Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
Кај нас за ништо. Функционираме преку непосредната демократија, која се координира од други центри на моќ.

Проблемот е посвојувањето. Народот се прашува, а и државата. Така да, твоето дете, ако е педер, нема да има деца. :)
Моето дете ако некогаш го имам и ако евентуално сака мажи нема да е педер, туку хомосексуалец.

Ако одлучи да има потомство, сигурна сум дека ќе најде начин, па на крај краева не е само Македонија. И ајде доста сега веќе за моето хипотетичко неродено дете!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Моето дете ако некогаш го имам и ако евентуално сака мажи нема да е педер, туку хомосексуалец.

Ако одлучи да има потомство, сигурна сум дека ќе најде начин, па на крај краева не е само Македонија. И ајде доста сега веќе за моето хипотетичко неродено дете!
Верувам дека ќе најде начин да има деца, ама не тука. :)

Леле колку изнапишала Бијонс! Нема да и враќам на глупостите! Ме тешела бре! Ајде, доста беше на темава. Премногу е ова оф топик.

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211
Може во иднина и ќе измислат некој начин каде и мажите ќе можат да затруднат како во оној филмон со Шварценегер кога е труден.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.750
Поени од реакции
37.746
... да дебатирав со лица на форумов кои ете поради некоја траума од детство, дали поради негрижноста на родителите, дали траума на хомосексуалецот при различни ситуации или одбивноста на женски пол поради неговата минијатура во машкоста, ете се чувстуваат поинаку и неприродно, а све што е неприродно не е здраво, ај да речам, ама да се толку силни на пишување под претпоставка хетеро форумски членови и да завземаат страна на хомосексуалноста прифаќајќи ја нивната пореметена родова сексуалност да биде среќа и на нивни деца, а при тоа тие би биле презадоволни и среќени мене не ми е јасно!:toe:
... значи доколку се случи ХОМО митинг, вие ќе бидете на челни места со шарени знамиња во раце викајќи, нема мајка нема татко има само родител бр.1 и бр.2, :facepalm:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
... да дебатирав со лица на форумов кои ете поради некоја траума од детство, дали поради негрижноста на родителите, дали траума на хомосексуалецот при различни ситуации или одбивноста на женски пол поради неговата минијатура во машкоста, ете се чувстуваат поинаку и неприродно, а све што е неприродно не е здраво, ај да речам, ама да се толку силни на пишување под претпоставка хетеро форумски членови и да завземаат страна на хомосексуалноста прифаќајќи ја нивната пореметена родова сексуалност да биде среќа и на нивни деца, а при тоа тие би биле презадоволни и среќени мене не ми е јасно!:toe:
... значи доколку се случи ХОМО митинг, вие ќе бидете на челни места со шарени знамиња во раце викајќи, нема мајка нема татко има само родител бр.1 и бр.2, :facepalm:
Никогаш не сум ја фатил нивната страна. Види како сум гласал и види ми го ставот за СЗО.

За било што друго, пп. :)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.750
Поени од реакции
37.746
Многу некако богато си запознаена со сексуалниот чин на хомосексуалците ко за личност што хомосексуалноста ја нарекува болест. Да навлезеш повеќе, би рекла дека те палат двајца гејови кога се сексаат, пошто очигледно е дека гледаш порничи како се коваат двајца мажи, јас пример ако не сум видела не би знаела и ни би ми текнало што се случува со пенисот на тој пасивот. Овие навреди се само борба со себеси за да го поттиснеш тоа што се палиш и гледаш такви порничи.
ооооо екс модераторка пак се врати на форумов, толку беше идилата на отсуството, па веднаш од прва опа цупа за бијонс се фати? :pos:

..хоупче, кажи твое мислење, остави јас што осеќам или на што се палам, па се рчкаш повторно со мене...не оди офтопик! не се зборува за мене, туку општо за хомосексуалноста, влакнест мушки газ како пенетрира туѓ пенис не е добро за глетка тоа е мое мислење, ти кажи си твое мислење!

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
„а и однесување кон нив како да се друг пол?“ зошто ова не е болдирано?
Затоа што нема врска со глупите теории што ги сервираш.

Ти на децата твои им забрануваш играчки и бои за да не се разболат?

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211
Да бев посвоен од две лезбејки, на едната ќе и се обраќав со Хурем султан, на другата со Шехерезад. :love: За*би тоа еден два.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.458
Поени од реакции
24.189
Избиршани се 20+ мислења, се' тоа исти муабети со години шо се вртат...

