Дали си спасен?!

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
755
Поени од реакции
1.913
Од тролање на свингерство се пребацивте. Што била финтата...Глупости.
Procka e drygar , ednas pocnav da ja slavam na 14 ti , zavrsiv nekade okolu sredina na april, prostevav i barav procka so ludata voda vo mene nasekade :), taka i kolegive si prostyvaat i baraat oprstyvanje :) ,baj d vej na profaundli my vetiv edno nogy godisno alkoholce deka ke delime koga ke se vratam vo homeland , i ke go storam toa , na lulaskata so si ja napravil dryze ;)

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Sine te. Taman nekoj kje te pofale ti odma go duvas egoto i stanuvas gord na iskustvoto interenetsko.
Spasenie so so ego ne e vozmozno. Nie za toa zboruvame za pure topic. Ti nesi tolku gord kako so se prestavuvas. Ima nadez za tebe, samo treba potpolno da go izdises balonceto.
Amen.
Говинда, не е битно шо сум и како сум ја. Пишувајте онтопик, арно е за форумот. Еве, ја ќе се трудам никад више да не пишуем нишо за тебе на лична основа, ниту за Профаундли и сл. Вие трудете се да не пишуете нишо лично за членови, туку за темите на дискусија, така е поарно.
Глеј колку сум скромен... Извини ако сум те навредил за било што на лична основа - тоа не било океј.
Мојт сеа да пишуеме онтопик, за темите да го задржат квалитетот?
Liv jor shit botko... se nadevam svati neshto za tvoite drugarcinja.... i za sebe.

A ja sum mnogu ontopik tuka edinstveniot sum koj e ... iskren... so ispoved.... kako patot za spasot.

Probaj go toa namesto da se pravish.... fraer.

I prouci go Dexter... ideata podlaboko... i kodot... ne diskutiraj nespremen.... pocni da citash metafori.

Smali toa egoto.... imash potencijal.

Ljuboffffffff.
Фала ти на советот. Сеа може да останеме онтопик и да пишуеме за конкретната тема без да се ословуваме со метафори у кои сите се спасуеме преку интензивно вентилирање на нашите комплекси, со тебе ко медијатор?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Говинда, не е битно шо сум и како сум ја. Пишувајте онтопик, арно е за форумот. Еве, ја ќе се трудам никад више да не пишуем нишо за тебе на лична основа, ниту за Профаундли и сл. Вие трудете се да не пишуете нишо лично за членови, туку за темите на дискусија, така е поарно.
Глеј колку сум скромен... Извини ако сум те навредил за било што на лична основа - тоа не било океј.
Мојт сеа да пишуеме онтопик, за темите да го задржат квалитетот?

Фала ти на советот. Сеа може да останеме онтопик и да пишуеме за конкретната тема без да се ословуваме со метафори у кои сите се спасуеме преку интензивно вентилирање на нашите комплекси, со тебе ко медијатор?
Za vas ne znam, mene listata za izvinuvanje mi e dolga... i e ontopik.

Ne si vekje moderator... ili mozebi treba pak da bidesh?

Lj.

Член од
1 мај 2021
Мислења
25
Поени од реакции
7
Moram da te koregiram, prikaskata veli deka posle padot od rajot ,najsvetliot angel go sozdal svoeto kralstvo.
Ova go velat i site svedocite koi sto gi kaza pred nekoj post koi se neli dokaz deka isus postoel,sto znaci ako i za ova tie svedocat mora da vistina neli ?
P.s ovoj zbor "prikaskata" e moe mislenje ne mi e celta da te navredam vo tvoite veryvanja.
Во брзање е пишано погрешно дека пеколот е создаден за сатаната сакав да пишам наменет наместо создаден, Бог не создал место за мачење туку пеколот е последица на одвојувањето од Бог, креатор на злото е сатаната и пеколот е всушност отсуство на Бог и наменет за сите кои се одвоиле од Бог.

Последно уредено:
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Za vas ne znam, mene listata za izvinuvanje mi e dolga... i e ontopik.

Ne si vekje moderator... ili mozebi treba pak da bidesh?

Lj.
Глеј, симпатично ликче си и можеш да пишуваш умни постови ако сакаш.
Не биди шупак и не тролај, напраи нешто што ќе допридонесе за сите. Отвори интересна тема, развиј интересни дискусии, тоа е кул. Социјални експерименти не се арна работа, а и да се, треба со усул - не со деца и лични напади. Конташ?

Не пробуј мајнд гејмс, ќе се удавиш у сопствената кал. И ова ни е задњи муабет за темава. :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Глеј, симпатично ликче си и можеш да пишуваш умни постови ако сакаш.
Не биди шупак и не тролај, напраи нешто што ќе допридонесе за сите. Отвори интересна тема, развиј интересни дискусии, тоа е кул. Социјални експерименти не се арна работа, а и да се, треба со усул - не со деца и лични напади. Конташ?

Не пробуј мајнд гејмс, ќе се удавиш у сопствената кал. И ова ни е задњи муабет за темава. :)
Licnite napadi gi pocna toj a ti se pravish slep za toa.

Jas mu prostiv, toj mene ne.

Imash i ti da se izvinuvash... i sekoj... a koga kje bidesh moderator togash grizi se za redot, sega... ne si davaj tolku na znacenje.

No kako i da e kje me snema Botko... Hepta evidentno kje prezeme kontrola.... motivacionoto pismo mu e... petka.... ja vakvi vrabotuvam.

Lj.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Глеј колку сум скромен... Извини ако сум те навредил за било што на лична основа -е спасуеме преку интензивно вентилирање на нашите комплекси, со тебе ко медијатор?
Sine, jas kako persona nesum biten. Ja sum srekjen koga me vregjas, t.e misles deka me vregas, bidejki taka se praznes, ako si ispraznet togas si podlozen na sebe-ego-nadminuvanje, a toa e klucnoto za spasot.
Во брзање е пишано погрешно дека пеколот е создаден за сатаната, Бог не создал место за мачење туку пеколот е последица за одвојувањето од Бог, креатор на злото е сатаната а пеколот е всушност отсуство на Бог и на сите кои се одвоиле од Бог.
Sinko be, so tebe direkno ka rabotam slednite zivoti. Padnatiot angel e metafora na sozdavanjeto na individuite koi zaboravile deka se bozenstveni iskri, i deka poteknuvaat od Rajot.
Padnation angel-covek so um kako majmun od zaboravot pravi satanski delai zatoa zivotot na zemjata mu e ziv pekol. Tolku vo ovoj zivot.....
Gledas deka Profaundli so licen primer kako ja cisti svojata sovest saka da pomogne ina drugite.
A bez majnd-set, podesuvanje na umot vo selfless mode, nema nadminuvanje, naprotiv bas togas se davata vo kalta.
OM...

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820

Децо, овој е спасителот!
Kako ne te e sram da bogohules burazeru? :eek:
Sigurno pak si ispil na 1.5 l vino i se so omrsil!
Pod hitno vo najbliskata crvka 2 l zejtin i drugi podaroci i moli se na kolena do izgrejsonce.
O' burazeru...gresniku eden. Tesko deka ke bides spasen.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Da ubrzame dodeka Hepta ne me baniral.....

@Ne-misli ti se izvinuvam, shansite da ti ja obezbedam udobnata penzija troa se zeznaa..
Imeno... Stavre so svojata strucnost ja zezna... a se desi ova...

Otkako go posvedociv tvoeto postoenje dobiv idea koja pocnav da ja reklamiram na forumot, a voedno insipiran od mnogu slicni vo biznisot ti kazav kako da ja unovcish ... tvojata sostojba.

No vidov deka ti nemash sens za biznis i deka frontmen kje moram da bidam jas, pa otvoriv tema za metafizika vo koja poleka pocnav da se gradam kako brend... a toa znaci pojaka prodazba. Izgledav nekoe jutub video kolku da lici deka znam shto zboram....

No tamu se pojavi stavre, vednash vide deka muabetite ni se glupi... ni kaza deka nashevo nema ni M od Metafizika i ni go postirashe negoviot doktorat. Toa beshe kraj na temata i mojot obid za brend, ednostavno potceniv deka kje se pojavi ekstremno upaten vo shtivoto.

Probav da go srusham negoviot aftoritet kako licnost no beshe zaludno... on ne trzna na moite provokacii... ostana na visoko nivo.

Te zasakav mnogu i ne se otkazuvam, imam ushte idei, ovoj pat kje gi izanaliziram site varijabli.

Ljubofff

@Bodhidharma ...brate kolku mie zal.....
Izvini shto ne uspeav da ti najdam zensa na forumot... pa svativ deka ne me biva za toa.... da si ostanam ja so biznisot...
Ali cim uspeav da i najdam zenska na zenata mi... siguren sum kje ti najdam i tebe.... daj mi ushte malku vreme..

Ljuboffffff

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Kako ne te e sram da bogohules burazeru? :eek:
Sigurno pak si ispil na 1.5 l vino i se so omrsil!
Pod hitno vo najbliskata crvka 2 l zejtin i drugi podaroci i moli se na kolena do izgrejsonce.
O' burazeru...gresniku eden. Tesko deka ke bides spasen.
Не бе не сум пиел ништо, еден чај. Иначе ако сакаме да бидеме прецизни и онтопик, спасот е у будењето. А техника е медитацијата, си слушал ти буразер на таа тема доста.
Автоматски споено мислење:

@Bodhidharma ...brate kolku mie zal.....
Izvini shto ne uspeav da ti najdam zensa na forumot... pa svativ deka ne me biva za toa.... da si ostanam ja sobiznisot...
Ali cim uspeav da i najdam zenska na zenata mi... siguren sum kje tin ajdam i tebe.... dajmi ushte malku vreme..

Ljuboffffff
Ич да не се нервираш, најдоф една африканка, тртла со афро фризура....ќе ти ја покажам некад. Се си е супер брате, energy flows where attention goes. Ќе бидам спасен и ја од розева дупка афтер ол.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.678
Поени од реакции
42.257
Зоки @DaedaIus крена раце од тебе, значи ти си победник. Оваа мала победа може ќе го залепи твоето скршено его како уфо лепак. Али модератор од вечерва, тешко тебе. Со лесно.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Procka e drygar , ednas pocnav da ja slavam na 14 ti , zavrsiv nekade okolu sredina na april, prostevav i barav procka so ludata voda vo mene nasekade :), taka i kolegive si prostyvaat i baraat oprstyvanje :) ,baj d vej na profaundli my vetiv edno nogy godisno alkoholce deka ke delime koga ke se vratam vo homeland , i ke go storam toa , na lulaskata so si ja napravil dryze ;)
Наздравје пиење и лулање :)

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.147
Поени од реакции
10.151
Не бе не сум пиел ништо, еден чај. Иначе ако сакаме да бидеме прецизни и онтопик, спасот е у будењето. А техника е медитацијата, си слушал ти буразер на таа тема доста.

Ич да не се нервираш, најдоф една африканка, тртла со афро фризура....ќе ти ја покажам некад. Се си е супер брате, energy flows where attention goes. Ќе бидам спасен и ја од розева дупка афтер ол.
Велиш СПАСОТ Е ВО БУДЕЊЕТО !?
Како да се " разбуди " човек ако " тврдо " спие?

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820

Ma kakvo budenje, kakvi crni meditacii gresniku eden koga pies caj od afion i konop i drkas min po saai pol na afro bejbs.! Pod moras da pocnes da se kaes i da moles burazeru za da bides spasen! :popce:

Kajgana Shop

На врв Bottom