Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Човекот игра во Астон Вила и еден од најкреативните играчи во ПЛ. Всушност мислам дека беше веднаш зад Бруно по број на креирани шанси и тоа добри три месеци не играше ради повреда.

Не знам дали и колку си го гледал, ама обрни внимание на него нареден пат кога ќе игра Англија/Вила. Кога им шибнаа 7 гола на Ливерпул буквално душата им ја зема на дефанзивците на пул. Пргав играч, игра без страв и верувај дека доминира. Ама пак ќе кажам, очигледно не си го гледал туку збориш базирано на 6те гола што ги постигнал во Вила (што всушност не му е ни главната задача).

:pos:

Човекот игра во Астон Вила и еден од најкреативните играчи во ПЛ. Всушност мислам дека беше веднаш зад Бруно по број на креирани шанси и тоа добри три месеци не играше ради повреда.
Ова е се што треба да знаеме за таквата статистика.
202412177_587006675603547_5710975304159167184_n.jpg

Очигледно јас сум глуп што воопшто тргнав во дискусија со тебе. Класика реплика за подфорумов, 5-6 души останаа со кои може да се дискутира и дебатира нормално. :toe:

Ferdinand e stoper, ovoj famozniov e krilo, bukvalno koga igrac ima 100m cena ocekues da e kopile da ebava 100 majki levo desno, da dominira, protivnickite igraci da imaat strav u koski od nego. Da im se tresat nozete ko na mlada nevesta.

Ne me zaebavaj, sekoja sezona ima nekoj si generaciski talent i nieden ne ispadna igrac. Dele Alli :pos:

Ебава мајки, лево десно и централно, ама кој го гледал за да коментира. На резултати пишува 6 гола дадени, слабо е тоа. :toe:

Ако едно нешто им забележувам на Роналдо и Меси - е тоа што го сумаризираа фубдалот на една статистика = голови и асистенции. Си напраил торта пуна говна, ама дека убав бил филот одозгора = топ е тортата.

ПС: Гледај ја утакмицата со Ливерпул кај АВ дома, со Јунајтед на ОТ или било кое дерби. Дечкото е мајкоебач, во буквална смисла на зборот. Тип на играч што е толку квалитетен, што заради него правиш систем или наоѓаш позиција, само за да игра.

Очигледно јас сум глуп што воопшто тргнав во дискусија со тебе. Класика реплика за подфорумов, 5-6 души останаа со кои може да се дискутира и дебатира нормално. :toe:

Pa so fan na Junajted dzabe ke diskutiram. Ne replicirav nisto oti smesno mi e deka delis isto mislenje so Sky Sport, niv barem rabota im e da pumpaat ceni na igraci.

Grelish ili kako i da se vika ti e fin dobar igrac so e vlezen vo Prime i vo sistem moze da bide dobar, ama kako se izduvuvaat rabotive od kontrola me nervira, ne moze be toj igrac da vredi 100 milioni.

Кај го најде овој слабодушниот за во овој муабет? Нова аквизиција ви е, мора да го спомнете ;)
;)
Баш ради тоа не е никаков репер таа статистика на креирани шанси, ако сфаќаш што сакам да кажам.
Слабодушниот Хакан има највеќе шанси креирани у цел свет. А на терен тоа си нема благе везе.

Така и за Грилиш, после Бруно највеќе шанси имал креирано.. Бруно па еден репер.

Нема врска, добар играч е Грилиш, ама класика англичани и се трескаат од земја, 100 милиони фунти за играч од просечна екипа што заврши на средина на табела.

@Igorcemk
Друга е ситуацијата од минатата година. Сега и Санчо има желба и притиска за да си замине (го кажаа вашите тоа околу тој договор што го имале со Санчо), а плус нема некоја конкуренција од други тимови Јунајтед за да Дортмунд диктира цена и да испадне или по нивно или не го дава.

