Во право си за последното, а понекогаш наидуваме и на ова:А ако целта е да се навредува и едната и другата страна... ако воопшто има страни, е глупо.
Секој има право на став Дамбс, ама не секој ја има привилегијата да има точен став.
Во право си за последното, а понекогаш наидуваме и на ова:А ако целта е да се навредува и едната и другата страна... ако воопшто има страни, е глупо.
Секој има право на став Дамбс, ама не секој ја има привилегијата да има точен став.
Се зависи како го разбираш... „привилегија да имаш точен став“ не значи според мене некој да те ограничува, туку привилегијата да е точен твојот став значи да имаш големо разбирање и искуство дополнително, за нештата за кои расправаш.Во право си за последното, а понекогаш наидуваме и на ова:
И јас на темата читам само памфлети од типот, еј луѓенца хехе, супер е гејове, парове и слично... сФе фино, поштено, лепо АМА да не ми дома (кај комшијата ако може).Тука, на темава, јас читам само памфлети во стилот „јас сакам светот да е ...“ и тука следуваат мисли... а реалноста е ...
Ne zboruvame za ljubov, ne znam od kade dobi takov vpecatok.Најубаво е пред да изнапишете било што, да размислите дали може подобро и поубаво да се каже. Нормално, не сте одговорни другиот како ќе разбере, тоа е негова ствар, но, сепак треба да се потруди човек, за љубов зборуваме море хеј
А ако целта е да се навредува и едната и другата страна... ако воопшто има страни, е глупо.
Таа „вистина“ носи војни... не се расфрлајте со вистини...
Се сложувам... не реков дека едниот табор е подобар од другиот, само кажав како би требало да се дискутира...Повторно си во право!!!
И јас на темата читам само памфлети од типот, еј луѓенца хехе, супер е гејове, парове и слично... сФе фино, поштено, лепо АМА да не ми дома (кај комшијата ако може).
Imas tolku mnogu greski( ne pravopisni), toa cudo edno.Се зависи како го разбираш... „привилегија да имаш точен став“ не значи според мене некој да те ограничува, туку привилегијата да е точен твојот став значи да имаш големо разбирање и искуство дополнително, за нештата за кои расправаш.
Тука, на темава, јас читам само памфлети во стилот „јас сакам светот да е ...“ и тука следуваат мисли... а реалноста е дека има геј луѓе, не се ништо посебни во однос на другите, не се ништо помалку вредни од другите, а ете некои се осудуваат да им калемат болести, па не можело ова не можело она...
Се може... прифатете во животот дека се е можно... зошто да бидеме ние препреката за нечија среќа?
Бидејќи ни се повраќа?
Реков веќе: одете повраќајте во вашите домови, грижејќи се за туѓите животи какви биле..
Секој прави грешки...Imas tolku mnogu greski( ne pravopisni), toa cudo edno.
Ili ajde vaka. Ajde navikni se deka se moze vo zivotot i deka ne treba da bidis prepreka za nicija srekja, a ne samo koga se raboti za pederite. Sledniot pat koga ke ti se pripovrakja od pedofili, zoofili, nekrifili i uste neznam kolku filiii slobodno povrakjaj si po doma, grizejki se za tugjite zivoti kakvi bile......
Sto ke se sluci? Opsto pedersko osloboditelno vostanie i nivnite devijantni sojuznici protiv normalnite?Таа „вистина“ носи војни... не се расфрлајте со вистини...
Премногу простачки одиш со муабетиве... мислев за „вистината“ на која се повикуваат сите и страдаат сите заради тоа, а таа вистина никако не ја испробале истите тие кои се повикуваат на неа, во нивните животи. за да видат дали реално е нивна вистина како прво, а потоа да ја „продаваат“ на дургите како „апсолутна“.Sto ke se sluci? Opsto pedersko osloboditelno vostanie i nivnite devijantni sojuznici protiv normalnite?
Ti ako ne poznavas toa po avtomatizam ne znaci deka ne postojat, tuku deka ete ne si imal srekja ili nesrekja da gi sretnis..Јас не познавам зоофили, некрофили и педофили за да ми се лоши од нив... дури и не знам што би правел меѓу такви луѓе, кои не ги разбирам, бидејќи има толку „живо и кревко месо“ за водење љубов!
Bas naprotiv, tie se samo eden mal spektar od paletata na devijacii koi otstapuvaat on normalnata seksualna orientacija. Ne se nisto posebni vo odnos na drugite, kolku i da se trudis da se ubeduvas sam ili da gi ubeduvas drugite ili niv samite. Nisto povekje, nisto pomalce, a najmalce posebni. Ne gledam nikakva pricina niti potreba da gi delite od ostanatite. Nema tuka nikakva zloba ili omraza, tuku cist fakt. Ili za site ili za nikoj.И постојаното поврзување на геј луѓето со сето останато е од злоба и омраза.
Oti bezveze ti bese, zatoa.Многу површно ми влета со муабет...
Би било фино да пишуваш кирилица. Заморно е ова латиницава.
Za tvoja srekja ili nesrekja voopsto ne sum religiozen, a i ova ne e toj podforum.Истото го читав со години на подфорумот Религија!
Се беше секта или зло ако не е од двете религии подолгото! И аман со тој став за нештата... не оди тоа така....
Само споредив дека истото се случува секаде кога некој сака да ограничи некој друг и да го направи „болен“ со тоа што ќе го споредува со нешта кои се далеку од тој човек светлосни години...Za tvoja srekja ili nesrekja voopsto ne sum religiozen, a i ova ne e toj podforum.
Obicno religioznite ljuge se kreacionisti, veruvaat vo visa sila, bog, pojma nemam sto koj sozdal se itn itn. Jas vlecam povekje na kaj evolucionistite i evoluciski gledano homoseksualnosta e slepa granka vo evolucijata, vi se dopagjalo toa ili ne. Nema tuka muabeti na koj e podolg, ednostavno toa e fakt.
Ne, ne voopsto ne se slozuvame. Jas sosem drugo rekov. Ete i ke ti povtoram.Па јас реков веќе дека геј луѓето не се ништо посебно во однос на нас кои сме хетеросексуалци... тука се сложуваме.
Niti ednas nemam receno deka se bolni ili deka e bolest. Mozebi tuka doktorkata konecno ke treba da se vkluci i da dade definicijja za sto e bolest a sto ne. Ako nekoj se rodi bez ekstremiteti, dali toa moze da se definira kako bolest? Imam receno mnogu raboti za niv i nim slicnite, no ne deka e bolest taka da batali tie muabeti, barem ne so mene.Колку што ти и јас сме „болни“ заради ова или она за другите, толку се и геј луѓето „болни“ за тебе и останатите кои не сакаат да постојат геј луѓе...
Ova ednostavno ne e tocno, neznam od kade ova. Ednostavno smetam deka nema nisto normalno vo homoseksualnosta, niti pak kaj nivnite drugarcinja so drugi seksualni devijacii, ne se nisto posebni od niv i na osnov na toa ne im sleduvaat nikakvi posebni prava niti pak privilegii samo zatoa sto se homoseksualci. Ili na nikoj ili na site posto site tie se izvini vaka na izraz isti kurac drugo pakovanje.Едноставно ти не сакаш да има геј луѓе - или да се кријат, како и до сега...
A dali ti e jasno tebe deka ovde nema vrska ljubovta. Znam deka toa vi e edinstveniot djoker koj go imate vo rakavot i koj navodno ve deli od drugite slicni na vas no za zal ne vi drzi voda argumentot. I sam go znaes toa. Ljubovta pomegju dvajca pederi ne e ekskluzivno pravo samo na pederite. Site mozat da se povikaat na toa. Isto i obostranata soglasnost. Znaci fakt, so ljubov ili bez nea ne ste nisto posebni od ostanatite seksualni devijacii i prema toa ne gledam nikakva niti pricina, uste pomalce potreba da ve razdeluvame od niv i da ve vmetnime kaj normalnite. Za posebni pak prava i privilegii na osnov na vasata devijantnost voopsto i da ne pravime muabet. Ete zadovolete se so toa deka pederlukot ne e kaznivo delo, sto ne mozam da recam za ostanatite vasi kolegi koi ja nemaat taa srekja ili privilegija da ne odgovaraat pred zakonot ili da ne zavrsat vo nekoja druga specijalizirana ustanova samo na osnov na nivnata seksualna orientacija.Тоа е таа „вистина“ ти која ја нарекуваш „факт“ и е проблем. Не постои факт или вистина во однос на љубовта, дали ти е јасно тоа?
За тебе може да нема врска со љубовта ниту со животот... тоа е твоја работа.