 за поинтересно да биде колегава на работа ми дужи ручек тогаш, иначе бак то те топик, незнам зошто али ова финале ми е најинтересно во последниве 5 години некако по чисто финале ми е највеке пошо ги нема главниве фаци у НБА леброните дурантите и кари ... GO BUCKS ALL THE WAY! :angel: :bravobe:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.310
Поени од реакции
34.899
Судиите за малку ќе ја усереа утакмицата, имаше неколку важни грешки на пример она некоја минута пред крај беше чист фаул од Букер и требаше со 6-ти фаул да искочи надвор да ја слуша „Хит д роуд Џек“... Тренеров на Бакси не знам како успеа во 4-та четвртина да не форсира игра преку Мидлтон/Холидеј стриктно врз Букер, да ловат 6-та лична грешка, и да даваат лесни кошеви врз некој што не смее да ризикува фаул.

Инаку Феникс пак со прљави потези, ситни провокации, и глума вредна за Оскар (посебно Краудер). Ама плејоф е, очекувано е, само јасно е која е попрљавата екипа овде. Па и како може да биде кога ги имаат Крис Пол и Краудер во ист состав (а ете го и Букер им е добар ученик).

Ова беше фин потез на Антето:

Се на се убава утакмица за гледање... Со оглед на можностите на финалистите. :D
И покрај поразот мислам дека шансите остануваат повеќе на страната на Феникс, потечна игра имаат, а Бакси не прават ништо ако двајцата или барем еден од Мидлтон/Холидеј немаат добра утамица.

Добар пеп-ток на Монти Вилијамс, дури и ако е очигледно дека го спремал од претходно (што значи очекувал дека ќе изгубат): :)

Последно уредено:
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Судиите за малку ќе ја усереа утакмицата, имаше неколку важни грешки на пример она некоја минута пред крај беше чист фаул од Букер и требаше со 6-ти фаул да искочи надвор да ја слуша „Хит д роуд Џек“... Тренеров на Бакси не знам како успеа во 4-та четвртина да не форсира игра преку Мидлтон/Холидеј стриктно врз Букер, да ловат 6-та лична грешка, и да даваат лесни кошеви врз некој што не смее да ризикува фаул.

Инаку Феникс пак со прљави потези, ситни провокации, и глума вредна за Оскар (посебно Краудер). Ама плејоф е, очекувано е, само јасно е која е попрљавата екипа овде. Па и како може да биде кога ги имаат Крис Пол и Краудер во ист состав (а ете го и Букер им е добар ученик).

Ова беше фин потез на Антето:

Се на се убава утакмица за гледање... Со оглед на можностите на финалистите. :D
И покрај поразот мислам дека шансите остануваат повеќе на страната на Феникс, потечна игра имаат, а Бакси не прават ништо ако двајцата или барем еден од Мидлтон/Холидеј немаат добра утамица.

Добар пеп-ток на Монти Вилијамс, дури и ако е очигледно дека го спремал од претходно (што значи очекувал дека ќе изгубат): :)
Па во спортот мора да се цели на победите но понекогаш и поразите се дел од играта и тие може да бидат голем мотиватор за да ја постигнеш целта наместо само да бараш изговори за поразите и не успесите.
Монти е добар тренер.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Poke se zbora za space jam nego za finaleto iako e edno od podobrite vo posledno vreme.. a za temava da ne zboram mrtvila.. lebron ko ke odi vo penzija definitivno nba odi 10 cekori nazad.. rejtinzi gledanost interes se ke odi vo propast.. vakov impakt na sportot ni 10 jordani nemale
Neka go nadmine karim u poeni pa meka ide da se penzionira.. uste 2 sezoni mu trebaat samo..

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.901
Поени од реакции
17.801
Излезе приказна дека дебилот Кавај повторно глумел дека е повреден за да се пресели во голден стејт. Ако е вистина како играч е величина, ама како човек е 0.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
The 2022 NBA Championship odds have already been released.

Brooklyn Nets - 11/4 (2.75)

Los Angeles Lakers - 9/2 (4.5)

Golden State Warriors - 8/1 (8.00)

L.A Clippers - 10/1 (10.00)

Milwaukee Bucks - 10/1 (10.00)

Phoenix Suns - 12/1 (12.00)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.310
Поени од реакции
34.899
Нели пред некој ден му правеле операција на лигамент во колено (ACL)?
...имаат кап спејс Вориорс??

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Edna shpekulacija na koja naletav e toa deka Wariors bi mozele da gi dadat Wiggins i Wiseman i dva pikovi za Kawhi.

Bradley Beal oficijalno nema da igra na olimpijadata, amerite baraat soodvetna zamena.
Bi bilo dobro nekako da go ubedat Harden da igra ama ne veruvam.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.310
Поени од реакции
34.899
Паметно... МекЏи и во НБА често се заборава со играњето над обрач, таму со ФИБА правилата ќе биде таман на место. :D

THE-Boss

The Winter is coming
Член од
5 јануари 2014
Мислења
712
Поени од реакции
1.024
Има се повеќе шпекулации дека Дејм ќе бара трејд од Портланд o_O

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Паметно... МекЏи и во НБА често се заборава со играњето над обрач, таму со ФИБА правилата ќе биде таман на место. :D
Trae young i ja morant molea za nastap a i zion bese zainteresiran.. ne gledam poentata so ovie dvajca.. pak ke ja utnat rabotata.. popovich na kraj ke izlezi produkt na duncan

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Trae young i ja morant molea za nastap a i zion bese zainteresiran.. ne gledam poentata so ovie dvajca.. pak ke ja utnat rabotata.. popovich na kraj ke izlezi produkt na duncan
Имаат многу суперстар играчи и бал доминате им требаат играчи што ќе се залагаат,трчаат,скокаат и работат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom