Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Полуписмени и скоро свесни примероци на третата по ред карпа во сончевиот систем, во галаксија меѓу трилионите галаксии во бескрајниот универзум зеле да објаснуваат што било а што не било природно во доброволното спарување на зрели единки во дадениот екосистем и тврдат дека нивното мислење е единствено исправно.
Па тоа е апсолутно фасцинантно!
:bravobe:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Не, ама не би бил ни со маж.

Читај ја историјата. Сината крв е испреплетена со меѓусебни бракови.

Твојата дефиниција е подложна на толкување, а во овој случај, во мојот пример, се исполнети сите три елементи од твојата дефиниција. Види овој што ми направи! Таман сакав да го искористам примерот со Исламот. Истата, во Куранот, е забранета, а инцестот е многу честа појава во поедини општества.

Мислам дека нема да се сложиме на оваа тема. Да прогласиме пат позиција, може? :smirce:
Не може. Никако не се согласувам дека инцестот може да се вклопи во мојата дефиниција, затоа што суштество со високо развиена свест никогаш нема да помисли на сексуално општење со роднини.

Всушност и хомосексуалните врски како и хетеросексуалните може да се водат на морален или неморален начин....и може да бидат инцестоидни.

Ми досади темава веќе, во недостаток на аргументи две недели истото се збори.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Не може. Никако не се согласувам дека инцестот може да се вклопи во мојата дефиниција, затоа што суштество со високо развиена свест никогаш нема да помисли на сексуално општење со роднини.
Сексуалноста е нагон а не мисловен процес.

Иначе, пример, до сега не сум сретнал маж шо не се наложил на ,,јака" братучедка.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Всушност и хомосексуалните врски како и хетеросексуалните може да се водат на морален или неморален начин....и може да бидат инцестоидни.

Ми досади темава веќе, во недостаток на аргументи две недели истото се збори.
Епа ете може. Едно е твоето перцепирање, а сосема друго е генералното перцепирање. Ти пласираш општа дефиниција, може да се толкува секако, ако се исполнети условите (елементите) од истата. Ирелевантно е тоа дали ти така ја перцепираш или не. Не знам дали ме разбираш!

Така поставената дефиниција би оставила правна празнина. Не знам како поинаку да ти кажам. Секако, инцестот кај нас, сеуште е кривично дело. Затоа реков дека по дефиницијата може да се оправда, никаде не реков дека и ти го правдаш. Има разлика.

Уште важи понудата за пат позиција. :smirce:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Сексуалноста е нагон а не мисловен процес.

Иначе, пример, до сега не сум сретнал маж шо не се наложил на ,,јака" братучедка.
Озбилно така си ги гледаш братучедките?

Едно е да помислиш колку е убава и згодна, ама сосема друго е да сакаш сексуално да општиш со неа.

И секако дека е нагон, ама веќе зборев наназад дека тоа што го разликува човекот од животните е способноста да размислува и да ги толкува нештата.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Озбилно така си ги гледаш братучедките?

Едно е да помислиш колку е убава и згодна, ама сосема друго е да сакаш сексуално да општиш со неа.
Не ги гледаат сите братучедки така, туку како што реков ако има ,,јака".
А појавувањето на сексуален Нагон кон спротивен пол (а не ,,гледање" на братучедките ,,така") не го гледам како нешто неприродно или како проблем т.е. како што некои гледаат нешто неприродно или проблем во хомосексуалниот Нагон.

А дали е морално оправдано е сосема друго прашање.

Искрено јас сум немал ,,јака" братучедка, од сите роднини машки и женски јас сум најјак.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
затоа што суштество со високо развиена свест никогаш нема да помисли на сексуално општење со роднини.
Суштество со високо развиена свест знае дека некогаш во некој бивши живот братучедка му му била другарка на која се ложел или жена, женска со која не се задоволил до крај, па затоа сега природно спонтано се ложи коа ке ја виде.