Така да, нит биле за бришење, нит има нешо значајно у нив. Залудно потрошени мегабајти ги викам јас.

И не ми ја нервирајте Луси, ја сакам
Sakaj si ja ti pak, nikoj ne ti brani. Ne mi e tolku sto mi izbrisa post gospozata tuku mi izbrisa so obrazlozenie deka sum navodno homofob bez pritoa niti eden bukvalno niti eden post kade povikuvam na fizicko nasilstvo vrz niv, niti da se lecat ili bilo sto. E sega ako gi navreduva realnosta toa sum jas najmalce kriv, povekje se krivi ovie drugite sto gi tapsaat po ramo i gi ubeduvaat deka imaat normalna seksualna orientacija pa ovie se umislile deka toa e stvarno taka. A i da peder i lezebjeka voopsto ne e navredliv zbor za niv posto tuka tie zborovi se koristele mnogu pred homoseksualec ili gey ili pojma nemam tamu nekoj fensi zbor. Ima tuka i davajgaz, buljas, nastran itn itn itn.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Кај нас за ништо. Функционираме преку непосредната демократија, која се координира од други центри на моќ.
Проблемот е посвојувањето. Народот се прашува, а и државата. Така да, твоето дете, ако е педер, нема да има деца. :)
Ќе го повикаме времето да биде сведок за ова „ако твоето дете е геј, нема да може да посвои дете како другите, да го воспитува кон врвно усовршување и разбирање на човештвото“- дека е само моментална состојба која ќе биде надмината ... :)

П.С. Не биди тажен. Кога може хетеро родители да им е одобрено да посвојат дете, а нема гаранција дека тоа дете нема да биде злоставувано или малтретирано во иднина - не гледам зошто не би можеле двајца геј луѓе да немаат право да посвојат дете, и тоа дете да не биде добро воспитано и културно :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ќе го повикаме времето да биде сведок за ова „ако твоето дете е геј, нема да може да посвои дете како другите, да го воспитува кон врвно усовршување и разбирање на човештвото“- дека е само моментална состојба која ќе биде надмината ... :)
Ќе видиме дали ќе биде надмината. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ќе видиме дали ќе биде надмината. :)
Ќе биде. Само треба чекор по чекор, кроце.
И кога ќе се расправа за тоа во собрание, да не дозволиме задоените од старите религии кои секако имаат огромна листа „што се смее другиот во однос на нив“ и конзервативните да ја шират својата омраза и „како нивното е дадено од бога така“ :)
Од бога е даден и разумот и љубовта - ама слабо нешто „сакај го комшијата свој“ посебно ако е различен од тебе...
Толку да не се сака разноликост... не ве разбирам.

За се што зборувате тука, заборавате дека и геј и хетеро имаат еден проблем што неможе да се исфрли од игра ниту да се заобиколи: човечкиот фактор!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ќе биде. Само треба чекор по чекор, кроце.
И кога ќе се расправа за тоа во собрание, да не дозволиме задоените од старите религии кои секако имаат огромна листа „што се смее другиот во однос на нив“ и конзервативните да ја шират својата омраза и „како нивното е дадено од бога така“ :)
Од бога е даден и разумот и љубовта - ама слабо нешто „сакај го комшијата свој“ посебно ако е различен од тебе...
Толку да не се сака разноликост... не ве разбирам.
Ако зборуваме за сакањето на разноликоста, треба да одиме на твојот подфорум. Знаеш каков став владее за тебе, по поглед на староеонските религии, нели?

Мисли си само. И западните општества нема да бидат толку толерантни. Миграцијата си го прави своето. :)

Тоа "тажно" е реакција на мојата мрзеливост да дебатирам на оваа тема. Ама ајде, народната волја моментално е против вас. Лично не гледам ни простор, ни шанса да се промени нешто околу прашањето за посвојувањето.
Автоматски споено мислење:

I ajde pak jovo na novo.
Што да правам кога ме цитираат? Зборуваме за временски фактор. Бесцелна дискусија.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
да не дозволиме задоените од старите религии кои секако имаат огромна листа „што се смее другиот во однос на нив“ и конзервативните да ја шират својата омраза и „како нивното е дадено од бога така“ :)
Ова го пишува модераторот на подфорумот религија.... прајслес... (y)

Него шо е подобро... атеизам или телема... за иднината на човештвото... и геј популацијата?

Љ.

Kajgana Shop

На врв Bottom