Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Со картите се знаеше дека ќе биди вистинско фијаско, а и која е логиката стварно не разбирам. АД Пелистер е акционерско друштво, а не непрофитна организација, која има доминантен сопственик и кој одлучува за раководењето и финкционирањето на АД ФК ПЕЛИСТЕР. Ваквиот начин собирање на милостина требаше ако веќе го организираја да бидат медиумски покриени. Најпрво требаше да излези Дрвото и од сопствен џеп да купи сто комплети карти, (кога веќе му се дала шанса да го раководи клубот со општински пари) после сите директори и тн инволвирани во клубот, за на крај навивачите да платат карти за настан на кој нема да присуствуваат (читај да собират милостина). Ваквиот начин е безмалку лакрдија смешна купете карти оти ни требат пари и не знам што очекуваја друго освен фијаско.

Од кај му иди силата на играчите стварно не знам, тренираат како да се борат за шампионска титула да тие мерак да ги гледаш, а пари нема колку само не кошташе поразот со Работнички дури сега се гледа а сигурно можеше да се бориме за европа вака останува да жалиме за ситуацијата таман се створи хемија, другарство и самодокажување ние можи многу лесно сите играчи ќе ги загубиме а вака не паметам кога последно било мислам на атмосверата нема кланови нема мангупи сите како една голема фамилија но за жал сиромашна фамилија а заслужија за многу повеќе па така освен петелот сите се на располагање против Шкупи и ако се игра со прв тим нема некој експерименти очекувам бодови на гостувањето во Скопје браво уште еднаш за играчите и стручниот штаб!
P. S. Се надевам дека за брзо ќе му исплатат тоа што се борчи и почнат договори и преговори за да задржат барем костурот седум осум играчи
e1cbc5d47de5cef7ac25bf0c7f2ed70c.jpg
4e134f05e993d4efa4ff346846a6b74a.jpg
ce4410a790be9d21ab6acbfa7aa6972c.jpg
14e6ed4a72f5af63ae35610cd9e4b485.jpg

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Malku po staro video no isto aktuleno za situacijata i sega za zal Déjà vu istorijata ni se povtoruva padni stani so godini [emoji1751]

Нема да има таков расплет, на локалната уште то му е кусо. Жими жими спортот шо го потсредија не му требат такви луксузи и таму да ја ебат. Вервам дека нема до то да дојди.

Нема да има таков расплет, на локалната уште то му е кусо. Жими жими спортот шо го потсредија не му требат такви луксузи и таму да ја ебат. Вервам дека нема до то да дојди.
Daj boze da ne ja zgresat rabotata so velis no osven za rakometo, kosarkata treba da najdat care i za fudbalot (platforma plan strategija nesto so poveke fitmi akcii trkalezna masa bilo sto nesto) pa posle raet da bidime i osven so stadionot(tribinata nova) kade od denes(vcera) ja pocnaa i fasadata se nadevam na izbori ke ima vetuvanje i od ednite i od drugite za nova sportska sala dali so jpp ili opstinska bilo kakva neka izvat edna parcela markicka i neka prat nesto...

Utre sme igrale bez Oumar oti e takov e dogovorot vo pozajmicata so znaci ke dobie Princ ili nekoj drug sansa vo napadot bas ke bidi interesno da gi vidime kako ke izigraat nasite rastereteni protiv silniot skupi koj nema primnato gol 4 natprevari so red so znaci isto vazi prvi ako dajme gol ke bidi interesno mozi da zemime bodovi i mora pato da mu bidi flaster na fredi oti ako go ostajme samo malku mozi mnogu priblemi da napraj steta so nema karantin finasii i pogolema serioznost od gazdata ama toa e opstanavme sega najvazno ke bidi samo da se ispolnat obvrskite od dogovorite i da se zadrzat barem nekolku dusi a meguvreme da najdat uste nekoj sponzor gazda da vlezi vo klubot oti vaka ke bidime na nula
So skupi odnosno sloga pobeda vo gosti nemame preku destina petaneset godini do dusa durgo e da se gostuva na cair a drugo na ffm ama pak ke bidi ubo da iznenadime i si ja krenat cenata igracite barem za niv, klubot i navivacite ako ne za upravata neka izlezat neka se zabavuvaat rezultatot sam ke si dojdi
Druga rabota ovaj skupi od toj esenta so darboe e mnogu po slab arno ama pa po jak e so sedloski od kolku so turcinot so znaci ke bidi interesen natprevar i ke se mislam ke se igra na gol poveke
So i da bidi ne e vazen rezultatot kolki da izlezat igracite dadat maksimum i pred se da pazat da nema povredi drugoto se e nebitno

Steta malku vecnoto derbi naredna sezona nema da go ima, ojde Miravci jabana :drk::drk::ROFLMAO: aj mozi vo kupot ke sretnime :cool:

Мацата го вакцинирал Вардар против прволигашки фудбал. :icon_lol:

Мајтап настрана, штета е за фудбалот во македонија општо такви екипи да се дозволи да стигнат до такво дереџе, небитно дали ќе стани збор за Вардар, Пелистер, Победа или било која екипа со историја и традиција, ама то е то, кога владеј таков башибозук, не само во фудбалот, туку и на секое општествено поле во овај протекторат, не држава.

