Како да се реши Албанското прашање во РМ и на Балканот

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Тенеке мојот пост беше ироничен и беше наменет за љугенцата кои излегоја на референдум за промена на име тврдејки дека нема везе.Сите кои беа против промена на име беа нарекувани небањати и грујовсти.Арно ама изгледа ти се пронајде во љугенцата и сеа те боли шо Злајо ве изигра ко да сте некој ментоли.Реалноста е таа сменавте име а ќе влезиме во ЕУ,знајш кога-мало сутра.
Чек сега ме збуни, сега ти ја поддржуваш идејата да ја делиме земјава со Албанците или не ?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Ne ja delime sega oni ja vozat...
Абе целава тема е за тоа отворена, дека тие ја возат.
Оти неписмени. неинтелегентни орки.

Еден Али А, не заебава сите, од што е глуп.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063

Ali ce go pukal i mora se da bide kako sto go kazual. Demokratija -1. Divo pleme se jacalo...maqedon go fufkalo i mu bilo do eu pari i go krkalo.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.685
Поени од реакции
37.668
... и врапчето на гранка знае кој стои и кој ги гура и АА и овој другиов ЗЗ, оти двајцата се во стил ,,жими децата,, избрани токму поради тие крпа квалитети да се види до каде може да се иде кога водат токму тие неписмени и неинтелегентни !

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Америка, Германија, Англија и Франција не ебаваат, Аљи е само марионетката.
Да не трчаа Солања и Робертсон во 2001ва Аљи немаше ни да постои.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Синко, многу умно дете си и имаш јасен етички компас. Две красни особини. Али пробај понекад да не знаеш баш све. Помага у регулација на егото. И ја понекад го практикујам, чисто да се одржавам у кондиција.

Поздрав,
Не велам оти не велиш арно, а јас не мислам оти знам све. Со таков споковски одговор, ја ги неам 99, 999999999999 (у периода) од дејтата у свето. Знаеш ли колку работи не знам? Фудбал сум тапа џонсон. Кога пријатели зборуваат за утакмици, слушам ко дете и поставуем наивни прашања. Се фатив да учам да готвам и да праам чаеви, па нешо испаѓа, нешо не - прашувам луѓе што готват за најосновни ствари и глеам нешо туторијали, сите совети ми се злато. Во масалата ставив троа појќе каранфилче (сакав да експериментирам) и не испадна најубаво. Па ја прашуев другарката од Харе Кришна за оригиналните индиски рецепти и ја слушав ко да е најголем сенсеи. Иам и ја скромност у мене и сакам да научам многу други нешта што не ги знам. Ама за дејтата што ја иам глеам да сум тачен. А его е некад тешко да се регулира. Нешо печурката и мајндфулнесот помагаат, ама у некои периоди зима контрола и не јебе жива сила. Чоечката природа не слуша мудрости секогаш. Не веруем дека сум нешо поумен од просекот, ама сум радознал. Компасот ми е океј, ама може да се наштима малку појќе.

Најдобри поздрави и до тебе,
Дедалус

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Америка, Германија, Англија и Франција не ебаваат, Аљи е само марионетката.
Да не трчаа Солања и Робертсон во 2001ва Аљи немаше ни да постои.
Не ебава Грција поточно, а заради неа и Франција и Британија.

За САД дискутабилна е улогата. Јас лично мислам да не беа тие, да ја потераат работата со ФИРОМ и знамето, немаше да имаме држава сега.

Кој се сеќава на блокадите од тоа време и војните што се случуваа во соседството, знае како беше.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не велам оти не велиш арно, а јас не мислам оти знам све. Со таков споковски одговор, ја ги неам 99, 999999999999 (у периода) од дејтата у свето. Знаеш ли колку работи не знам? Фудбал сум тапа џонсон. Кога пријатели зборуваат за утакмици, слушам ко дете и поставуем наивни прашања. Се фатив да учам да готвам и да праам чаеви, па нешо испаѓа, нешо не - прашувам луѓе што готват за најосновни ствари и глеам нешо туторијали, сите совети ми се злато. Во масалата ставив троа појќе каранфилче (сакав да експериментирам) и не испадна најубаво. Па ја прашуев другарката од Харе Кришна за оригиналните индиски рецепти и ја слушав ко да е најголем сенсеи. Иам и ја скромност у мене и сакам да научам многу други нешта што не ги знам. Ама за дејтата што ја иам глеам да сум тачен. А его е некад тешко да се регулира. Нешо печурката и мајндфулнесот помагаат, ама у некои периоди зима контрола и не јебе жива сила. Чоечката природа не слуша мудрости секогаш. Не веруем дека сум нешо поумен од просекот, ама сум радознал. Компасот ми е океј, ама може да се наштима малку појќе.

Најдобри поздрави и до тебе,
Дедалус
Дејтата по правило иде со некакви интерпретации и консеквентни заклучоци, синко. А несистематизирана дејта плус купишта могуќи вриабли се жива беља. Као у случајов. А ти сакаш дејтата да ја напикаш у фиоки и да скоцкаш модел од хаос. Плус, малце его трип и хипстерај е да му лепиш етикета на наци-шови на Разиел. Чоекот е можеби единствениот писмен и доследен легалист на форумов. Твојата солуција дека иљачот е инкрементална и градуирана еманципација. Или со други зборои, “стрпи се, ќе се опраат, али требе време.” Него малце му иде накурац тој муабет, пошто има и он дејта која води кон поинакви заклучоци. Ова е први и задњи пут да изигравам арбитар, али улетав пошто двајцата сте фини и писмени дечки. Ако те накурчив, извини.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не ебава Грција поточно, а заради неа и Франција и Британија.

