Дали си спасен?!

H

Hyperion VI

Гостин
...школото не е институција за воспитување, децата своето воспитување го добиват во претшколска возраст, школото е да се добие образование, едно е воспитување друго е образование, овчарот може да нема ниту 4 одд завршено , ама да има воспитување иако нема образование, за разлика од доктор на науки што мавта со звањата псуејќи и лупајќи на маса, тој може е експерт во својата порофесија ама кога нема воспитување во тие 7 години дома од родителите, школото ништо не може да направи и неговите деца сигурно ќе бидат полоши од него ... денес не е финтата да не дојдеш до марихуана, зошто тоа треба ,,да се скине,, на друго место не во школо, денес треба да во контакт со марихуана да кажеш - Не, тоа не е за мене, тоа е добар васпитан, иако околу него другарите чадат од марихуана!
...а тоа атеист, комунист, сатанист без веза муабет тоа ми дава до знаење дека си млад и немаш искуство, а даваш совети без резерва за туѓо, друго поинакво мислење да ти даде поширок хоризонт!
Млад сум исто како тебе,фала ти на комплиментот.
Јас работам со факти:
Првиот контакт,со дроги децата го имаат во дебилските институции,кои се таканаречени Школи.
Понатамошната прогресија ја дискутираме во некои чат-соби со експерти од Балканот.
А такви родители како тебе се најчестите причинители за тие трауми.
Секако мојата експертска дејност се базира на превенција од дроги,преку родителите(оти они се главните столбови).
Ако ти мислиш дека професија „овчар" е дерогаторна и непрофитабилна,тогаш пак ќе го цитирам моето мислење,дека би те пратил на „Лечење кај Перановиќ".
Бог да ти даде спасение.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Дури и да замолиш некого никој нема да те спаси. Сите ќе направат се за уште подлабоко да потонеш. :)
Ми се чини дека тука лежи целата фора со наследен грев... нашата природа?

Ние сме единственото животно способно за злоба?

Љ.

H

Hyperion VI

Гостин
Сепак човекот е суштество створено по моделот на Бог.
Демоните го опседнуваат,па он почнува да се понаша неморално.
Тоа им го кажала и змијата на Адам и Ева во Еденската градина.(па види)
Ѓаволот сака да се маскира!
И знае,добро.
Не змијата :)
Значи Сатаната е моќен да направи смартфонот да почне да ти збори!
Може Телевизорот да почне да ти збори.
Можеш самиот на себе да почнеш да си збориш во огледало.
Што е намерата на Сатаната и неговите придружници?
Па деструкција бе брат!
Целиот план е да се уништи Божјата концепција,или човекот.
Сите верувате во окултизам,астрологија и сл.
А што е поентава,воздигнување на егото.
Егото е од злиот.
Христос пропагира понизност.
Мој совет за превенција е читање на Свето Писмо и континуирана молитва.

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не сум сигурен дали е до мојата природа и карактер, ама никад не би можел да прифатам спасение преку лазење и клечење....напротив. Затоа сите оние робовски менталитети во било која организација, секта, религија или група на луѓе ми биле одвратни.

H

Hyperion VI

Гостин
Не сум сигурен дали е до мојата природа и карактер, ама никад не би можел да прифатам спасение преку лазење и клечење....напротив. Затоа сите оние робовски менталитети во било која организација, секта, религија или група на луѓе ми биле одвратни.
Па демонизиран си брате,иначе од каде такви сензации?
Не се знам доволно со тебе,ама претпоставувам дека имаш лоши животни навики,пиеш:цигари,алкохол,кофеин и др.
Не се храниш здраво,јадеш месо и сл.
Тоа се све рачуна.
И Оп те фатил Сатаната за уше:
„Чекај малце да поразговараме Боди".
Затоа се залагам за веронаука кај младите,како превенција.
Не мора да идат по школи(дебилани),законот сѐ уште дозволува вонредно да ги полагаат испитите.
И секој паметен родител би се сложил со мене.(не да идат на школо,да им даваат да пијат сатанистички дроги,марихуани).
Па онда идеш на село,малку здраво да поживееш,да се бавиш со земјоделство,сточарство,далеку од овие „голубарници" и се претвораш во „Остра Сабја"..Бато.
...
Тоа е во суштина,меѓутоа различни христијански деноминации(секти),различно и гледаат на „Спасението“.
Некои тврдат дека човек се спасува со Вера;
Некои тврдат дека човек се спасува со дела;
Некои комбинирано.
Ова би сакал да се продискутира.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.988
Поени од реакции
6.474
Па демонизиран си брате,иначе од каде такви сензации?
Не се знам доволно со тебе,ама претпоставувам дека имаш лоши животни навики,пиеш:цигари,алкохол,кофеин и др.
Не се храниш здраво,јадеш месо и сл.
Тоа се све рачуна.
И Оп те фатил Сатаната за уше:
„Чекај малце да поразговараме Боди".
Затоа се залагам за веронаука кај младите,како превенција.
Не мора да идат по школи(дебилани),законот сѐ уште дозволува вонредно да ги полагаат испитите.
И секој паметен родител би се сложил со мене.(не да идат на школо,да им даваат да пијат сатанистички дроги,марихуани).
Па онда идеш на село,малку здраво да поживееш,да се бавиш со земјоделство,сточарство,далеку од овие „голубарници" и се претвораш во „Остра Сабја"..Бато.
...
Тоа е во суштина,меѓутоа различни христијански деноминации(секти),различно и гледаат на „Спасението“.
Некои тврдат дека човек се спасува со Вера;
Некои тврдат дека човек се спасува со дела;
Некои комбинирано.
Ова би сакал да се продискутира.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.724
Поени од реакции
2.237
Ми се чини дека тука лежи целата фора со наследен грев... нашата природа?

