Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На едно 5,6 луѓе што ги знам им имаат излезено. Кога имаш поднесено?Imat li na nekoi izlezeno dogovorite za studentska rabota vo Germanija?
Имам јас поднесено во нормалните термини кога беа, февруари тука негде, оно ќе излезат али мене ми е да не ми го даде договоро 3 дена пред да одам...На едно 5,6 луѓе што ги знам им имаат излезено. Кога имаш поднесено?
Знам исто случај каде сеуште не им е дадена дозволата ама поднесоа многу покасно. Полека иде времето за одење, не ја знам точно процедурата до крај ама би требало да немаш проблем.Имам јас поднесено во нормалните термини кога беа, февруари тука негде, оно ќе излезат али мене ми е да не ми го даде договоро 3 дена пред да одам...
Дајбоже да е како шо викаш, фала тиЗнам исто случај каде сеуште не им е дадена дозволата ама поднесоа многу покасно. Полека иде времето за одење, не ја знам точно процедурата до крај ама би требало да немаш проблем.
Колку години имаш? Мислам под 16 не е проблем за над не сум сигурен, потешко.Zdravo dobri lugje, imam prasanje vo vrska so (spoj na semejstvo) vo Germanija.. Imam dvajca roditeli ziveat i rabotat vo Ger so bugarski pasos, dali jas so MK pasos imam sansi da dobijam rabota i prestoj vo Ger??
30 so MK pasos, B1 germanskiКолку години имаш? Мислам под 16 не е проблем за над не сум сигурен, потешко.
Читај на страната од амбасада.За виза поднесено во Септември 2019год и никаква информација уште,само тогаш стигна мејл дека е регистрирано и треба да чекаме
Документи од работодавец од Германија имаме,дали некој има поупатен што понатаму ?
Тешко тоа некој да ти одговори, долг процес.Здраво. Правел некој anerkennung на диплома за високо образование, посебно за BW и NRW?
Можеш туристички да одиш кога сакаш.@Генерал фала ти многу на исцрпниот одговор
Не сум баш упатена во овие работи и не ми е јасно
На нивната страна пишува дека кога ке може слободно да се поминуваат границите дека ке почнат со визи па баш и не ми е јасно тоа
Дали може да аплицирам сега пак или неможе
Да се јавам Понеделник дали би објасниле дали моментално може да се аплицира за виза ?