За САД дискутабилна е улогата. Јас лично мислам да не беа тие, да ја потераат работата со ФИРОМ и знамето, немаше да имаме држава сега.

Кој се сеќава на блокадите од тоа време и војните што се случуваа во соседството, знае како беше.
Оди отвори на мрт1 и ќе видиш кој е газда во Европа. Ние ќе сме решавале Албанско прашање :tapp:. Шипото од Швицарска си гази, дури и орелот го размавта.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Дејтата по правило иде со некакви интерпретации и консеквентни заклучоци, синко. А несистематизирана дејта плус купишта могуќи вриабли се жива беља. Као у случајов. А ти сакаш дејтата да ја напикаш у фиоки и да скоцкаш модел од хаос. Плус, малце его трип и хипстерај е да му лепиш етикета на наци-шови на Разиел. Чоекот е можеби единствениот писмен и доследен легалист на форумов. Твојата солуција дека иљачот е инкрементална и градуирана еманципација. Или со други зборои, “стрпи се, ќе се опраат, али требе време.” Него малце му иде накурац тој муабет, пошто има и он дејта која води кон поинакви заклучоци. Ова е први и задњи пут да изигравам арбитар, али улетав пошто двајцата сте фини и писмени дечки. Ако те накурчив, извини.
Ја внимателно ги одбирам зборовите кога кажуем нешо. Ја му реков на Разиел дека можда нејќе да каже оти Орките се инхерентно сјебани за да не испадне наци (така ќе го глеат некои). Ја не мислам дека е наци, ниту мислам дека ако некој мисли дека орките се генецки сјебани, дека е наци - можда дека е малку неинформиран (му фали дејта за генетика) и/или е пристрасен (Шабан има боље дејта и од мене и од сите нас за генетика, ама пристрасноста му е јака). Ја лично неколку пати реков дека гени играат улога у многу работи и можеби има позастапени алели кај некои народи шо оформуваат некои темпераментни особини, а не сум баш наци.

Тие прашања имаа друга поента и ќе ја завршеа дискусијата побрзо, без тупење. Глеј као ја и ти одма се разбравме. Не се слагаме, ама се разбравме.

Мојата замерка за Разиел е дека не знае као да дебатира, ко што не знае ни Сусаро - иако арно пишуе (стилистички). Вие се сакате и разбирам оти се браните, само мене малку нервите ми се попуштени и не можам толку долго време да млатам празна слама дур дебатирам, посебно коа глеам пократки рути. Ти не се слагаш со мене околу муабетов за Разиел, а тоа е океј, замисли сите да мислевме исто - ќе беше досадно. Ја не велам оти Разиел не е арен легалист и арен чоек, а и неарно е веќе да го зборуеме у трето лице - дома ме учеа да не праам така.

Но секој со своите мненија и својот светоглед. И не знам оти се извинуеш, ниту нешо лошо кажа, ниту нешо ме навреди. Ја воопшто не ти се лутам, да се лутев ќе ме приметеше пошо лош сум со енгр менаџмент ишјс ако ме фати афектот. Ја баш мислам дека си кул и одмерен лик, а и пристапуеш со почит у задњо време, па така и ја враќам. Ја поштуем постари и поумни луѓе сѐ дур не се понашаат сељачки.
Туку да не стануеме преемотивни, ќе се лути Змејко! А и муабетоф веќе е ту мач!

Ја се одјавуем од темава. Слаб сум со праење драми за децки небитни муабети бидејќи типкаме на форум и не се сложуеме за некоја тема. Некој би рекол: „Голем кур". Периодов иам пострашни ирл муки од ова, тепам време малку на форум.

Идам да гејмам Мортал Комбат, да се вратам у нормала. Сестра му на Горо нема сама од себе да умре!

Сѐ најбоље.

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Во РСМ со федерализација, па референдум и мирна поделба, а пошироко на Балканот со финален договор помеѓу Албанците и Србите. Албанското прашање има јасна траекторија на решавање, проблемот е како ќе се решат бошњачкото, црногорското и македонското прашање?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Во РСМ со федерализација, па референдум и мирна поделба, а пошироко на Балканот со финален договор помеѓу Албанците и Србите. Албанското прашање има јасна траекторија на решавање, проблемот е како ќе се решат бошњачкото, црногорското и македонското прашање?
Ако гледаш од логички аспект боље е да се даде порано територијата и да не се влага во ЕУ и НАТО и откажат сите договори со Грците и Бугарите. Овие Северџаните тупат дека мора ради Албанците да се влага у ЕУнато така да по нивна логика ако се откачи територијата немора а ЕУнато а ако немора у ЕУнато немора име, знаме и историја.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.762
Мирна поделба? :icon_lol:
Зошто сте толку уверени дека ќе се задоволат само со западна Македонија?
Дели мајка и готово, решен проблемот. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom