Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.134
- Поени од реакции
- 30.247
Sto mislis za taa ogranicena slobodna volja?Ете така.
Ako mislis voopsto.
Sto mislis za taa ogranicena slobodna volja?Ете така.
Па дека е ограничена...што треба уште да мислиш.Sto mislis za taa ogranicena slobodna volja?
Ako mislis voopsto.
Smetas deka e vo red da zememe da se ubivame megusebno?Па дека е ограничена...што треба уште да мислиш.
Дали ти воопшто читаш нешто???Smetas deka e vo red da zememe da se ubivame megusebno?
Ne se plasi togas, pisi si ja licnata adresa ovde.
Гледам ти ја разбираш темава ептен.Шо не ти е јасно не знам.Шо има ти да ми објаснуваш.Сум Христијанин и не се осеќам како роб.Во една друга тема еден член на форумов го разоткри Кроули.Не знам како можиш да му се восхитуваш на таков забеган лик.Ама тоа е твоја слободна волја.Чекај го новиот Еон во знакот Водолија,тоа е твоја слободна волја.Терај си ама не ги замарај другите и не им го наметнувај своето мислење,многу едноставно.Ти не ја ни разбираш темава на која долета да ми велиш како јас имам проблеми лично со тебе или некој христианин, бидејќи си одбрал христијанство
Твоја работа си е тоа, повели објасни ја волјата словодна во твојата религија... како тоа, без да си казнет?
Грешните имаат слободна волја?
Почни ја од почеток и читај што се е кажано и во кој контекст... не е во смисла како шти ти си замисли...
Бидејќи сакам и можам да пишувам реферати... имаш проблем со тоа?
Јас не те прашав ништо за твојата слободна волја, ти ме цитираше и ми долета како тоа јас сум можел постојано да критикувам христијанство и ислам.
Можам и критикувам... ако си христијанин и си ја знаеш религијата, повели дебатирај за волјата во христијанството и дали ја има или не, нормално вклучи ја идејата за грешност и казна - бидејќи тоа е спротивно од слободна волја.
Дали се разбираме? Дали воопшто ја проучуваш твојата религија или Вера, Надеж и Љубов и целиот тој романтизам ти е доволно?
Ако ти е доволно, ок - неам против, супер
По се изгледа ти не си ја знаеш религијата... па затоа мене ме заморуваш и ми проектираш како јас сум имал проблем што ти си христијанин.
Јас не критикувам индивидуи, критикувам учења кои се косат со човечката природа...
Ти и јас и било кој, денес, може да бидеш што сака, но да ја следи доследно таа животна философија - а не да си христијанин wannabe и да ме заморуваш мене како зборувам премногу и како не смеам да критикувам...
Смеам, критикувам и ништо не можеш во врска со тоа...
Јас никој не велам да биде нешто друго од тоа што одлучил да биде... ако ти се слаби аргументите и сфаќаш дека има правдина во критиките, не е до мене, до тебе е и тоа што се критикува
Ајде од крајот...
ГАЛАТЈАНИТЕ 5
Да се биде управуван од Духот, а не од похотите на човечката природа.
Вие, браќа, повикани сте кон слобода; но слободата ваша да не ви служи како повод за угодување на телото, туку со љубов служете си еден на друг. Зашто, целиот Закон се извршува во еден збор, односно: сакај го ближниот како самиот себе. Ако, пак, меѓу себе се гризете и јадете, пазете да не се истребите еден со друг.
Ви велам: живејте по Духот, и нема да им угодувате на телесните страсти. Зашто, телото сака противни работи на духот, а духот – противни на телото; тие се спротивни еден на друг, за да не го правите она што сакате. Ако ве води Духот, вие не сте под Законот.
Делата на телото се познати. Тие се: блудство, нечистота, бесрамност, служење на идоли, маѓии, непријателство, кавги, ревнување, гнев, раздори, расцепи, зависти, пијанство, пирови и други слични работи; однапред ви велам, како што ви реков и порано, дека оние што го прават тоа, нема да го наследат царството Божјо.
Плодот на Духот е: љубов, радост, мир, долготрпеливост, благост, добрина, верност, кротост, воздржливост. Против такви нема закон. Оние, пак, кои се Христови, го распнаа телото свое со страстите свои и похотите. Ако живееме со Дух, по Духот сме должни и да постапуваме. Да не бараме лажна слава, еден друг да не се предизвикуваме, еден на друг да не си завидуваме.
За Слободна волја(не воља,ам'н измодерирај го веќе),Во Македонија да те знаат дека си Телемит може будали да ти направат проблеми во приватниот живот
Ако ја препознаеме нашата волја и ја извршуваме во животот, значи ја исполнуваме божествената, така?....
Нашата волја ја препознаваме преку Другиот и другите, поконкретно сакајќи го Бог со сето срце, душа..., и ближниот како себеси, креирање живот во заедница на Љубовта.Ако ја препознаеме нашата волја и ја извршуваме во животот, значи ја исполнуваме божествената, така?
Како тоа, ќе биде нешто исполнето дури и да не е усогласено со нас? Туѓото секако мора, дали ти ќе прифатиш или не... небитно?
Бхакти јога.Нашата волја ја препознаваме преку Другиот и другите, поконкретно сакајќи го Бог со сето срце, душа..., и ближниот како себеси, креирање живот во заедница на Љубовта.
Што е тоа „обичен човек“? Не постои обичен човек и необичен човек....што е верата друго,туку можност на обичниот човек да следи еден пат исполнет со надеж за подобро утре
...одкако постои човештвото постојат и верувањата,така да не гледам никакви ограничувања за оној кој решил да следи еден пат во животот
...присилно наметнување на вера е она што го нарекуваме ограничување на слободната воља
Па не би требало да е така, нели!!?Ако ја препознаеме нашата волја и ја извршуваме во животот, значи ја исполнуваме божествената, така?