Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво

Имам многу добар пријател во Сандански и би сакал ако е можно да се пријавам на негова адреса.
Која е процедурата? На првата страна е напишано дека се потребни две декларации или договор за закуп. Што е полесно да се направи?

Фала однапред.

Здраво,
Ме интересира дали некој поднел своја адреса, какви декларации се бараат? Од каде се подигнуваат?
А ТИЕ ШТО ИМААТ АДРЕСА ЈА КАЖУВААТ СВОЈАТА АДРЕСА,И ВО КОЈА ОПШТИНА Е,ЗА ДА ГО ПРАТАТ ПИСМОТО ТАМУ(ЗА ПОСЛЕ ОТКАКО ЌЕ СТИГНЕ ПИСМОТО ДА НОСИШ ДООДВЕТЕН ДОКУМЕНТ КАКО ДОГОВОР ЗА ЗАКУП НА СТАН ИЛИ ДЕКЛАРАЦИИ ДВЕ ОД СОПСТВЕНИКОТ НА СТАНОТ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВИШ)

И мене тоа ме интересира?
Здраво,
Ме интересира дали некој поднел своја адреса, какви декларации се бараат? Од каде се подигнуваат?
А ТИЕ ШТО ИМААТ АДРЕСА ЈА КАЖУВААТ СВОЈАТА АДРЕСА,И ВО КОЈА ОПШТИНА Е,ЗА ДА ГО ПРАТАТ ПИСМОТО ТАМУ(ЗА ПОСЛЕ ОТКАКО ЌЕ СТИГНЕ ПИСМОТО ДА НОСИШ ДООДВЕТЕН ДОКУМЕНТ КАКО ДОГОВОР ЗА ЗАКУП НА СТАН ИЛИ ДЕКЛАРАЦИИ ДВЕ ОД СОПСТВЕНИКОТ НА СТАНОТ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВИШ)

Nekoj sto bil na intervju avgust septemvri 2019? Kako vi e statusot?

Здраво,
Dokolku imas adresa tvoja na tvoe ime sopstenost u bg ili sopstvenik e soprug/a ili prva linija - roditel.
dokolku si ti ili roditel samo kopija od notarniot akt se nosi u opstina koga ke prijavuvas adresa so cel embg da zemes. ako ne e na tvoe ime ili imotit ne e na ime na roditelot kopija od notarski akt na sopstvenik i 2 deklaracii zavreni na notar deka e soglasen da se vodis na adresa na sopstvenikot... za soprug/sopruga plus preveden izvod od vencani ako imotot
e na nejzini/nogovo ime
https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider5/default-document-library/декларација.pdf

041B8354-C90C-4F92-BE01-869455A29AC6.jpeg

Последно уредено:
Na koj tel. Br. zvonite za podiganje na ukaz od ambasada skopje i sto dokumenti treba i kakva e postapkata ponatamu za do pasos

Na koj tel. Br. zvonite za podiganje na ukaz od ambasada skopje i sto dokumenti treba i kakva e postapkata ponatamu za do pasos
prvo se javuvas na 02 3229 444 pomegu 12 i 13 casot prasuvas dali ti e pristignat ukazot.ako e pristignat se zakazuva termin za podiganje na 058 058 555

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom