Криминалци и криминални групи во МК

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.337
Поени од реакции
8.905
А го глеавте клипот со оној Додон од Аеродром што вози бела Панамера?
Дечкото се заканувал на некои момци дека ќе ги намести во полиција (поради тоа што е шпиун и пола Скопје го има наместено и го штити некој доста силен инспектор) и го фатиле во Бугарија, го однеле да пуши кур и го снимале.. Па ден од после одкако го пуштиле собрал некои од негова банда Аце Амфос, Варга и Викса и отишле кај нивните родители пред куќа, им ја запалиле колата, па наредниот ден им влегле во куќа и правеле изнуда, рекле ако не дадете утре 100 000 евра ќе ви ја запалиме куќата. Стариот пријавил во полиција дека им се закануваат и им кажале дека нареден ден пак треба да дојдат истите тие.
Утредента стварно дошле, немало ниеден полициски службеник да ги заштити старите, им влегле во куќа и ги тепале нивните родители што немаат никаква врска со случајот.

Полицијата повторно не интервенирала.
Поентата ми е на муабетов : Шпиуни + Лингури + Куропушачи го држат пазарот во Скопјево и вршат изнуди.
Такво време дојде
абе нешто не си јасен или јас лошо те разбирам, кој се стариве што се малтретирани ? чии родители се ?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Od smeenje na nekoj si “mangup” sto bukvalno ispusil kur protiv svoja volja stignavte do vakov muabet, strasna rabota decki
Ме иритира некој коа константо го употребува зборот каур, поготово коа сака да провоцира као овој. Ај шо е некој напатен шо купувал пиво на фаците у населба, ама шо кур цело време каур, каур као турски да е форумот, да се каже во некоја шега или као досетка, ок е тогаш, не сум дебил да ме нервира тоа, ама вакво полу циганско провокаторче треба да јаде бан одма. Дури и да е трол шо е исто можно, нека го забранат употребувањето зборот каур на форумот као шо забранија други зборови, зошто и да трола гарант е муслиман.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.337
Поени од реакции
8.905
Член од
5 февруари 2019
Мислења
68
Поени од реакции
160
Ме иритира некој коа константо го употребува зборот каур, поготово коа сака да провоцира као овој. Ај шо е некој напатен шо купувал пиво на фаците у населба, ама шо кур цело време каур, каур као турски да е форумот, да се каже во некоја шега или као досетка, ок е тогаш, не сум дебил да ме нервира тоа, ама вакво полу циганско провокаторче треба да јаде бан одма. Дури и да е трол шо е исто можно, нека го забранат употребувањето зборот каур на форумот као шо забранија други зборови, зошто и да трола гарант е муслиман.
Ama so mu se zamaras gledas deka e iskompleksirano pederce u sekoj muabet samo glea nekoja kontra da naprai samo tuka moze da si dozvoli takov luksuz kaj so nikoj ne go znae koj e :D

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Ama so mu se zamaras gledas deka e iskompleksirano pederce u sekoj muabet samo glea nekoja kontra da naprai samo tuka moze da si dozvoli takov luksuz kaj so nikoj ne go znae koj e :D
Ех, таман работа да му се замарам, го сфатив и ја тоа, буквално секое мислење му е такво, не сум реплицирал досега, ме изритира тоа кажување каур, каур секој пост, ништо друго.

Член од
12 април 2021
Мислења
87
Поени од реакции
204
Potpolno se soglasuvam so tebe. Ovaa tema e za diskusii, a ne za provokacii na nacionalna osnova.

Член од
11 декември 2020
Мислења
47
Поени од реакции
80
абе нешто не си јасен или јас лошо те разбирам, кој се стариве што се малтретирани ? чии родители се ?
Еве ќе ти објаснам step by step.
Све почнало од : Додон од Аеродром е нарко дилер, шпиун, па најверојатно и станал МАФИЈАШ сеа у последно време.
Додон му кажува на Баже дека ќе го намести да падне у затвор (најверојатно поради некоја курва на ДОДОН што Баже му ја дупел)
И сеа..
Баже е тазе излезен од затвор и има брат Аце (на времето биле тешки ретарди, со дебело криминално досие се) и се мирни дечки, ама им живее тоа старото у нив..
Аце мислам дека има направено доста големо име у Софија и стои заебана багра Бугарска позади него.
И се дешава што се дешава со заканиве (погоре ти напоменав), Додон фаќа иде у Бугарија во хотел..
У хотелот има дискотека..
Пошто претходно имало телефонски препуцавања со Аце (а Аце престојува во Бугарија), Додон најверојатно НАМЕРНО отишол таму, со платено приватно обезбедување у дискотеката да стои покрај него и триста курци и му пишувал истовремено на Аце пораки : АЈДЕ БЕ МАНГУП КАЈ СИ, НЕЛИ ЌЕ МЕ ПРАИШ ТВОЈА КУРВА?
Аце влагање у дискотеката, го земале Додон (обезбедувањето приватно се тргнало, другарите на Додон : Аце Амфос, Викса и Јане избегале го остаиле сам),
го однеле во некој стан и го напраиле бугарска певаљка за една вечер.
Ем пушел, ем пеел СЕ ШТО ПРАИ И КОЈ ГО ЧУВА!
Утредента го пуштаат Додон да се врати у Скопје да се исфали на жена му и швалерката дека пуши боље од нив..
Собира екипа у Скопје (истите тие што во диско го оставиле сам на цедило) и идат кај родителите на Аце и Баже, додека Аце и Баже се во Софија.
Им ја палат колата. Доаѓа полиција, врши увид, не открива ништо, а глупиов Додон со Панамерата е фатен на камери како проаѓа со Панамерата (со извадени таблички) сабајлето од кога е запалена колата за да провери.. КОЛКУ ТРЕБА ДА СИ ГЛУП ДА ПРОЈДЕШ СО ТВОЈАТА КОЛА ШТО СИТЕ ТИ ЈА ЗНААТ НА МЕСТОТО НА ЗЛОСТОРОТ? А што е по трагично, го стопира полиција кај пругите и го пушта.
Наредниот ден, иде екипава иста (момците што го остаиле у диско на цедило) кај родителите на Аце и Баже ВНАТРЕ во куќата влага и им вика:
Ќе дадете пари или ќе ви ја запалиме куќата УТРЕ!!!!
Луѓево кои што немаат никаква врска со тоа фино лепо пријавуваат у полиција, доаѓа полиција, праи записник и си иде.. (значи веќе е запознаена)
Наредниот ден, истата екипа СТВАРНО доаѓа пак кај родителите на Аце и Баже, влага во куќата, кршат ствари низ куќа и со палка ги тепаат старите.
Луѓево пријавуваат во полиција пак... Полицијава знае кој е, ама не ги приведува...
И сеа за сеа најверојатно тука е завршено, не се десило ништо понатака...
Или е затишје пред бура, или им се губи силата на страната што дудлала кур..
Во секој случај, знам дека имаат многу докази и за инспектори и за кодоши од улица СНИМЕНИ на видео кои што Додон ги признава.
А исто така знам дека и многу луѓе му се навртени на Додон од страна што не го мирисаат баш и мислам дека не му следи баш некој среќен крај.
Најверојатно има дело кое што му стои у полиција и не му го пуштаат на суд, дур имаат корист од него..(ем пее, ем плаќа)
А до кога ќе трае така, ќе видиме...

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
АЈДЕ БЕ МАНГУП КАЈ СИ, НЕЛИ ЌЕ МЕ ПРАИШ ТВОЈА КУРВА?
Аце влагање у дискотеката, го земале Додон (обезбедувањето приватно се тргнало, другарите на Додон : Аце Амфос, Викса и Јане избегале го остаиле сам),
Овој пушачот да не си го барал потсвесно , а овој Аце ми личи човек што си стои на зборот :pos: :pos:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Еве ќе ти објаснам step by step.
Све почнало од : Додон од Аеродром е нарко дилер, шпиун, па најверојатно и станал МАФИЈАШ сеа у последно време.
Додон му кажува на Баже дека ќе го намести да падне у затвор (најверојатно поради некоја курва на ДОДОН што Баже му ја дупел)
И сеа..
Баже е тазе излезен од затвор и има брат Аце (на времето биле тешки ретарди, со дебело криминално досие се) и се мирни дечки, ама им живее тоа старото у нив..
Аце мислам дека има направено доста големо име у Софија и стои заебана багра Бугарска позади него.
И се дешава што се дешава со заканиве (погоре ти напоменав), Додон фаќа иде у Бугарија во хотел..
У хотелот има дискотека..
Пошто претходно имало телефонски препуцавања со Аце (а Аце престојува во Бугарија), Додон најверојатно НАМЕРНО отишол таму, со платено приватно обезбедување у дискотеката да стои покрај него и триста курци и му пишувал истовремено на Аце пораки : АЈДЕ БЕ МАНГУП КАЈ СИ, НЕЛИ ЌЕ МЕ ПРАИШ ТВОЈА КУРВА?
Утредента го пуштаат Додон да се врати у Скопје да се исфали на жена му и швалерката дека пуши боље од нив..
Собира екипа у Скопје (истите тие што во диско го оставиле сам на цедило) и идат кај родителите на Аце и Баже, додека Аце и Баже се во Софија.
Им ја палат колата. Доаѓа полиција, врши увид, не открива ништо, а глупиов Додон со Панамерата е фатен на камери како проаѓа со Панамерата (со извадени таблички) сабајлето од кога е запалена колата за да провери.. КОЛКУ ТРЕБА ДА СИ ГЛУП ДА ПРОЈДЕШ СО ТВОЈАТА КОЛА ШТО СИТЕ ТИ ЈА ЗНААТ НА МЕСТОТО НА ЗЛОСТОРОТ? А што е по трагично, го стопира полиција кај пругите и го пушта.
Наредниот ден, иде екипава иста (момците што го остаиле у диско на цедило) кај родителите на Аце и Баже ВНАТРЕ во куќата влага и им вика:
Ќе дадете пари или ќе ви ја запалиме куќата УТРЕ!!!!
Луѓево кои што немаат никаква врска со тоа фино лепо пријавуваат у полиција, доаѓа полиција, праи записник и си иде.. (значи веќе е запознаена)
Наредниот ден, истата екипа СТВАРНО доаѓа пак кај родителите на Аце и Баже, влага во куќата, кршат ствари низ куќа и со палка ги тепаат старите.
Луѓево пријавуваат во полиција пак... Полицијава знае кој е, ама не ги приведува...
И сеа за сеа најверојатно тука е завршено, не се десило ништо понатака...
Или е затишје пред бура, или им се губи силата на страната што дудлала кур..
Во секој случај, знам дека имаат многу докази и за инспектори и за кодоши од улица СНИМЕНИ на видео кои што Додон ги признава.
А исто така знам дека и многу луѓе му се навртени на Додон од страна што не го мирисаат баш и мислам дека не му следи баш некој среќен крај.
Најверојатно има дело кое што му стои у полиција и не му го пуштаат на суд, дур имаат корист од него..(ем пее, ем плаќа)
А до кога ќе трае така, ќе видиме...
А тоа што спомна некој со дечки шо дилале од Маџари, како се поврзани со случкава, дилале за браќата или грешно инфо е?