Денес пак максимум и среќата не сакаше не куртули Кумито многу подобри се слога посебно првиот дел имаа неколку шанси ама голманчето и среќа шо не погодија куртуливме ние една шанса во второто на нето ама се исебичи и уште полушанса на принц но не шутна толку беше сепак без пари со неколку повредени бод како планина браво уште еднаш за дечките и стручниот штаб за силата и атмосверата шо ја покажаа цела пролет [emoji122]
Шо се однесува за мацата со овај гол ќе му опростиме и нас шо ни даваше голој и неколку пати не извиси ќе идам ме идам ама ај таман после да го вратиме кај нас ко ќе му заврши европските утакмици со струга [emoji16] гледа господ дојде да си го наплати долгот во миравци и ѓорче [emoji6] уште кај нас да се најди некој спонзор топ ќе биди цела година [emoji8]

P. S. Нека бараат чаре за финасии и одма под итно да задржат дел од играчите да не одиме курбан и следната сезона со младинци да ја играме оти на ваква отепана лига фалат уште деве три засилувања можи европа да се игра [emoji3515]

Ако од ова екипа не успеат да задржат костурот и да земат само уште 3-4 засилувања , тогаш не ни заслужува Битола клуб.
Нека се почни уште од сега уште еден појјак спонзор да влези во клубот , има начини а локална самоуправа и дрвото нека барат начин.

Ако од ова екипа не успеат да задржат костурот и да земат само уште 3-4 засилувања , тогаш не ни заслужува Битола клуб.
Нека се почни уште од сега уште еден појјак спонзор да влези во клубот , има начини а локална самоуправа и дрвото нека барат начин.
Најважни се парите но за жал и политиката па така бог знај шо ќе биди до избори но во секој случај мора уште сега да се напрај рамка и буџет да се знај после шо и како ќе се прај сто пати е праен муабето нека земат дестина битолски фирми по 2000-3000 евра месецот да префрлаат плус тие од општината парите, дрвото нека покрива смештај, јадење и (превоз, карантини опрема со ваучееот) со другите пари за играчи плати и премии се ќе биди во ред
Се мислам дека редно освен костурот да вратиме некој наши играчи пред се мислам на минчето, кице, егри, мацата, фиката, томе, буки плус некој од прилеп охрид тука шо ни се во близина доста е за оваа лига нека погодат некој странец ко гоудјаби и супер ќе биди
Недела ако се игра со публика(20-30%) одлична шанса да ги поздравиме играчите за добрата пролет

Најважни се парите но за жал и политиката па така бог знај шо ќе биди до избори но во секој случај мора уште сега да се напрај рамка и буџет да се знај после шо и како ќе се прај сто пати е праен муабето нека земат дестина битолски фирми по 2000-3000 евра месецот да префрлаат плус тие од општината парите, дрвото нека покрива смештај, јадење и (превоз, карантини опрема со ваучееот) со другите пари за играчи плати и премии се ќе биди во ред
Се мислам дека редно освен костурот да вратиме некој наши играчи пред се мислам на минчето, кице, егри, мацата, фиката, томе, буки плус некој од прилеп охрид тука шо ни се во близина доста е за оваа лига нека погодат некој странец ко гоудјаби и супер ќе биди
Недела ако се игра со публика(20-30%) одлична шанса да ги поздравиме играчите за добрата пролет

Сега и капацитетот на стадионот е друг. Знам дека читат и значи уште од сега сезонски карти 1500 денари за цела сезона со се куп натпревари, нека се дадат на фирми како порано и решен проблем .
Хипотетички 10.000 карти по 25 евра , 250.000 евра.
Таа е најуба шема на фирми му даваш карти тие плаќат делат на вработени , а има кај да се продат.
Инаку за играчи да најпаметно да вратат , а ако можат за почеток Минчето ,Томе и Буки ќе завршат голема работа

Сега и капацитетот на стадионот е друг. Знам дека читат и значи уште од сега сезонски карти 1500 денари за цела сезона со се куп натпревари, нека се дадат на фирми како порано и решен проблем .
Хипотетички 10.000 карти по 25 евра , 250.000 евра.
Таа е најуба шема на фирми му даваш карти тие плаќат делат на вработени , а има кај да се продат.
Инаку за играчи да најпаметно да вратат , а ако можат за почеток Минчето ,Томе и Буки ќе завршат голема работа
Се се само немој за карти да збораш кој да купи бе брат сите змија имаат во џепот ако не му речат властите дека овде ти даваме пример тендер некој за пат шо знам рек нешто па дел од добивката да вложат во спортот или дека нема да имаат инспекции денар ебан нема кој да дај сите газди се само да земат нема по давањето а не мие јасно кај ќе ги трошат кога сите имаме по еден живот за живеење шо мислат да прават со парите бог знај
Друга работа гледај ја нашата управа уште се за замара со ффм офс и мети наместо да прат план за следната сезона тие мислат дека ја завршија работата, сега очекувај пак после ЕП уште еднаш да запнат партиски да го сменат сејдини преку АМС
Пари од фирмите реков само ако некој му нареди ќе дадат и влезат во клубот ама тоа дека е тешко изводливо мислам на сите му е јасно за тоа тие ситни пари шо ги даваат на една софра за викенд може да ја пренаменат во клубот и мирна глата но се разбира и за тоа ќе мора да имаат некое место во управата тој фамозен одбор а не само така да фрлаат пари и уште не ми е јасно зошто имаме спонзори на дресовите цел излепен дресот а од друга страна пари нема шо се дешава бог знај цела среќа шо се "барем така велат" врати борчот и големи се шансите да се пушти трибината па барем основни трошоци да се подмират со тоа за друго ништо нема да стигнат пари од сто двеста карти максимум
Едно време имаше предлог данокот на добивка дел да се префрла во спортот ама шо напраја и за тој закон никој ништо не знај па сега се чека на милоста од АМС како сака дели ваучери
Шо се однесува за општината и таму мукла никаде не можи да се види(кавртални, годишни изшетаии, ревизии) на кој клуб колку пари му се префрлаат цела среќа шо го плати Наташа борчот ама од друга страна можеше уште повеќе да вложи во спортот и пред се во инфраструктура(оти останаа шест до осум милиони евра) и арно Валентин шо е таму бараа лобираа ама од на есен ако не влези во советот ќе немаат ниту за основни потреби(тешко ќе биди ако остани истиот секретар на општината) ама ај далеку се изборите до тогаш ќе се најди можи некој кандидат и од двете страни шо го сака спортот па нема да жали наши пари да ги дај за општо добро пред се инфраструктура барем ќе остани за времиња ако не нешто друго

Помина како помина сезоната се спасивме на крајот и во пролетниот дел зедовме скоро 30 бодови шо значи втпри трети на табелата во тој дел од 15 последни кола со многу изненадувачки добри резултати за шо се заслужни играчите и стручниот штаб само ме чуди зошто никој повеќе не се буни за парите шо му се борчат нема ниту збор од никој(а се штрајковаше баш кога не требаше) цело време се чека на општината и тој фамозен ваучер да се раситни преку државата па најверојатно оти имаат црно на бело, играчите чекаат да заврши сезона каде ќе останиме само со тројца играчи под договор а другите ќе опнат тужби за премиите ако веќе е извесно дека ќе се покријат платите со општински пари
Вистина е дека дрвото го сака клубот се радува како дете мало на сите победи но сепак е "газда" чинам на 75% од акциите шо значи треба да обезбеди и толку средства (како во ракомето) не можи да се покрива само со смештајот и исхраната сепак за клуб треба многу повеќе мора под итно да бараат финасии и решение оти вака како шо оди работата следната сезона ние ќе бидиме миравци и главни конкуренти за да отпадниме од лигата
Има триста муабети овај, онај да поможел да влезел во клубот ама ако тоа не се случи за брзо недела две ќе биди касно да ги чекаат изборите пак ќе ни оди курбан уште една сезона
Пеце мора да си го одврзи ќесето оти ојдовме курбан!
Се мислам дека најважно на нашата управа му е да влезат во ФФМ и ОФС а не да бараат чаре за клубот никој за жив нема после обезбедениот опстанок

преодниот менаџмент најдобро е да го предаде чист клубот со чиста сметка и се надеваме со подобар помодерен стадион и помошни игралишта на сериозни инвеститори.....................или истиов менаџмент да пронајде средства за финансирање.........само потешко пошто не е толку моќен ниту тие што го наместија немаат воља за силен фудбалски клуб

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom