Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Сите муабети околу Италијанското калчо овде 8)

Милан - Јувентус 0:1

Си изгуби Милан што си изгуби... нема што. Што да се прави кога има тренер кој не го бива и играч со 2 леви нозе (Инѕаги) :twisted:

Него би рекол вака ... АКО САКАШ ДА НАМЕСТИШ УТАКМИЦА ЗЕМИ ДОБАР СУДИНА (читај КОЛИНА) ЗА ДА ЈА НАМЕСТИ ....
2 чисти пенали за Милан не досуди ... немам коментар ... :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
StenmarC напиша:
АКО САКАШ ДА НАМЕСТИШ УТАКМИЦА ЗЕМИ ДОБАР СУДИНА (читај КОЛИНА) ЗА ДА ЈА НАМЕСТИ ....
2 чисти пенали за Милан не досуди ... немам коментар ... :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Јали мое уво чу добро?

ало Берлускони!! шо збореш бре?!

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Не ... твое око добро прочита :P
Па така е... озбилно. Никој не им е крив на Милан што не си ги искористија шансите, ама тоа да беа пенали беа 8)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Izgleda Berluskoni vo posledno vreme ne go odvrzuva keseto, sudiite mu go vrtat grbot na Milan :D

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Немој да ме сватиш погрешно ама стварно ми е смешно кога ќе слушнам дека Милан го местат да изгуби... Милан и Јувентус се синоними за местенки.. така да, да бидеме на чисто тука..

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Вака како што терате вие не знам која екипа според вас е добра. :lol:

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
За италијанското првенство имам да казам некој збор- два, ама ке ме исфрлат од форумов :lol: Само ќе кажам да ти се посерам на првенството наместено и дека мнооооооогу ретко го гледам

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
gerard напиша:
... Милан и Јувентус се синоними за местенки.. така да, да бидеме на чисто тука..
Да де ... само што овој пат го местат Јувентус. Ретко во последно време некоја екипа да биде 2 години по ред шампион во калчото, а и + лига на шампиони 8)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
StenmarC напиша:
gerard напиша:
... Милан и Јувентус се синоними за местенки.. така да, да бидеме на чисто тука..
Да де ... само што овој пат го местат Јувентус. Ретко во последно време некоја екипа да биде 2 години по ред шампион во калчото, а и + лига на шампиони 8)
да, и тебе ти е криво сеа што го местат Јувентус?!
значи кога го местат Милан ти се радуваш...
бравос!

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
А бе еј, ко мали деца сте бе.
Мислам од каде вие па знаете што местат и како и дали местат?
Ако немате добра полемика врзана за фудбалот игран, немојте барем да лупетате без везе, аман.
Со два пенала кои што не ти се даваат, не знам како може некоја екипа да победува. Ама тоа не значи дека е местенка, не заебавајте.
Зошто побогу тогаш би се мачеле до овој миг и двете екипи за да победат на секој натпревар кога се е местено од почеток?
Мислам, бидете реални, местенките во фудбалот се ептен ретки, знаете зошто? Затоа што се казниви.
А знаете колку се казните?
Гооооооооооооолеми!
Па сега вам ако ви е добро, вадете се на фактот дека екипите местат утакмици, ама тоа ти е чиста небулоза.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Јас сакав да кажам за послабите екипи дека местат, а јаките си ги купуваат :wink: и сите многу добро го знаеме тоа, е сеа моѓе некој инат да води

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
StormAngel напиша:
А бе еј, ко мали деца сте бе.
Мислам од каде вие па знаете што местат и како и дали местат?

Зошто побогу тогаш би се мачеле до овој миг и двете екипи за да победат на секој натпревар кога се е местено од почеток?
.
Местени утакмици се веќе реалност.. значи не муабети - шуш - буш ... туку судски разрешници.. од Италија, Германија, Австрија, Португалија..

Знаеш ли колку е тешко да се докаже местена утакмица? и знаеш ли кога јас пак ќе гледам фудбал ако на суд се докаже дека Милан - Јувентус била наместена?? Никогаш... имајќи го тоа во предвид нас сеуште утакмиците ни личат на поштени.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Па фала богу и јас тоа сакам да го кажам
Ако се има некои полемики за тоа дали утакмицата била местена, се имаат институции и тие ги решаваат тие полемики.
А не као секој резултат кој што не ни е по ќејф да испадне дека била местена утакмицата, тоа е рандом глупост
За на крај ја сум фан на Милан, и никаде не спомнав дека утакмицата е наместена. Јес да Колина можеби погреши, ама не можам никако да кажам дека било нешто наместено, глупо и детски звучи. :wink:

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Факт е дека на Милан нема да му дозволат да освои и Лига на Шамшиони и Скудето, па затоа треба да биде Јувентус.... е сега пошто Јувентус е на ФИАТ, а фиат е во голема криза - мора да има некаква сатисфакција за вработените и останатите 8)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
A koja italijanska ekipa pred povekje od 10 godini ja isfrlija od prva liga zaradi mestenje?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom