ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 140 67,3%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 13,9%

• Вкупно гласачи
    208
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.446
Поени од реакции
5.954
Да имаше некаков вид на отпор од наша страна, албанското прашање досега ќе беше решено...така да не си ставајте јадови на душа и неоправајте крвини дрини оти македонскиот народ е директен соучесник во сево ова.

Албанците имаат можност скоро се да присвојат и не се будали сега да престанат

Член од
24 март 2010
Мислења
15.356
Поени од реакции
26.369
Tи не ли си партиски бот?
Или ти си на правата страна :)
Само за твоја информација, сум го изодил јас твојот пат, све тоа што го правиш е јалово. Ако сакаш нешто да смениш земи отиди у ВМРО или СДС и таму со овој став, земи смени нешто.....покушај да смениш. Иако е веќе касно.
Грешка не повеќето паметни луѓе беше што дозволија баш ботови да се пробијат во партииве виско, ама јбг дијалектика. Додека го сфатат тоа е веќе касно.
Нече карта поштеног човека а поштен човек не се карта....таа е таа дијалектика.
Уште многу у животот треба да учиш пред да кажеш кој е бот а кој не :)
Види, тоа што некои дозволиле секакви да се пробијат високо, најмногу збори за нив, не за тие секаквите.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Види, тоа што некои дозволиле секакви да се пробијат високо, најмногу збори за нив, не за тие секаквите.
Има објективно објаснување и причина, она на Платон дилемата, дека едини разлог за да се бават со политика е дека не би дозволил поглупи луѓе од него да го водат. Не значи дека не се способни....ја тоа се снашол не го употребувам многу често :)
Пак ќе го употребам она: нече карта поштеног човека а поштен човек не се карта.
Иако објективно гледано бајаги високо котирачки кадар у ВМРО е прилично интелигентна маса на луѓе со солидни национални чувства, ако си бил внатре знаеш за што ти зборам. И ако нешто ја држеше оваа вукојебина толку долго како држава е баш таа маса на луѓе. Што за среќа е сега водечка сила у ВМРО ама за несреќа нема потреба од истата веќе у непостоечка држава со непостоечки народ и историја.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.944
Бодхидхарма е во право за тоа дека мнозинството народ е за федерализација и шиптаризација на територијава, штом не им сметаше сето тоа во периодот од 2017та до 2020та си излегоа лани и пак си го изгласаа ЗЗ. Епа наздравје нек е. Во меѓувреме се врши фул грабеж и распродажба на се од страна на врвот.

Пред да почнете да кењате , не го бранам ДПМНЕ воопшто. Јас гласав за Левица и требаше мнозинството да гласа за трета опција и да го прати прво СДС во историја па потоа и ДПМНЕ. Сега веќе е касно. Едноставно нема потреба да се нервираме.
Не требаше никој да излезе у сред пандемија и да гласа за било кого.
Здравјето е побитно од било која комбинаторика на било кого.

Тоа дека ако не гласате за ВМРО, у ствари гласате за СДСМ е убер глупа позиција, затоа што ете и да сме гласале за ВМРО, како тоа би донело промена, кога 30 години ВМРО не владее заедно со СДСМ?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не требаше никој да излезе у сред пандемија и да гласа за било кого.
Здравјето е побитно од било која комбинаторика на било кого.

Тоа дека ако не гласате за ВМРО, у ствари гласате за СДСМ е убер глупа позиција, затоа што ете и да сме гласале за ВМРО, како тоа би донело промена, кога 30 години ВМРО не владее заедно со СДСМ?
Ти си дел од тоа јадро кое го држи овој чук на власт, јасно ти е тоа?

Член од
15 декември 2020
Мислења
93
Поени од реакции
385
Нашите раскрсници и раскрсницата на Мицко војвода

Мицко војвода најави блокади во главниот град и во уште десет градови во земјата. Ќе бара обелоденување на „бугарскиот“ патоказ преку висење на раскрсница. Каква симболика само…
Патот на Мицкоски одамна е одреден. Раскрсницата во случајот е само за фрлање прав во очите на членството. Излегуваат, блокираат, ги пцујат заглавените во сообраќајниот метеж луѓе, чии измачени лица прекрасно ја покажуваат целата безизлезност на нашата земја. Тие го знаат својот пат, но стојат во место, бидејќи едни двајца мангупи решиле да си играат големи патриоти, нормално користејќи ја најудобната тема за тоа, а имено Бугарија............
https://tribuna.mk/nashite-raskrsnici-i-raskrsnicata-na-micko-vojvoda/

