До и Од модераторот на подфорум Религија

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Ти ме цитираше тука со глупи муабети и обвинувања бидејќи тебе не ти чини Телема, затоа прашав што те боли и во кој предел што јас сум ти нанел болка...
Ти се заморуваш со мене, златно правило нели.... бидејќи мразиш Телема и немаш поима за сето тоа!
Битно е да бараш оправдување за тролање... нема да го добиеш. Пробај... си има правила на форумов, не бидува така како што ти си намислил.
А потоа плачеш... ќе плачеш, што да се прави. Утеха има...
Mene ne mi chini se shto ne saka sozivot... toa ve vklucuva i vas.
I koga kje prestanesh da se pravish najpameten na svet togash kje prestanam da te trolam, veshtina kojaja nauciv od Ron... i on kako tebe nishto ne skonta... seushte.

Tuku dovolno seriozno so tebe opshtev denes... se vrakjam kon trolanjeto, a se vrati i zena mi... me skara oti ne sum usisal denes i ne sum pushtil mashinata za perenje.

Ljuboffff :smirce:

:coffee:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Од сама тема може да се извлече заклучокот за потребата од модераторство и постоењето на огромна нетрпеливост измеѓу вас. Грст останавте и сакате да се дотепате. :D

Убаво е дебатата да има одредена жестина, да летне и по некоја искра, но тука сѐ е сведено на лични квалификации и деградации.

Коренот на проблемот, како што читам, е несериозноста и офтопикот на едната страна. Тоа, по сопствените уверувања, треба да го реши самиот модератор. Често пати, пријавуваните мислења и остануваат на одредени подфоруми, зависи од перцепцијата на модераторот, останатите членови, но и често и од расположението на оној кој пријавува коментар. Така, може некој да пријави сѐ по ред во афект. Лично, никогаш ништо не пријавувам затоа што верувам во слободата на мисла и слободата на говор, и тука имам камен на сопнување.

Мислам дека и прагот на толеранција треба да се зголеми и меѓу самото членство. Дебата може да се сведе на тоа "што е критика, а што е навреда?", и тешко е да се направи некогаш разграничување, но тука убаво е да се погледнат и правилата на самиот форум, но и правилата на самиот подфорум. Тие се еден вид на рамка при реализирањето на модератоската моќ на самиот модератор. По тоа, модераторот (оној кој брише од страна) не е запознаен со истите и има апсолутна моќ да одлучи по пријава. Така може и да погреши.

Тука се моите аргументи за потребата од активен и посветен модератор. Во спротивно процесот на пријавување и банирање ќе продолжи и дебатата ќе се одвива исклучително на тие неколку активни теми. :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Од сама тема може да се извлече заклучокот за потребата од модераторство и постоењето на огромна нетрпеливост измеѓу вас. Грст останавте и сакате да се дотепате. :D

Убаво е дебатата да има одредена жестина, да летне и по некоја искра, но тука сѐ е сведено на лични квалификации и деградации.

Коренот на проблемот, како што читам, е несериозноста и офтопикот на едната страна. Тоа, по сопствените уверувања, треба да го реши самиот модератор. Често пати, пријавуваните мислења и остануваат на одредени подфоруми, зависи од перцепцијата на модераторот, останатите членови, но и често и од расположението на оној кој пријавува коментар. Така, може некој да пријави сѐ по ред во афект. Лично, никогаш ништо не пријавувам затоа што верувам во слободата на мисла и слободата на говор, и тука имам камен на сопнување.

Мислам дека и прагот на толеранција треба да се зголеми и меѓу самото членство. Дебата може да се сведе на тоа "што е критика, а што е навреда?", и тешко е да се направи некогаш разграничување, но тука убаво е да се погледнат и правилата на самиот форум, но и правилата на самиот подфорум. Тие се еден вид на рамка при реализирањето на модератоската моќ на самиот модератор. По тоа, модераторот (оној кој брише од страна) не е запознаен со истите и има апсолутна моќ да одлучи по пријава. Така може и да погреши.

Тука се моите аргументи за потребата од активен и посветен модератор. Во спротивно процесот на пријавување и банирање ќе продолжи и дебатата ќе се одвива исклучително на тие неколку активни теми. :)
Dambi... za kakva debata ti pravish muabet?

Ozbilno prashvam....

Se super iskazanata sposobnost za demokratija i nepristrasnost.... tuku cim se ubacuvash ovde ajde ti prezemi moderatorstvo?

Ova sho go napisha bash deluva ko motivaciono pismo i jas bi ti ja dal rabotava, a utre kje ti bide dobra stavka u CV-to koga kje vlezesh u diplomatijata....

Vot sej ju?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Dambi... za kakva debata ti pravish muabet?

Ozbilno prashvam....

Se super iskazanata sposobnost za demokratija i nepristrasnost.... tuku cim se ubacuvash ovde ajde ti prezemi moderatorstvo?

Ova sho go napisha bash deluva ko motivaciono pismo i jas bi ti ja dal rabotava, a utre kje ti bide dobra stavka u CV-to koga kje vlezesh u diplomatijata....

Vot sej ju?

Барам само соломонско решение.

Фала, не ми треба твојата работа. Сам ќе си пуштиш машина и сам ќе си усисаш. :coffee:

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Барам само соломонско решение.

Фала, не ми треба твојата работа. Сам ќе си пуштиш машина и сам ќе си усисаш. :coffee:
Aha... znaci ti u CV-to skash da stavish deka isto kako Zan Luk Pikard uspea da gi reshish zavojuvanite strani u podforumot religija.... so dva muabeta....

