Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.874
Поени од реакции
7.109
>The news brings to an end a year-long transfer saga after United refused to meet Dortmund’s £109m valuation of Sancho last summer.
>United will now turn their attention to trying to sign a new centre-half, with Real Madrid’s Raphael Varane their priority target. Varane has entered the final 12 months of his contract at Real and would like to pursue a new challenge.
United have been hit hard financially by the coronavirus pandemic and any more signings after a potential centre-half purchase may hinge on the success the club has offloading players and the future of Paul Pogba.
>Pogba has entered the final 12 months of his contract at Old Trafford and is being linked with Paris St-Germain and Juventus.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.972
Поени од реакции
8.217
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.600
Поени од реакции
8.262

Фанови на Реал, што се збори во Шпанија околу ситуацијава? Мене се некако ми се чини дека не влече за нос ради побогат договор.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.590
Ne znam kaj vide od 95m da se 62. I so bonusot za City. Na kraj bi cekal sto ke kaze Dortmund mislam pri vakov golem transfer redno e da objavat podetalno so ogled sto ima izdadeni akcii i ova e bitna informacija.
73 милиони фунти - 15% за Сити = 62 милиони фунти.

Почнаа и играчите да диктираат цени за кои би биле разочарани ако не добијат трансфер. Прво Кејн, сега Рајс.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.600
Поени од реакции
8.262

85м еур фиксни (73.12м фунти) на 5 рати. По се изгледа ништо од бонусите. Заштедени 36м фунти за една година, воопшто не е лошо, поготово ако се вложат парите соодветно.
Од овие 73м фунти, 15% идат кај сити (10.95м фунти), додека околу 1-2м фунти од делов на Сити оди кај Вотфорд.

Мислам се заебаа Дортмунд што не го шитнаа лани, со оглед дека од Јунајтед беа спремни да дадат 90м фунти + 5м фунти во бонуси, ама шарала - сама си го барала.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.590
200 ако не... Ако му земат 65 милиони фунти, со оглед дека е дете од академијата, топ ке биде. Очигледно дека само ке му иде цената надолу, штом не сака да потпише нов договор.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.315
Поени од реакции
4.233

85м еур фиксни (73.12м фунти) на 5 рати. По се изгледа ништо од бонусите. Заштедени 36м фунти за една година, воопшто не е лошо, поготово ако се вложат парите соодветно.
Од овие 73м фунти, 15% идат кај сити (10.95м фунти), додека околу 1-2м фунти од делов на Сити оди кај Вотфорд.

Мислам се заебаа Дортмунд што не го шитнаа лани, со оглед дека од Јунајтед беа спремни да дадат 90м фунти + 5м фунти во бонуси, ама шарала - сама си го барала.
Данска математика. Па ич да не го земевте уште 90 ќе заштедевте.
Гледај што сте изгубиле што лани не го зедовте, а за добивање очигледно е.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.600
Поени од реакции
8.262
Данска математика. Па ич да не го земевте уште 90 ќе заштедевте.
Гледај што сте изгубиле што лани не го зедовте, а за добивање очигледно е.
Држи вода муабетот, верувам дека прошлава сезона ќе беше доста поразлична со него (сум дискутирал и зошто претходно, ме мрзи да пишувам), но сепак за поздрав е што покажуваат став и зрелост, нешто што го немало претходно. Преплаќале секакви будали, и за цена на трансфер ги дупеше кој стигне. Вака барем се поорганизирани и спремни + имаат и алтернативи.

ESPN со многу амбициозни наслови, иако Романо и блиски до клубот викаат дека целиот фокус е веќе некое време свртен кон Варан (после трансферот на Санчо, кој е готов неколку дена веќе)

O

ob1

Гостин

Фанови на Реал, што се збори во Шпанија околу ситуацијава? Мене се некако ми се чини дека не влече за нос ради побогат договор.
Си иде, му беше понудено нов договор но го одби. Останува уште да направи состанок со Анчелоти, али 99% си оди.
Е сеа, не знам дали Реал би отстапиле од сумата од 70 милиони, зашто последно е дека немало да притиска Варан за трансфер и дека не сакал да си го расипе односот со Реал, дека сакал да ги испоштува и нив и сумата која ја барале за него.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.624
Поени од реакции
22.364

Ke ima bonusi od 10m EUR. Nema potreba da gi pisat vo vesta otie se opcionalni a ne fiksni ali lesno dostizni. Toa bese dilot neli. A Dortmund ne se zaeba ne znam od kade ovaa izjava celo vreme. Ostana godina povekje, pridonese za uspeh vo kupot i plasiranje vo LS so toa Dortmund ima najmalce benefit od 50m EUR. I pak za visoka suma go prodadoa vo vtora covid-sezona. Bi rekol za site strani dobar dil na kraj.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.590
Англиските новинари викаат дека нема бонуси, фиксна сума, и тоа на 5 години плаќање, иако се шушкаше дека Дортмунд сакале на 3 години.

Kajgana Shop

На врв Bottom