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.944
Ти си дел од тоа јадро кое го држи овој чук на власт, јасно ти е тоа?
Ти и МидлДистансРанер сте Пи-Ар-форумското-јадро на на ДПМНЕ кое го држи заковано на дното, јасно ти е тоа?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти и МидлДистансРанер сте Пи-Ар-форумското-јадро на на ДПМНЕ кое го држи заковано на дното, јасно ти е тоа?
Батали детски муабети, ти не гласаш за ВМРО од повеќе причини. Едната е дека те заебале таму негде пред 10 год. си требало да потпишуваш нешто а не си прифатил, и другата е што ако отидеш да гласаш за ВМРО сега треба да прифатиш дека си грешел последниве 10 год. што е фатално за твоето его.....замисли 10 год. јадеш бурек против нешто и после идеш гласаш за тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.944
Батали детски муабети, ти не гласаш за ВМРО од повеќе причини. Едната е дека те заебале таму негде пред 10 год. си требало да потпишуваш нешто а не си прифатил, и другата е што ако отидеш да гласаш за ВМРО сега треба да прифатиш дека си грешел последниве 10 год. што е фатално за твоето его.....замисли 10 год. јадеш бурек против нешто и после идеш гласаш за тоа.
Што од ова е вистина?

И ја можам да пишам све и свашта, да викам дека боди е интелигентен океј дечко, ама кој ќе ми поверуе? Камо доказ?

Еве, за што тоа ја сум гласал, а предходно сум бил против?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Овие двајца и оној што се смее се прототип за дпмне као партија. Боди барем се гледа дека е верен бот и за жал убеден е во ова што го зборува, да стане Гоце да му каже дека греши он пак ќе му верува на дпмне затоа што му дале леб. Оној што пишува свати, ти е ропак некој селски, дојден од пичковец у Скопје, не ги разбира убаво работите и знае само две фрази ама ќе јаде гомна се додека може, во прва прилика би сменил страна кога би имало услови. Оној "смешниот" е веќе левел погоре, овие двајца се и страшни но сепак не толку опасни, Македонија ни страда баш од такви ликови као него и уште неколку "вмровци" што повеќе не се толку активни, што од "покриен газ никој не го плука" а што од преминување страни.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.944
Ти Боди поима немаш од дневна политика и смешни ти се постовите во такви теми. Ја немам проблем со тоа, но бев симпатизер и член на ДПМНЕ и жално ми е да гледам на што спаднала партијата. Не само низ приза на тебе и мидлдистансранер, туку општо, на ниво на кадри, активности, пи-ар, потези...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти Боди поима немаш од дневна политика и смешни ти се постовите во такви теми. Ја немам проблем со тоа, но бев симпатизер и член на ДПМНЕ и жално ми е да гледам на што спаднала партијата. Не само низ приза на тебе и мидлдистансранер, туку општо, на ниво на кадри, активности, пи-ар, потези...
Тоа што плукам по се шарено, педерско, прогресивно ме прави смешен....ама тоа е одраз на гнев, не на собирање на некакви политички поени. Проблемот за вас е што секогаш се пронаоѓате у една од овие три групи на луѓе што ги спомнав.
Значи има едно решение, уствари имаше...сега може у гз да се ебеме. Се друго беше за оваа прогресивнава опција, подржување на група на педери. А Апасиев ви е алиби.
Секој твој пост против ВМРО беше по некоја цигла додадена на оваа владејачка структура. Она што е симптоматично е зошто би го правел тоа 24/7 овде на форумов.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.800
Поени од реакции
8.552
Бодхидхарма е во право за тоа дека мнозинството народ е за федерализација и шиптаризација на територијава, штом не им сметаше сето тоа во периодот од 2017та до 2020та си излегоа лани и пак си го изгласаа ЗЗ. Епа наздравје нек е. Во меѓувреме се врши фул грабеж и распродажба на се од страна на врвот.

Пред да почнете да кењате , не го бранам ДПМНЕ воопшто. Јас гласав за Левица и требаше мнозинството да гласа за трета опција и да го прати прво СДС во историја па потоа и ДПМНЕ. Сега веќе е касно. Едноставно нема потреба да се нервираме.
Тоа е доста тежок процес, посебно кога ќе се развие дуален партиски систем (СДС-ДПНЕ) и истиот ќе пушти корења низ се. Целиот политички систем во државата е граден 30 години за да функционира на оската СДС-ДПНЕ, и што мислиш туку така еден ден ќе се разбудат луѓето и некако ќе знаат како да се организираат и како да се борат против истите. Невозможно е тоа.

