Дури и да замолиш некого никој нема да те спаси. Сите ќе направат се за уште подлабоко да потонеш.Шо ако сакам да се спасам ама ме мрзи, ќе може да замолам да ме спаси некој друг?
"From everything that the human soul announces, a duplicate remains in itself.Еве прво поздрав кон новиот модератор,само успех.
Сакам да посочам на современата медицина,посебно на областа „Генетика",колку и да некои странски сатанистички организации го негираат тој феномен за наследување,на некакви особини,медицината покажува тотален контраст,дали во случајот се работи за некои соматски или психо-соматски нарушувања или болести како што традиционално ги нарекува „Светската здравствена организација".
Многу е веродостоен феноменот да ние сите живи битија носиме потекло од Адам и Ева,што е и научно докажано во некои институти за природни науки и превенција.
Првобитниот грев технички од научен аспект ги засега сите наследници на пра-родителите.
А Господ Исус Христос во своите излагања кон апостолите и останатите ученици го разбиструва тој феномен и понудува „Спасение".
Секој еден од нас кој се осеќа како човек го носи првобитниот грев од своите предци или творци-Genitori(Ген).
Продолжете со мирољубив христијански дух во дискусијата.
Бог со вас.
Жената е исто како и мажот во поглед на внатрешниот свет, кој што се пресликува во надворешниот универзум допирлив за другите!
...остави медицинско лице сега, сега сме во друг левел, овде веќе преовладува симболиката, амебата исто како и човекот ќе преживее затоа што знае да се адаптира, не се буни за новите услови, околности, притисоци, едноставно знае да се модифицира и да опстане и покрај тоа што е ,,проста,, едноклеточна, ама ,,паметна,, и го најде вистинскиот пат за опстанок што го тера, секој човек кој ќе најде духовен мир ама прилагоден на новите услови и околности ќе опстане, спасението е всушност адаптирање на новите услови но не заборавјќи ги Господови заповеди:Еве Бијонс ќе морам да дадам образложение дека амебата и сега си е истата како првобитната,заради тоа што се размножува со делба како едноклеточен организам,дали е логично дека сите амеби се прастари како и првата амеба?
(извини ти си медицинско лице,ова е преопшто прашање).
Ќе може линк од каде е ова? Или е од генератор на „мудри мисли“? Како што правеа некои членови претходно?
... мрзата е момент на инертност, тогаш телото не бара спасение едноставно го блокира тоа во тебе што треба да ти ја даде вољата за спасение, а спасение се добива со претходно добро дело, за да кога ќе го повикаш Господ кога ќе ти биде тешко, да имаш причина со духовен мир за доброто дело и тешкиот момент полесно ќе го пребродиш!Шо ако сакам да се спасам ама ме мрзи, ќе може да замолам да ме спаси некој друг?
Пред стручните образложувања,сепак согледувам дека ти во суштина си добра жена и добра мајка,ако грешам се извинувам,секако дека јас сум почитувач на природните закони и конвенционалната медицина,се додека не се работи за психијатрија и теолошките проблеми кои се моја област на истражување....остави медицинско лице сега, сега сме во друг левел, овде веќе преовладува симболиката, амебата исто како и човекот ќе преживее затоа што знае да се адаптира, не се буни за новите услови, околности, притисоци, едноставно знае да се модифицира и да опстане и покрај тоа што е ,,проста,, едноклеточна, ама ,,паметна,, и го најде вистинскиот пат за опстанок што го тера, секој човек кој ќе најде духовен мир ама прилагоден на новите услови и околности ќе опстане, спасението е всушност адаптирање на новите услови но не заборавјќи ги Господови заповеди:
- не убивај, почитувај ги родителите, не кради, не изневерувај, не сведочи лажно, не посакувај туѓо, немој да имаш повеќе богови, не го кажувај името Господ ако немаш духовна потреба, почитувај го одморот и духовниот мир после работните денови,
... сега малку ќе те изненадам, јас не сакам да бидам ,,добра,, жена, тоа е широк поим што значи добра жена, но јас исто не сакам да бидам ,,лоша,, жена, да се биде добра во секоја смисла на зборот треба да се биде идеална, а тоа се уште не постои во човечки лик, а не сакам лажни епитети!Пред стручните образложувања,сепак согледувам дека ти во суштина си добра жена и добра мајка,ако грешам се извинувам,секако дека јас сум почитувач на природните закони и конвенционалната медицина,се додека не се работи за психијатрија и теолошките проблеми кои се моја област на истражување.
Ако некој психијатар не ја познава добро теологијата,никогаш не може да биде добар психијатар,оти се работи за „демонизирање".
И сите конвенционални легализирани дроги што им ги даваат,за жал на нашите деца во основните школи се начин на демонизирање,а тоа го прават некои невладини организации,кои во суштина се сатанистички и водат кон деструкција.
(Кој промовира „Спасение"?)
Со целото почитување,тебе драга Бијонс би те пратил на лечење кај Доктор Перановиќ(Peranovic).... сега малку ќе те изненадам, јас не сакам да бидам ,,добра,, жена, тоа е широк поим што значи добра жена, но јас исто не сакам да бидам ,,лоша,, жена, да се биде добра во секоја смисла на зборот треба да се биде идеална, а тоа се уште не постои во човечки лик, а не сакам лажни епитети!