Јас еднаш, или два-три пати во средношколки денови се ложев на две братучедки сестри кога ни доаѓаа на гости. Едната еднаш и ја сонував тогаш гола, ама само тоа. Не општевме.
За среќа и двете заминаа преку океанот и се омажија. И од тогаш наваму, а има едно 25 години јас веќе не се ложам на ниедна братучедка.
П.С. Туку инцесто нели важе само за брат, сестра? Ја мислев дека не се рачунаат братучедките? :oops:

Последно уредено:
Член од
3 февруари 2014
Мислења
99
Поени од реакции
196
Не ги гледаат сите братучедки така, туку како што реков ако има ,,јака".
А појавувањето на сексуален Нагон кон спротивен пол (а не ,,гледање" на братучедките ,,така") не го гледам како нешто неприродно или како проблем т.е. како што некои гледаат нешто неприродно или проблем во хомосексуалниот Нагон.

А дали е морално оправдано е сосема друго прашање.

Искрено јас сум немал ,,јака" братучедка, од сите роднини машки и женски јас сум најјак.
Колку креваш на бенч и мртво ?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Нагон не признава ни братучетка ни сестра некад ни мајка. Ние реагираме инстантно на облини и т.н. Само што се сече тоа у корен како процес у главата и е инстантно избришано. Некад забораваш кој е до тебе и гледаш деколте на пример и оп сперма у глава. Само што е толку брзо да некои не го ни приметуваат.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Нагон не признава ни братучетка ни сестра некад ни мајка.
Буразер бе. Дождливо време, неможе да се трча, досадно и ојдела веќе гајба пивце.
Значи кај тебе понекад и дома проработе нагоно? :eek: .....
Уствари да бе. Свето е илузија и непостојат ни сестра ни мајка. Се е тоа Бог кој си игра.
Туку дај уозбилите се малце. Посебно ти кул докторице @Aceso . Биди у каков изопачен офтопик ја доведе темата. На човека да му се згрозе. Отвори си тема за Инцест, тука задржи се за хомото.

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211
Суштество со високо развиена свест знае дека некогаш во некој бивши живот братучедка му му била другарка на која се ложел или жена, женска со која не се задоволил до крај, па затоа сега природно спонтано се ложи коа ке ја виде.

Јас еднаш, или два-три пати во средношколки денови се ложев на две братучедки сестри кога ни доаѓаа на гости. Едната еднаш и ја сонував тогаш гола, ама само тоа. Не општевме.
Еднаш и јас сањав буразеру една моја братучеда, ама по гаќички. Се разбудив со кренат. Ај што ми е братучеда него е и 5 години помала од мене, а башка тогаш она беше и малолетна а јас полнолетен. Абе што да ти кажам буразеру, цртан филм сонов. :facepalm:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
... не само што хомосексуалците си имаат психолошки проблеми со вљубување во истополов партнер, туку сакаат да ни го наметнат нивниот пореметен ментален склоп за истородна сексуална определба,
...хетеро да бидат како нив, да во нормални природни текови каде столб на семејство е мажот и жената, мајката и таткото, сега ни наметнуваат овие истополови заљубени да имаме родител 1 и родител 2, да не се знае што е мушко ни што е женско, па да не е важно дали меѓу нозете детото има пенис или не!
... нивниот фонд што вртоглаво расте ќе биде богами искористен да се ,,купат,, сите хетеро да гласат за нивното „метално здравје“ и да донесат закони преку купување на политичари кои ќе го изгласат тоа на Собрание и утре во матична книга на родените ќе пишува :
се роди дете со име то и то,
од родител 1 и родител 2,
граѓански државјанин,
роден во Наша држава!

Крај!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Темава замина јужно.
Не, туку да видиме колку вие прогресивните сте закоравени. Ставовите на @bijons кон хомо заедницата се копираат од твоите другарчиња за одредени други заедници! Сето ова постоело во историјата, за тоа може да се сложиме. Зошто едното е добро, а другото е лошо?

Еве госпоѓата од Маргини во "Само Вистина" рече дека ЛПБТ во Македонија изнесува 10%. Бројката ја удри од ракав. Лажеше за образованието, во врска во семејството! Ама барем рече дека нема политичка клима. Тука се сложувам со неа.

Пласира наратив на жртва и беше сотрена во дебатата. Плус не е информирана за правото на посвојување. Не знам кој ја пуштил на телевизија! Нека си ги среди фактите, мислите и емоциите. Кокошка.

Kajgana Shop

На врв Bottom