Facebook boostpost sovet

• Креатор на темата Креатор на темата Ackooo98
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јуни 2021
Мислења
24
Поени од реакции
24
Pozdrav,sakam da pocnam so online prodazba,pa mi treba sovet za boostpost na stranica.

Najprvo,imam dovolno roba,prodavam napazar i sakam da si prosiram biznis.

Vtoro,imam probano na fb so fanpage moj i boost post ali ne sum zadovolen,nemase dobri rezultati.

Ako moze za sovet.

Земи си девелопер да ти автоматизира објавување на маркетинг кампањи на фејсбук. Е сега тоа не е бесплатно (и девелоперот и кампањите).

Земи си девелопер да ти автоматизира објавување на маркетинг кампањи на фејсбук. Е сега тоа не е бесплатно (и девелоперот и кампањите).

jasno,no ne sum tolku spremen da platam,nekoj soveti ako moze samo.

So ima vrska developer so optimiziranje na kampanji za reklama :D

Samo da se kaze nesto...

Bas str forward si e na fb, imas perfekten UI za sekoja budala da moze da si optimizira reklama, da si stavi target.
Автоматски споено мислење:

Pozdrav,sakam da pocnam so online prodazba,pa mi treba sovet za boostpost na stranica.

Najprvo,imam dovolno roba,prodavam napazar i sakam da si prosiram biznis.

Vtoro,imam probano na fb so fanpage moj i boost post ali ne sum zadovolen,nemase dobri rezultati.

Ako moze za sovet.

Zemi otvori youtube, pisi how to create business manager on facebook, vrzi go so pagot, vrzi nacin na plakanje, i drugite raboti se ednostavni, ako do tolku si tapa, zemi imas 1000 tutoriali na yt za tie raboti, so cekori.

Nemoze sea tuka nekoj da forumov da ti dzvaka od a do sh se so treba da napravis, ako si tarzan so kompijuterive i online marketing, najdi partner so gi znae tie raboti i daj mu procent.

So ima vrska developer so optimiziranje na kampanji za reklama :D

Samo da se kaze nesto...

Bas str forward si e na fb, imas perfekten UI za sekoja budala da moze da si optimizira reklama, da si stavi target.

Zemi otvori youtube, pisi how to create business manager on facebook, vrzi go so pagot, vrzi nacin na plakanje, i drugite raboti se ednostavni, ako do tolku si tapa, zemi imas 1000 tutoriali na yt za tie raboti, so cekori.

Nemoze sea tuka nekoj da forumov da ti dzvaka od a do sh se so treba da napravis, ako si tarzan so kompijuterive i online marketing, najdi partner so gi znae tie raboti i daj mu procent.

Па човекот сака онлајн да продава. Сега не разбрав дали сака да се рекламира само или и плус онлајн да продава ко што пишал во првата реченица? Ако е второто тогаш за тоа дефинитивно ќе му треба. Не е до толку едноставно, еве ти тресеш глупости на пример. Си слушнал за таргет, оптимизира и фејсбук ад. па ако не девелопер, бар сигурно маркетар колку да му објасни структура на facebook ads, пошто има луѓе кои што го работат тоа фул тајм.

Па човекот сака онлајн да продава. Сега не разбрав дали сака да се рекламира само или и плус онлајн да продава ко што пишал во првата реченица? Ако е второто тогаш за тоа дефинитивно ќе му треба. Не е до толку едноставно, еве ти тресеш глупости на пример. Си слушнал за таргет, оптимизира и фејсбук ад. па ако не девелопер, бар сигурно маркетар колку да му објасни структура на facebook ads, пошто има луѓе кои што го работат тоа фул тајм.

mi treba za da prodavam na internet

imam probano eve eden artikal,ali slabo rezultati.

Screenshot_20210618_102904_com.facebook.pages.app.jpg
Screenshot_20210618_102930_com.facebook.pages.app.jpg
Screenshot_20210618_102923_com.facebook.pages.app.jpg

Ako saka web app za prodazba ke mu treba, coekot saka najverojatno da prodava na insta fb i da praka preku kargo, naracki vo poraka stil.

A za sreduvanje kampanja na fb ne mu treba programer mu treba marketer.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako saka web app za prodazba ke mu treba, coekot saka najverojatno da prodava na insta fb i da praka preku kargo, naracki vo poraka stil.

A za sreduvanje kampanja na fb ne mu treba programer mu treba marketer.

Sent from my iPhone using Tapatalk
da,mi treba za na fb prodavanje i po kargo da prajkam,ne mi treba web site.