Член од
11 декември 2020
Мислења
47
Поени од реакции
80
А тоа што спомна некој со дечки шо дилале од Маџари, како се поврзани со случкава, дилале за браќата или грешно инфо е?
Додон нудел низ цело Скопје амфетамин на луѓе што продаваат и што не продаваат со муабет : Или ќе работиш за мене или ќе те наместам.
Барал најверојатно од секоја населба по некое дете да работи за него..
На некои дури и со сила им оставал пола кило - кило амфетамин и им викал : Како знаеш и умееш, пари до тогаш и тогаш.
И коа ќе стекнеш доверба у него, лесно може да те насади да паднеш (кога на полицијата ќе и притреба човек да легне)
А искрено на тие пари што ги праи, ништо не му мења едно кило да му отиде у була, зошто он го дава 2 до 3 000 евра, а уложува во него 500 до 1000 евра.
Рачунај колку зима месечно ако у месецот држи 10 души у рака.
А гарант е раширен и со други психотропни супстанци, пошто човек со одврзани раце ќе продава и од пиле млеко..

Член од
2 декември 2020
Мислења
131
Поени од реакции
155
Значи тој Додон имал екипа на хиени, на некој ќе му се закануваат и ќе го наместат на полицијата, а кога е некој од нив во тесно, бегаат ко зечеви.

Член од
11 декември 2020
Мислења
47
Поени од реакции
80
Значи тој Додон имал екипа на хиени, на некој ќе му се закануваат и ќе го наместат на полицијата, а кога е некој од нив во тесно, бегаат ко зечеви.
постои шпекулација дека сите се со полиција врзани и сите кодошат..
Не ми е јасно како можат да се дружат шпиуни со шпиуни? Како опстојуваат?
Ти друже чим си влегол у станица да пееш, ти само за себе гледаш!
Ќе испопаѓаат сите ко глуперди.. СЕ КЛАДАМ!
А внатре ќе им ги зевнат чмаровите ко телескоп, ќе ги шинат од кур

Член од
12 април 2021
Мислења
87
Поени од реакции
204
постои шпекулација дека сите се со полиција врзани и сите кодошат..
Не ми е јасно како можат да се дружат шпиуни со шпиуни? Како опстојуваат?
Ти друже чим си влегол у станица да пееш, ти само за себе гледаш!
Ќе испопаѓаат сите ко глуперди.. СЕ КЛАДАМ!
А внатре ќе им ги зевнат чмаровите ко телескоп, ќе ги шинат од кур
Vo pravo si. Mnogu lugje od Ohrid koi sto lezea vo zatvorite vo Idrizovo i Stip mi kazuvaa deka takvi ligavi i plaslivi kodosi loso pominuvaat tamu vnatre.

Kajgana Shop

На врв Bottom