Пошто не сум по правните работи би ве замолила за помош . Имаме стан во Ск , преку агенција за недвижности најдовме кираџија и агенцијата ни направи договор кој и ние и тој го потпишавме . Договорот не е заверен на нотар . Парите ни се дават на рака . Пред да влезе во станот рече дека за парно нема да плаќа паушал сметки и побара да стави клима . Му дозволиме да избуши во станот и ја стави климата а паушалните сметки ги плаќавме ние за Бег ( наведено е во договорот дека ние ќе ги плаќаме ) . Зимоска му текна дека сака парно но му реков дека нема да ставам и тоа му е објаснето уште на почеток . Во расправијата ми прати секакви пораки тие ги чувам каде што му реков дека ако не му одговара може да си излезе од станот . Тој тогаш се смири затоа што нема каде да оди . Во купатилото почна да тече од комшијата врз нас . Комшијата се понуди да среди но кираџијава и со него се испокара . Беше договорено да се среди комшијата ми праќаше пораки да се среди и беше за соработка но тој фати корона и нашиов кираџија фати корона и поминаа неколку месеци . Му објаснив на кираџијата штом се опорави комшијата ќе среди . Денес ми праќа пораќа дека во агенцијата каде направивме договор ќе се јави и ќе каже дека му тече купатилото и дека бара намалување на кирија . Му објаснив дека поради неговата корона не можевме да средиме побрзо но немам одговор . Што да правам во оваа ситуација . Јас сакам да го избркам но дали ќе имам проблем затоа што киријата идеше на рака ?