Дејтата по правило иде со некакви интерпретации и консеквентни заклучоци, синко. А несистематизирана дејта плус купишта могуќи вриабли се жива беља. Као у случајов. А ти сакаш дејтата да ја напикаш у фиоки и да скоцкаш модел од хаос. Плус, малце его трип и хипстерај е да му лепиш етикета на наци-шови на Разиел. Чоекот е можеби единствениот писмен и доследен легалист на форумов. Твојата солуција дека иљачот е инкрементална и градуирана еманципација. Или со други зборои, “стрпи се, ќе се опраат, али требе време.” Него малце му иде накурац тој муабет, пошто има и он дејта која води кон поинакви заклучоци. Ова е први и задњи пут да изигравам арбитар, али улетав пошто двајцата сте фини и писмени дечки. Ако те накурчив, извини.
Ја внимателно ги одбирам зборовите кога кажуем нешо. Ја му реков на Разиел дека можда нејќе да каже оти Орките се инхерентно сјебани за да не испадне наци (така ќе го глеат некои). Ја не мислам дека е наци, ниту мислам дека ако некој мисли дека орките се генецки сјебани, дека е наци - можда дека е малку неинформиран (му фали дејта за генетика) и/
или е пристрасен (
Шабан има боље дејта и од мене и од сите нас за генетика, ама пристрасноста му е јака). Ја лично неколку пати реков дека гени играат улога у многу работи и можеби има позастапени алели кај некои народи шо оформуваат некои темпераментни особини, а не сум баш наци.
Тие прашања имаа друга поента и ќе ја завршеа дискусијата побрзо, без тупење. Глеј као ја и ти одма се разбравме. Не се слагаме, ама се разбравме.
Мојата замерка за Разиел е дека не знае као да дебатира, ко што не знае ни Сусаро - иако арно пишуе (стилистички). Вие се сакате и разбирам оти се браните, само мене малку нервите ми се попуштени и не можам толку долго време да млатам празна слама дур дебатирам, посебно коа глеам пократки рути. Ти не се слагаш со мене околу муабетов за Разиел, а тоа е океј, замисли сите да мислевме исто - ќе беше досадно. Ја не велам оти Разиел не е арен легалист и арен чоек, а и неарно е веќе да го зборуеме у трето лице - дома ме учеа да не праам така.
Но секој со своите мненија и својот светоглед. И не знам оти се извинуеш, ниту нешо лошо кажа, ниту нешо ме навреди. Ја воопшто не ти се лутам, да се лутев ќе ме приметеше пошо лош сум со енгр менаџмент ишјс ако ме фати афектот. Ја баш мислам дека си кул и одмерен лик, а и пристапуеш со почит у задњо време, па така и ја враќам. Ја поштуем постари и поумни луѓе сѐ дур не се понашаат сељачки.
Туку да не стануеме преемотивни, ќе се лути Змејко! А и муабетоф веќе е ту мач!
Ја се одјавуем од темава. Слаб сум со праење драми за децки небитни муабети бидејќи типкаме на форум и не се сложуеме за некоја тема. Некој би рекол: „Голем кур". Периодов иам пострашни ирл муки од ова, тепам време малку на форум.
Идам да гејмам Мортал Комбат, да се вратам у нормала. Сестра му на Горо нема сама од себе да умре!
Сѐ најбоље.