H
Hyperion VI
Гостин
Млад сум исто како тебе,фала ти на комплиментот....школото не е институција за воспитување, децата своето воспитување го добиват во претшколска возраст, школото е да се добие образование, едно е воспитување друго е образование, овчарот може да нема ниту 4 одд завршено , ама да има воспитување иако нема образование, за разлика од доктор на науки што мавта со звањата псуејќи и лупајќи на маса, тој може е експерт во својата порофесија ама кога нема воспитување во тие 7 години дома од родителите, школото ништо не може да направи и неговите деца сигурно ќе бидат полоши од него ... денес не е финтата да не дојдеш до марихуана, зошто тоа треба ,,да се скине,, на друго место не во школо, денес треба да во контакт со марихуана да кажеш - Не, тоа не е за мене, тоа е добар васпитан, иако околу него другарите чадат од марихуана!
...а тоа атеист, комунист, сатанист без веза муабет тоа ми дава до знаење дека си млад и немаш искуство, а даваш совети без резерва за туѓо, друго поинакво мислење да ти даде поширок хоризонт!
Јас работам со факти:
Првиот контакт,со дроги децата го имаат во дебилските институции,кои се таканаречени Школи.
Понатамошната прогресија ја дискутираме во некои чат-соби со експерти од Балканот.
А такви родители како тебе се најчестите причинители за тие трауми.
Секако мојата експертска дејност се базира на превенција од дроги,преку родителите(оти они се главните столбови).
Ако ти мислиш дека професија „овчар" е дерогаторна и непрофитабилна,тогаш пак ќе го цитирам моето мислење,дека би те пратил на „Лечење кај Перановиќ".
Бог да ти даде спасение.