Ako sakas profesionalen target, luge da targetiras so stv se zainteresirani da kupat trimer, ti treba i web shop(shopify, woocommerce) za da mozes da go iskoristis facebook pixelot, pixel ti e data sobrana spored odredeni tvoi specifikacii, primer ako 10k luge ti kliknat prvicno na reklamata i ne kupat, tie 10k se stv zainteresirani za produktot i tie se zacuvuvaat so facebook pixelot, pa posle optimiziras reklama samo za tie 10k luge. Ama komplicirano e, ako si pocetnik pustaj labavo relama bez target.

da,mi treba za na fb prodavanje i po kargo da prajkam,ne mi treba web site.

Spored mene, gledam ne ti se poznati rabotive, zemi baraj gi influenserive niz mk, youtubercinja, tiktokercinja, i dogovoraj se direktno so niv. Ke im platis odredena suma i oni ke ti go reklamiraat produktot so nivnata publika, samo ke pazis, ti treba influenser so publikata mu se maski nad 18 godini. Toa neli vo zavisno od produktot, ako prodavas prsluk, ke baras influenser so ima publika od poneznot pol i t n. Logicno.

Spored mene najednostavna i mislam najefektivna taktika za prodazba momentalno. Fb ads se preplaveni, pola luge ne ni pomisluvaat da kupat nesto ako ne e od izgraden brend.

Ako sakas profesionalen target, luge da targetiras so stv se zainteresirani da kupat trimer, ti treba i web shop(shopify, woocommerce) za da mozes da go iskoristis facebook pixelot, pixel ti e data sobrana spored odredeni tvoi specifikacii, primer ako 10k luge ti kliknat prvicno na reklamata i ne kupat, tie 10k se stv zainteresirani za produktot i tie se zacuvuvaat so facebook pixelot, pa posle optimiziras reklama samo za tie 10k luge. Ama komplicirano e, ako si pocetnik pustaj labavo relama bez target.

pustiv,2 reklami od 5$,na dadeni 10 $ prodadov 1 trimer,kjar 250 denari na toj trimer do 10$ imam zaguba 300 denari :)

treba da odam na profit a ne zaguba :)

zatoa baram pomos,za da ne frlam cabe pari..barem da imam nekoj profit.

pustiv,2 reklami od 5$,na dadeni 10 $ prodadov 1 trimer,kjar 250 denari na toj trimer do 10$ imam zaguba 300 denari :)

treba da odam na profit a ne zaguba :)

zatoa baram pomos,za da ne frlam cabe pari..barem da imam nekoj profit.

Ne ti e dobar targetot, ili ne ti e dovolno atraktiven produktot, moze i reklamata ti e amaterska. Jas licno ako vidam reklama, od trimerov samo, za 10 denari da e ne ja kupuvam, drugo vreme ide, pola reklami veke i vo mk se so produkciski kvalitet, interesni sliki, video reklami.

Ne ti e dobar targetot, ili ne ti e dovolno atraktiven produktot, moze i reklamata ti e amaterska. Jas licno ako vidam reklama, od trimerov samo, za 10 denari da e ne ja kupuvam, drugo vreme ide, pola reklami veke i vo mk se so produkciski kvalitet, interesni sliki, video reklami.

И замисли да има такви реклами, а да нема вебстрана каде би примал нарачки? А кога веќе би имал вебстрана зошто да нема и дашборд од каде би сетирал повеќе параметри на една кампања за различни провајдери не само фејсбук, и плус не би се ограничувал само на Македонија.

И замисли да има такви реклами, а да нема вебстрана каде би примал нарачки? А кога веќе би имал вебстрана зошто да нема и дашборд од каде би сетирал повеќе параметри на една кампања за различни провајдери не само фејсбук, и плус не би се ограничувал само на Македонија.

ti ne si odavte izgleda :)

ne se razbiras..

Не можеш да пуштиш 10 долари реклама и да очекуваш одма да правиш профит. Тогаш што да речат луѓето што се спремни да дадат 1000 долари за реклами? Како прво, рекламирањето на социјалнитре мрежи е цела наука, како второ што можам да забележам, сликата е со бела позадина, производот не ни знаеме дали е тој, нема лого, нема број, нема ништо што би ми го задржало вниманието. Да не судам од прва, ама претпоставувам дека името на страната е од оние најчестите Kupiidzabee, Kupievtinotuka, Samozamazi, Prakjampokargo.

Ако сакаш да почнеш да продаваш производи на фејсбук, одвои 50-100 долари месечен буџет за реклами, и искористи ги како што треба. А ако не се разбираш, само ќе губиш пари :)

Со долар на ден за реклами, добро е и тој тример што си го продал.

Или седни земи курсеви за социјални медиуми, кои чинат време и пари (пари не толку), или плати некој што знае да работи па може и ќе завршите работа.

Ќе звучам можеби грубо, ама секој трет што има ФБ, почнува да отвара страни непотребно и да продава секакви работи. Треба малку да соберете знаење, па после да продавате :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom