Мешаш стандарди како прво,тоа што викаш ќе платиш 11 евра во Берлин ти е уствари 1/2 или 1/3 од саатница таму, споредено со кај нас тоа е околу 100/150 денари. Како второ не ни вреди да плаќаш сума над 200 денари кога нема никакво квалитетно месо во државата, ако малце разбираш од говедско/јунешко доволно ти е да се испулиш како изгледа она што се носи кај нас и какви исечоци се продават. Цело месо е од увоз од Бразил,Аргентина и Полска и по нешто ситно од наши кланици шо вервај ме поарно да не знаеш од кај иди оти јас знам. Цело е од масивните фарми за млеко кај шо од раѓање ги швркаат со антибиотици и разна хемија, па вештачкп млеко и до крајот на животот се на хемија врзани меѓу решетки со главата и поставени црева за цедење на млекото. Никогаш немаат мускул употребено за да се движат. Кога ќе е некоја готова за пцовисување ја колат и месото оди во локалните ни месари како мик св николе и остало. И 200 и 600 да платиш тој е квалитетот што ќе го добиеш, освен ако сакаш да веруваш во лажги со опашки
Sent from my SM-A525F using Tapatalk