Глупости. Нема маж на кого барем еднаш не му било скршено сецето. Биди машко-што значи тоа? Да плачеш во тоалет кога ти е тешко за никој да не ти ги види солзите? А кога ќе излезеш од тоалетот да глумиш мачо балканец кој плука на улица, моча во грмушката во паркот, секогаш накурчен пцуе, вреѓа? На човекот му завршила врска од осум години-што е прилично долг период. И сега треба да излезе од секојдневието кое го живеел осум години со таа личност. Без разлика на сите кавги, несогласувања, понижувања, неверства тоа траело тоа осум години, што ми укажува дека:
а) Доколку ништо не чинело во врската има нешто мазохистичко во таа врска- знаеш како она - ме боли, ама убаво ми е-колку повеќе ме боли, толку повеќе ми е убаво. Познавам такви парови во неслога (секој од нив искрено пати) кој траат со години и постојано се пред разидување кое никако да се случи. Љубов на свој начин.
б) Имало и многу убави моменти, но работите тргнале во погрешна насока и стасале до самиот крај. Животот продолжува понатаму, но никогаш нема да ја заборавиш.