... психијатарот не треба да знае теологија, затоа што не може да ја пренесе на својот пациент за подобрување на неговата состојба, но тоа не значи дека не треба да примени некои сопствени методи искомбинирани за верба и ојачување на духот на пациентот,
... психијатарот е почитуван од самиот пациент, но тој не може да му биде идол на пациентот и ја нема таа исконска сила за да може да ја затвори таа прекината алка во ланецот што е причина за тоа психолошко растројство што всушност ја донесе болеста, но добар психијатар со посветени сеанси ќе ја пронајде алката со своето професионално искуство и знаење, а алката се затвора токму со помош на верба, духот и самодовербата на пациентот која ќе ја дигне на највисоко ниво и се јавува блажениот момент на само оздравување, без хемија, без лага,
... а спасението го гледам со поинакви очи, ќе се надоврзам дека не го гледам во минатото, туку во иднината и на поинаков начин но слично како амебата!
Јас никогаш не сум ги негирал муслиманите и „Куранот",во овие сатанистички времиња,кај што хара нечастивиот,па дури кај нив (муслиманите)гледам и поголем морал отколку кај таканаречените христијани.... мислам дека ,,спасение,, во минатото протолкувано со заминување во ,,Господово Небесно Царство,, , во верување со стравопочит во Господ, во трчање во црква со долго молење за спасение за сторените гревови, па и во други религии како во муслиманската ,,заслужно идење во друг свет т.н. Рај,, каде чекаат 20 или 40 или 72 убави девици ,со дневно повеќе молитви во џамија за сторените гревови,
... спасение конкретно го барам на ,,Овој свет,, , во другуиот свет телото е пепел и прашина и не верувам во телесно постмортум духовно живеење, јас не сакам да имам страв од Господ за добивање спасение, јас сакам во себе да го почитувам неговото дело преточено во мојата силина во духот, вербата и самоконтролата, јас не сакам да трчам во црква за да се молам за покајание, за спасение, за молитва, за мене Господ е насекаде и тој свечен дискретен чин на молитвс можам да го сторам каде сакам, кога сакам според мојата лична потреба, не поради другите, затоа што Тој, Севишниот е насекаде во секое време, па и во црква!
...и уште нешто изненадувачки, јас не сакам да бидам безгрешна, сакам да имам гревови, за да би имале смисла моите молитви за спасение, да бидам помилувана и опростена за моите гревови од Севишниот, но има една разлика од гревовите на другите обични смртници, да со тие мои гревови јас не наштетувам на никого друг освен себеси и да бидам опростена и да најдам спасение за Овој Свет, а не за друг...паралелен...
...дали некој побара помош за лечење, што ти би ме пратил таму каде си наумил? и доста храбро реагираш вака споделувајќи ,,болест,, за мое денешно ,,со цел,, исповедување во подтема Спасение во подфорум Религија? не се плашиш од бумеранг одговор од Универзумот токму каде е сместен Севишниот?Со целото почитување,тебе драга Бијонс би те пратил на лечење кај Доктор Перановиќ(Peranovic).
Не,Библијата е премногу точно запишана книга,тие мали модификации се стилски....дали некој побара помош за лечење, што ти би ме пратил таму каде си наумил? и доста храбро реагираш вака споделувајќи ,,болест,, за мое денешно ,,со цел,, исповедување во подтема Спасение во подфорум Религија? не се плашиш од бумеранг одговор од Универзумот токму каде е сместен Севишниот?
....тоето буквално читање на Библија мислиш не може да биде богохулије и наметнување на твоја сопствена воља пред одлука на Севишниот дали имам право или не, само затоа што си заинтересиран во теологија, без да ја знаеш мојата цел, токму одредена од Него, без да имам шанса да одбијам?
...школото не е институција за воспитување, децата своето воспитување го добиват во претшколска возраст, школото е да се добие образование, едно е воспитување друго е образование, овчарот може да нема ниту 4 одд завршено , ама да има воспитување иако нема образование, за разлика од доктор на науки што мавта со звањата псуејќи и лупајќи на маса, тој може е експерт во својата порофесија ама кога нема воспитување во тие 7 години дома од родителите, школото ништо не може да направи и неговите деца сигурно ќе бидат полоши од него ... денес не е финтата да не дојдеш до марихуана, зошто тоа треба ,,да се скине,, на друго место не во школо, денес треба да во контакт со марихуана да кажеш - Не, тоа не е за мене, тоа е добар васпитан, иако околу него другарите чадат од марихуана!На тој начин и децата ќе бидат подобро воспитани и нема да прибегнат кон овие сатанистички пороци,како марихуана и не ти знам што.
А кај доаѓаат во контакт со дрогите,еве основците да речеме(сум видел примери).
Во Школо,тоа е најдебилската институција што би можел еден атеист/комунист/сатанист/ да ја измисли.
На децата им треба грижа од родителите првенствено.
После ќе збориме за Спасение и Теологија..
...не си свесен колку многу си кажал со ова...,,книга,, ..запишана,,,... мојот хоризонт е поширок и кога не постоеше ,,книга,, ...и пишување...Не,Библијата е премногу точно запишана книга,тие мали модификации се стилски...
...не можеш да се извадиш со паметни мисли пред искуство, доволно ќе беше да бидеш џентлмен и да се извиниш, онака си бил во налет и темпераментен!А тебе Бијонс навистина не би сакал да те пратам на никакво лечење,тоа беше само метафорички...