Единствениот начин е едноставно кога корупцијата ќе ги прелее сите чаши и со време неспособните деца ќе го упропастат системот на контрола кој нивните татковци и дедовци го изградиле. СДС со Бранко/ ДПНЕ со Љупчо/Груевски на чело и цели политички машинерии наследени од Југославија + странски служби реално било/беше невозможно да се срушат. Али сегашните СДС и ДПНЕ со Заев и Мицковски на чело, и целиот комплетно руиниран државен апарат позади нив се сосема друга приказна. И ова е само почетокот, верувам дека во следните 1-2 години ќе има се повеќе и повеќе групи кои ќе почнат да им ги мрсат конците. Да не беа странските служби кои сеуште ги одржуваат они најверојатно веќе со последниве избори ќе беа заглавени во проблеми до гуша ( што ќе им се случи на следните избори).

Возот е тргнат и колку повеќе пробуваат да го спречат и го одолговлекуваат своето руинирање толку повеќе ќе го надрапаат на крај зошто се порадикални и порадикални ликови ќе излегуваат на површина. Враќање за СДС и ДПНЕ назад нема. Тоа се партии без иднина. ДПНЕ има во себе може за уште една влада да состави али тоа секако ќе им биде последната и сигурно нема да истера цел мандат.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.944
Тоа што плукам по се шарено, педерско, прогресивно ме прави смешен....ама тоа е одраз на гнев, не на собирање на некакви политички поени. Проблемот за вас е што секогаш се пронаоѓате у една од овие три групи на луѓе што ги спомнав.
Значи има едно решение, уствари имаше...сега може у гз да се ебеме. Се друго беше за оваа прогресивнава опција, подржување на група на педери. А Апасиев ви е алиби.
Секој твој пост против ВМРО беше по некоја цигла додадена на оваа владејачка структура. Она што е симптоматично е зошто би го правел тоа 24/7 овде на форумов.
Груевски е - било и непоновило се.
Мицковски е тежок колаборационист, никаков глуп пи-ар нема да го испере.
ВМРО ДПМНЕ е до гуша во гомна, исто како и СДСМ. Мицковски наместо да го гледа реномето на партијата си се грижи за сопствените интереси.

- Дали направи се што можеше, правно, кога името се менуваше?
- Зошто не му пречи методологијата на пописот?
- Како ги изгуби изборите? (знам, сега сте пуштени да ламентирате како народот е крив, за да си ја оправда неспособноста)

Имам јас уште неколку прашања за вас двајца, али нешто ми кажува дека немате ни капацитет ни знаење да ми ги одговорите, туку ќе идете по старата добра и глупа навика, на ад хоминем.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Груевски е - било и непоновило се.
Мицковски е тежок колаборационист, никаков глуп пи-ар нема да го испере.
ВМРО ДПМНЕ е до гуша во гомна, исто како и СДСМ. Мицковски наместо да го гледа реномето на партијата си се грижи за сопствените интереси.

- Дали направи се што можеше, правно, кога името се менуваше?
- Зошто не му пречи методологијата на пописот?
- Како ги изгуби изборите? (знам, сега сте пуштени да ламентирате како народот е крив, за да си ја оправда неспособноста)

Имам јас уште неколку прашања за вас двајца, али нешто ми кажува дека немате ни капацитет ни знаење да ми ги одговорите, туку ќе идете по старата добра и глупа навика, на ад хоминем.
Тебе не ти сметаше што не продаде овој чекичов со се партали, што се вакцинираме у Врање, што си македонец/граѓанин на РСМ и т.н. а бараш да не се оди ад хоминем?
Мешаш баби и жаби, немам ништо против тебе...може да се пцуеме и да се смееме, и можеш да одиш ад хоминем а да тврдиш како други тоа го правеме, знам мудар си до толку.
Правиш споредби а не им ги зимаш вредностите.....аналогија да ти направам, мешаш чврга со убиство.
Автоматски споено мислење:

Овие двајца и оној што се смее се прототип за дпмне као партија. Боди барем се гледа дека е верен бот и за жал убеден е во ова што го зборува, да стане Гоце да му каже дека греши он пак ќе му верува на дпмне затоа што му дале леб. Оној што пишува свати, ти е ропак некој селски, дојден од пичковец у Скопје, не ги разбира убаво работите и знае само две фрази ама ќе јаде гомна се додека може, во прва прилика би сменил страна кога би имало услови. Оној "смешниот" е веќе левел погоре, овие двајца се и страшни но сепак не толку опасни, Македонија ни страда баш од такви ликови као него и уште неколку "вмровци" што повеќе не се толку активни, што од "покриен газ никој не го плука" а што од преминување страни.
Не ми дал леб мене никој и не е лошо да се извиниш за лагата.

Kajgana Shop

На врв Bottom