- Член од
- 3 јули 2016
- Мислења
- 197
- Поени од реакции
- 611
Dokaz? Ako dvete go imaat istiot kod od kaj da znaesh koja si ja primil. Nikade ne pisuva Sinopharm.Синофарм е, не читајте глупости. И двете се такви.
Dokaz? Ako dvete go imaat istiot kod od kaj da znaesh koja si ja primil. Nikade ne pisuva Sinopharm.Синофарм е, не читајте глупости. И двете се такви.
Прашај некој што работи во пунктовите, си пишува на кутијата.Dokaz? Ako dvete go imaat istiot kod od kaj da znaesh koja si ja primil. Nikade ne pisuva Sinopharm.
Vakcinata e na Sinovac, sars-cov-2 verocell inaculated pisuva na kartonceto. Ne gi informiraat dovolno pacientite.
Постои lot number за секоја вакцина. По тоа се разликуваат.Dokaz? Ako dvete go imaat istiot kod od kaj da znaesh koja si ja primil. Nikade ne pisuva Sinopharm.
Што значи тоа, што е поразлична од другите вакцини ?Vakcinata e na Sinovac, sars-cov-2 verocell inaculated pisuva na kartonceto. Ne gi informiraat dovolno pacientite.
Меѓу кои Јелена Карлеуша во прва борбена линија А се скапа јадење гомна против вакцините.Што значи тоа, што е поразлична од другите вакцини ?
Инаку моменталните 200к со кои се вакцинира тука се на Синофарм, ама колку што разбрав наредниот месец ќе стасаат 500к од Синовац
Кај Србите хаос денес, во тровскиот центар Ушче на вакцинален пункт им давале по 30е ваучер на сите што ќе се вакцинираат и гужва еден куп
Не сум запознаен за тоа дека зборувала против вакцините, ама сигурно е ангажирана од владата на Србија како пр малце да се зголеми интересот за вакцинација оти имаат доста вишок вакцини. Се собрале милијарда фотографи да ја сликаат, дури и објавила слика каде што го држи ваучеров од 3000 динариМеѓу кои Јелена Карлеуша во прва борбена линија А се скапа јадење гомна против вакцините.
На крај сите ќе си се боцнат порано или покасно од било која причина.
Изгледа читаш меѓу редови и многу испушташ од статијата.Уште од самите почетоци на развојот на вакцините научниците се фокусираат на сарс-ков-2 протеин кој најмалку веројатно предизвикува АДЕ.
Кога откриле дека насочувањето кон нуклеопротеинот на сар-ков-2 може да предизвика АДЕ веднаш се откажале од тој пристап. Се чини дека најбезбедната рута е насочена кон S2 подединицата на спајк протеинот и тука е нивниот фокус.
Студиите од испитувањата спроведени на животни и луѓе до сега не покажале знаци за АДЕ. Резултатите од вакцините укажуваат на тоа дека вакцините штитат од тешка клиничка слика и смрт, а тоа е скроз спротивно на АДЕ. Не може да не е забележано до сега, тоа е акутен и драматичен проблем, сигурно ќе го привлечеше вниманието на светскиот аудиториум.
Пиши им маил на: vakcinacija@zdravstvo.gov.mkСе менува некако термин за вакцинација? Ми стигна сега смс за во сабота сабајле, нема шанси да отидам. Ептен им е short-notice известувањето.
Да не се лажеме такоџер, 10 пати повеќе се пријавија од претераната параноја.Да не се лажеме има многу кои се предомислија за вакцини поради информациите со нус појавите, стравот в коски им го кладоја на луѓето.
ConclusionИзгледа читаш меѓу редови и многу испушташ од статијата.
Еве конкретно
Evidence for vaccine-induced ADE in animal models of SARS-CoV is conflicting, and raises potential safety concerns. Liu et al. found that while macaques immunized with a modified vaccinia Ankara viral vector expressing the SARS-CoV S protein had reduced viral replication after challenge, anti-S IgG also enhanced pulmonary infiltration of inflammatory macrophages and resulted in more severe lung injury compared to unvaccinated animals66.
Кај макаки имунизирани со векторска вакцина за С спајк протеинот, по инфицирањето е забележана редуцирана вирусна репликација, но антителото за тој протеин anti-S IgG од друга страна ја појачува инфилтрацијата на макрофагите во плучата и предизвикува потешки оштетувања на белите дробови, односно потешка клиничка слика за разлика од НЕВАКЦИНИРАНИТЕ животни.
Conclusion
ADE has been observed in SARS, MERS and other human respiratory virus infections including RSV and measles, which suggests a real risk of ADE for SARS-CoV-2 vaccines and antibody-based interventions. However, clinical data has not yet fully established a role for ADE in human COVID-19 pathology. Steps to reduce the risks of ADE from immunotherapies include the induction or delivery of high doses of potent neutralizing antibodies, rather than lower concentrations of non-neutralizing antibodies that would be more likely to cause ADE.