Лани Дортмунд и 120м бараше и овде се држеа предавања дека ова лето таа цена ќе биде почетен минимум, па еве се менуваат нештата. За споредба Јунајтед лани беше спремен да плати околу 90 до 100м плус бонуси, а летово според мене 90м (со еден фиксен дел ова лето, остатокот на рати) плус бонуси мислам дека ќе биде крајниот епилог.
Е сега во бонусите се пренесува дека еден дел ќе биде во број на настапи за клуб и репрезентација, а друг дел ќе биде според индивидуални и колективни перформанси (број на голови, индивидуални награди и освоени трофеи на Јунајтед).
Исто да спомнеме дека сумата од 85, 90 или колку и да се договори, нема да биди исплатена одеднаш, туку на неколку рати во следните години. Од Јунајтед сакаат на 5, додека Дортмунд инсистираат на помалце.

Кога даваат на рати, нека видат и за Халанд некоја понуда 180 милиони на 6 години исплата. :brlav:

Најглупо ми е коа ќе видам дека некој се лути затоа што трошеле. Ако им се може, нека трошат, нивно право. Не се они криви што вашите не трошат.

Иначе цените во Англија се такви затоа што сите екипи се ептен финансиски стабилни и немаат потреба да си ги продаваат играчите. Дури и да не е играчот англичанец. Астон Вила последниве години троши повеќе од Арсенал и Тотенхем. Ако некој сака да им купи јак играч, мора да исплати. Нив ништо нема да им сменат 50-60 милиони за Грилиш. За тие пари многу повеќе им се исплати да го задржат. Затоа мора да се плаќа премиум.

Pa so fan na Junajted dzabe ke diskutiram. Ne replicirav nisto oti smesno mi e deka delis isto mislenje so Sky Sport, niv barem rabota im e da pumpaat ceni na igraci.

Grelish ili kako i da se vika ti e fin dobar igrac so e vlezen vo Prime i vo sistem moze da bide dobar, ama kako se izduvuvaat rabotive od kontrola me nervira, ne moze be toj igrac da vredi 100 milioni.
А зошто мислиш дека Скај Спортс ја креира цената на играчот?

Еве еден пример - ти бараш да купиш стан и се знаеме ние двајцата, си бил кај мене на гости и ти се допаѓа ептен мојот стан и ми викаш "еј дај да ти го купам станот". Арно ама и мене ми е убаво и комотно, ми одговара локацијата, сум инвестирал години и години за да го направам по мој вкус.

Сепак, ти инсистираш да го купиш станот и што правиме? Викаме стручно лице да ја процени вредноста и јас за да ти направам ќејфот ти го продавам по таа цена? Секако дека не, нели.. Ти викам дај ми уште 50% од ова ако сакаш, па може да се договориме.

Епа така и со цените на играчите. Вила лани потрошиле +90 милиони на засилувања, а годината пред тоа преку 140м фунти. Значи пари имаат. Зошто би го дале нивниот убедливо најдобар играч за испод цена кој нив им одговара?

Најглупо ми е коа ќе видам дека некој се лути затоа што трошеле. Ако им се може, нека трошат, нивно право. Не се они криви што вашите не трошат.

Иначе цените во Англија се такви затоа што сите екипи се ептен финансиски стабилни и немаат потреба да си ги продаваат играчите. Дури и да не е играчот англичанец. Астон Вила последниве години троши повеќе од Арсенал и Тотенхем. Ако некој сака да им купи јак играч, мора да исплати. Нив ништо нема да им сменат 50-60 милиони за Грилиш. За тие пари многу повеќе им се исплати да го задржат. Затоа мора да се плаќа премиум.
Глупото тука е што Пеп Гвардиола, тренер на којшто му ги исполнуваат сите желби, во тим како Сити којшто е најбогат и убедливо најголем потрошувач се жали како не можел да ги земе Мегваер и Санчез и како Јунајтед и Арсенал трошеле...

Сите трошеле, сите и трошат, таков е фудбалот.
Само не иде бе пеп гвардиола да ти глуми жртва и да се жали зашто некој трошел. 900+ милиони фрлени во веќе шампионски тим којшто го превзема и уште има 0 успех во ЛШ. Мислам дека на Шон Дајш да му даеш 900 милиони за 4 години има триплета со Барнли да ти освои... :D

п.с Осеќам во септември веќе ќе ги помине Челзи на листата за највеќе потрошени пари во 20 години :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom