Слушате ли народна музика?

• Креатор на темата Креатор на темата Princezi4ka
  • Време на започнување Време на започнување
Слушам македонска изворна и староградска музика!
Али новокомпонирана фолк македонска музика, НЕ!

Македонец...без изворна македонска песна не бива.
Уживам во старите народни песни.

Не дека нешто многу ја слушам али не сум од оние кој се потресуваат на истата.Се знае дека на било која веселба народњаците се закон.

Ако имам испијано литар вино пред то ДА.

Да понекогаш.Сепак имаме прекрасни староградски и изворни македонски песни.

Само во посебни прилики и дома си ги слушам од Тоше препеаните

Narodno,pa si slusam koa mi e keif obicno za po svadbi i si poracuvam mak narodno ama staro kako so e Ah kade e mojto libe, omilena mi e hohohoh,a za drugi prigodi sto znam epten koa mi e keif doma da si se kacam na stol :vozbud::vozbud::vozbud: lelej iskreno ja pocituvam starata makedonska narodna muzika :kesa:

uuufff sho se moze bez narodno be narode patriotsko... na primer hhhh slusam narodno od koga znam za sebe!!!

само патриотски работи....тоа е респект,а друго фолк срање и народњаци НЕ.

Kaj татко ми у кола, сакал неќел, ми пука главата од тие песни. На тоа рос/а радиото, мислам дека 20 песни ги вртат цело време.

Македонско народно не преферирам мн освен само на свадби. Тоа не е мој тил и неможам да ги слушам по дома!!!

Па каков македонец ке бидам ако не слушам македонска народна музика.А сепак највеќе ми се допаѓа македонскиот евергрин(како вардар,еден галеб,чија си итн..)
ЕДИТ:Ако ние не си ја сакаме нашата народна музика тогаш на бугарите им е омилена па може и да ја изгубиме.Абе тоа сме ние македонците додека не изгубиме нешто не сваќаме што сме имале.ЈБГ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom