Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Nekoj sto bese na isprasuvanje biznis statistika da kaze sto isprasuvaat za usno?

decki moze li nekoj da mi objasni kako raboti sintaksava, nemozam da ja razberam logikava, prv pat naiduvam na vakov program segment

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int func(int a, int b,int c){
return (a<b ? a<c ? a : b : c);
}
int main()
{

printf("%d",func(5,4,3));
return 0;
}

Здраво колеги. Дали некој го има изработено проектот по предметот Виртуелизација/Виртуелизација и пресметка во облак или знае некој кој го изработува истиот? Или некој кој го имал предметов минатите години и го изработил проектот ако може да ми пише да се договориме:)

decki moze li nekoj da mi objasni kako raboti sintaksava, nemozam da ja razberam logikava, prv pat naiduvam na vakov program segment

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int func(int a, int b,int c){
return (a<b ? a<c ? a : b : c);
}
int main()
{

printf("%d",func(5,4,3));
return 0;
}

Прво влага во main. Од main во printf ја повикува другата функција func со параметри a = 5, b = 4, c = 3.
Таа фунцкија ќе ти врати резултат од условот (a<b ? a<c ? a : b : c). Ова е тернарен оператор, пандан на if/else. Се пишува во формат "услов ? вредност ако е true : вредност ако е false условот".

a<b ? a<c ? a : b : c ова би било

Код:
if (a<b)
{
    if(a<c)
    {
        return a
    }
    else
    {
        return b
    }
}
else
{
    return c
}

За вредностите a = 5, b = 4, c = 3, a<b = false, така што ќе влезе во else делот и ќе ти ја врати вредноста за c, т.е. 3

Прво влага во main. Од main во printf ја повикува другата функција func со параметри a = 5, b = 4, c = 3.
Таа фунцкија ќе ти врати резултат од условот (a<b ? a<c ? a : b : c). Ова е тернарен оператор, пандан на if/else. Се пишува во формат "услов ? вредност ако е true : вредност ако е false условот".

a<b ? a<c ? a : b : c ова би било

Код:
if (a<b)
{
    if(a<c)
    {
        return a
    }
    else
    {
        return b
    }
}
else
{
    return c
}

За вредностите a = 5, b = 4, c = 3, a<b = false, така што ќе влезе во else делот и ќе ти ја врати вредноста за c, т.е. 3
fala ti premnogu

Здраво, да ве прашам дали знаете професор по АОК кој би можел да ми реши теорија на испит?

Некој што слуша Виртуелизација или го изработува проектот ако може да ми пише :)

Некоја база за елиминационен ООП?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom