Абе која црна пропаганда, имаш живи сведоци каков им бил животот за време на железната завеса,ама џабе е. Очигледно е дека не веруваш ти во тоа, џабе ќе дебатираме...
А каде тоа реков дека режимите се сеуште постоечки и имаат сеуште врска со моменталните наследнички на тие држави (Германија и Русија)?
Не реков дека ти си кажал, туку ти ја доловувам небулозата. Пољаци идеа низ Југославија и продаваа све и свашта, за ситна пара. Според тоа најверојатно им било тешко под комунизмот. Една колешка кажуваше дека татко и чекал 6 месеци за кондури и на крај кога ги добил, му биле мали. Тешко им било, ама прво проблемите на Пољаците и сите комунистички поствоени режими биле водени од просоветско раководство..
Но нејсе, мене ме интересира, како тоа Пољаците не сакаат да бидат пријатели со Русите, заради советскиот режим, а сакаат да бидат пријатели со Германците и покрај нацистичкиот режим.
Може тие живите сведоци да кажуваат све за Русите, ама има сеуште нели понекој жив сведок за злоделата на Германците... Или не се важи тоа ?
Според ова генерално тој факт за живите сведоци и за злоделата на Русите, вреди колку снегот за кој ми раскажувал дедо ми во Септември. И може да е резултат само на засилена пропаганда.
Во Русија додуша имаме софт верзија на комунизам, но далеку е од времето на чика Коба...
Аха во Русија софт верзија на комунизам... Маркс во гроб се превртува.