- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 4.070
- Поени од реакции
- 6.552
Не извртувам ништо, твојата инстант реакција беше да релативизираш, човек би очекувал прва реакција на било кој да биде згрозување од постапката на псевдо-педерите и нивните злостори.Не ми ги извртувај зборовите. Нигде не ја оправдав/оправдувам постапката на педофилите, било да се работи за хетеро или хомо. Ниту било каква друга форма на силување. Ама ова ти е аргумент (па уште непобитен) против хомосексуалноста колку јас што се разбирам во астрологија.
Читај наназад, нигде не реков дека одобрувам посвојување деца од гејови и лезбејки (за второво реков исклучиво за себе).
Секако дека ќе продужам да ги глеам. Боље нив него крипци.
Јас не велам дека ти одобруваш посвојување, само го наведувам фактот дека во тие земји кои ја имаат несреќата да дозволуваат посвојување од страна на хомоси = правно ја отвараат вратата на педофилите да посвојуваат деца после стапување во формален хомо-брак. А бидејќи полицијата и правосудството, во цајтгајстот толерираат, игнорираат или уште полошо, овозможуваат силување на деца.
Настрана од ова, ми текнува на еден документарец одамна, има нешто интересно а тоа е популацијата со најмногу хомоси по глава на жител.
Се работи за Паштуните, доминантен етнос во Афганистан а присутен и во Пакистан, сите се муслимани.
![thediplomat.com](https://thediplomat.com/wp-content/uploads/2016/06/sizes/td-story-s-2/thediplomat_2016-06-15_02-02-59.jpg)
Afghanistan’s Love-Hate Relationship With Homosexuality
Contrary to popular perception, some Islamic cultures have a long, vibrant history of tolerance for homosexual behavior.
thediplomat.com
Не само што се муслимани туку имаат голем број фанатици кои вршат терор низ регионот.
Жената кај паштуните е сметана за алатка за раѓање, гледање деца и одржување на домот и ништо повеќе. Кај овие луѓе каде имаме највисок процент на хомоси пер капита на свет, омразата кон жените е драматично изразена.
Паштуните сметале дека вистинска, машка љубов можела да се сподели само со друго машко бидејќи жените биле психо-физички инфериорни.
Машките деца уште од мали нозе биле groomed (не знам како е на македонски) за да еден ден бидат горди хомоси. Им било всадувано во глава дека жените се ѓубре и дека пенис во анус е нешто добро.
Тоа носи уште една дилема а тоа е дали хомосексуализмот е исклучиво генетика или има нешто и во воспитувањето.