Љ.
Нема врска тоа со наследен грев, ниту пак со човековата природа. Поголем дел од луѓето не помагаат, освен ако немаат некоја корист од тоа што би помогнале. На второто прашање немам соодветен одговор. :)

H

Hyperion VI

Гостин
Дали си спасен ако јас те спасувам од тоа што јас ќе ти го сторам, доколку не прифатиш да бидеш спасен?
Абре Ипсисимус,таман си реков ќе ги закопаме секирите,кога имаме нов Мод.(и Би закопани).
Прочитај си го прологот на „Liber Al".
Секој маж и секоја жена е посебен универзум.
Има универзуми коишто се во унија на множества и кои зависат од Универзумот на „Господ Исус Христос".
Крај на прикаската ;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Абре Ипсисимус,таман си реков ќе ги закопаме секирите,кога имаме нов Мод.(и Би закопани).
Прочитај си го прологот на „Liber Al".
Секој маж и секоја жена е посебен универзум.
Има универзуми коишто се во унија на множества и кои зависат од Универзумот на „Господ Исус Христос".
Крај на прикаската ;)
И каква врска има ова со моето прашање?

H

Hyperion VI

Гостин
И каква врска има ова со моето прашање?
Нема бе брат,онака за „Здраво,поштовање како си?",беше работава.
(уредено од морератор - нема потреба од опишување на членот)
(крај на прикаската)
Јасно ми е дека во вашите(не твоите)
сатанистички учења,кои модерно ги нарекуваат Езотерија,Окултизам и некој ..изам;
Не ти знам гледање,на гравче на тарот,на тревки, и слични баналности,постојат две
ПАТЕКИ(стази):
Лева и Десна.
Во твоето излагање, ти посочи класичен пример за левата стаза,
или поконкретна дефиниција:
„Човекот изиграва Бог"(или се умислува,за жал :( )
(Егзалтација на егото или поурбано речено его-трип).
(уредено од морератор - нема потреба од опишување на членот)
Секако темава е за спасение,а тој концепт не е запазен во некои системи.

Последно уредено од модератор:
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Дали си спасен ако јас те спасувам од тоа што јас ќе ти го сторам, доколку не прифатиш да бидеш спасен?
Единствен одговор е дека само ти можеш да се спасиш така! Ако ти си потенцијалниот сторител на делото, ти си тој кој треба да биде спасен.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
" Во овој краток живот, браќа, треба да се погрижиме за своето спасение. Да имаме страв од нашиот Господ, надевајќи се дека ќе ги примиме оние неискажливи благослови и небесниот живот со ангелите и со Бога, онаа неискажлива слава и онаа светла одаја, во којашто престојува црковниот Младоженец, заедно со Својот Отец и со Светиот Дух."

Извор - Поука за спасение на душата

Љ.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
постојат две
ПАТЕКИ(стази):
Лева и Десна.
Навистина? Само лева и десна? Да беше така, колку ќе беше се полесно...

Има 3 патеки и само едната е „спасение“ за оној што знае како да одржува рамнотежа на истата, и не се може сето тоа без тие три патеки :)
Ако не знаеш или се обидуваш да ги виткаш патеките спротивно од нивните закони,
отровот од содомското јаболко кое си го загризал за да постигнеш нешто, ќе го отруе прво срцето, потоа и умот... а од таму следува болка... :(
Автоматски споено мислење:

" Во овој краток живот, браќа, треба да се погрижиме за своето спасение. Да имаме страв од нашиот Господ...
"The fear of the LORD is the beginning of wisdom, and the knowledge of the All-holy is understanding."
- Proverbs 9:10,

Бидејќи се работи за еврејски закон, Мудрост е Хокма, Знаење е Даат, и Разбирање е Бина!
Ако ви е познато Дрвото на Животот, ќе знаете зошто почетокот на Хокма е страв :)

Kajgana Shop

На врв Bottom