Ami ako ne sakash da prezemesh odgovornost isto ko Korvus.... ne si del od solushnot D... a koj drug ?

Ne mislam deka moze u mojta rabota da mi pomognesh... se nadevav na kolegata na mojata ama i on mi gi ostavi alishtata neispeglani... :(

Ama go razbiram... ne znaeja klima da uklucat... zeshko za peglanje.....

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
So ova ti ne pokazuvash kritika tuku vregjash... ako ne si telema ti si pes.... i ne si nishto poaren od tie sho gi "kritikuvash".. a ja tebe te kritikuvam na drug nacin... so metod koj tebe ne ti e svojstven... i posle plachesh.
Vidi Sine. Hepta e pod vlijanie na negativnite impresii od proslite zivoti i zatoa on gi pluka gi vregja drugite kaj koj ke gi zabeleze istite tie low level mind qualities. Nema drug nacin. On ustvari nesvesno se samokritikuva, samovregja. Ali mora ovoj zivot da go prozivee taka.

Ami ako ne sakash da prezemesh odgovornost isto ko Korvus....

[/QUOTE]
Ами не останува ништо друго туку јас да ја преземам одговорноста. Сепак со малце дисплина кичме ќе успеам некако да балансирам измеѓу алишта, садови, двор, китки, дрвца, мотика, перење рачно (не и пеглање) пазарување, јога, медитација, часови по ово, оно...да измодерирам у теко на дено.
И така овај период сум на мало продужено боловање, па имам временце.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Aha... znaci ti u CV-to skash da stavish deka isto kako Zan Luk Pikard uspea da gi reshish zavojuvanite strani u podforumot religija.... so dva muabeta....

Ami ako ne sakash da prezemesh odgovornost isto ko Korvus.... ne si del od solushnot D... a koj drug ?

Ne mislam deka moze u mojta rabota da mi pomognesh... se nadevav na kolegata na mojata ama i on mi gi ostavi alishtata neispeglani... :(

Ama go razbiram... ne znaeja klima da uklucat... zeshko za peglanje.....

Цч, но еве веќе нема да ти ги карам другарчињата @Hyperion VI и @pozdrav eden topol :smirce:

Околу дилемите, јас не сум антиестаблишмент, туку немам намера секојдневно да се замарам со 10ци пријави и плачки на неактивен подфорум.

Мрдни го задникот, поработи нешто по дома. Си се скрил во подрум и не се јавуваш на прозивките. Играш на картата "опосум". Smart. (y)

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.167
Поени од реакции
10.155
Цч, но еве веќе нема да ти ги карам другарчињата @Hyperion VI и @pozdrav eden topol :smirce:

Околу дилемите, јас не сум антиестаблишмент, туку немам намера секојдневно да се замарам со 10ци пријави и плачки на неактивен подфорум.

Мрдни го задникот, поработи нешто по дома. Си се скрил во подрум и не се јавуваш на прозивките. Играш на картата "опосум". Smart. (y)

Дилема мене ми стори сега:confused:...
- зш бе нема веќе да ме караш!? (а кога си ме карал, појма немам)

- зошто ти се замараш со пријави, што си ти на форумов?

Ако толку ти пречат поплаки и плачки, оди кај подфорумот политика и вести, таму ФРЧАТ навреди, кавги секојдневни, пцовки, гениталии летаат на сите страни...:duel:

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931

Karaj gi slobodno... golemi se....
Ami ne vikam deka si antiestablishment sho brzash u citanjeto... vikamdeka isto ko Korvus zamo mudruvash od strana i ne prezimash odgovornost.... a bash si za taa rabota ako me prashash mene...samo treba da.... prezemesh akcija vo zivotot.

Tuku cim nekjesh ti jas sum i za govinda ama na edna nedela probno poshto drug nema.... sho vikash?

Pocnuvam da mislam deka mnogote knigi u brzanje si gi procital.... aj da produzam da peglam...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Дилема мене ми стори сега:confused:...
- зш бе нема веќе да ме караш!? (а кога си ме карал, појма немам)

- зошто ти се замараш со пријави, што си ти на форумов?

Ако толку ти пречат поплаки и плачки, оди кај подфорумот политика и вести, таму ФРЧАТ навреди, кавги секојдневни, пцовки, гениталии летаат на сите страни...:duel:
:facepalm:

Престани да ме цитираш со глупости. Не, престани да ме цитираш воопшто. Немам намера да се замарам (како модератор) со плачки. Читај убаво. Не биди ко Зоки. И тој брза. Само се оградив од причината на т.н. антиестаблишмент ликовите на форумов и ја посочив своја причина.

Чисто се сомневам дека ти се разбираш во Ошо и Телема. Терај понатаму и не ме цитирај. ;)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820

Престани да ме цитираш со глупости. Не, престани да ме цитираш воопшто. Немам намера да се замарам (како модератор) со плачки. Читај убаво. Не биди ко Зоки. И тој брза. Само се оградив од причината на т.н. антиестаблишмент ликовите на форумов и ја посочив своја причина.

Чисто се сомневам дека ти се разбираш во Ошо и Телема. Терај понатаму и не ме цитирај. ;)
Аууу буразерче. Со оваа мисла не разочара и мене и Зоки. Како можеше да дозволеш да те погоде еден коментар. Ц ц ц ....
...Туку пиши му на Хепта да не ти реплицира, да те видам. До сабајле можеш со него у реплицирање.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931

Aiii ova beshe namerno...

Da te diskvalifikuvame od moderator oti prezentirashe nestabilnost demek ponesen od emocija.... dobra taktika.. i ja taka motam koga begam od odgovornost...

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820

Kajgana Shop

На врв Bottom