Србија и Косово ќе разменат територии ?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
А јас пијам нафта и ова ми е прв пат да те читам на форумов. Не ти врви егејската камуфлажа, грото од членовите знаат дека си бугар.

Ај бе немој ти со вакви реплики да ми улетуваш.
Куров ме боли калку ти била тебе тенка линијата меѓу Македонец и Бугар во завизност од омраза или пријателство према Србите.
Македонец Србин Бугар
Македонец = Македонец.
Овој е најзаебан, само попаметен е од Бугарите затоа што настапува као пријателски.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Ете Србите си прават статистика колку Бугарофили има. Сега бројот изнесувал околу 20%. Видиш и македонско знаме си ставил до србското, демек голем пријател. А оди таму на некој нивен форум како крстарица и го гледаш како наголемо дискутира дека Македонците биле Срби и дека ова било србска територија. Дволичност до коска.
U Srbiji se čak ni u nacionalističkim krugovima ne smatra da su Makedonci Srbi, a o prosečnom građaninu neću ni da govorim. Nijedan politički pokret niti bilo kakva organizacija, nijedna javna ličnost nema teritorijalne aspiracije prema Makedoniji.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Последно уредено:
Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
U Srbiji se čak ni u nacionalističkim krugovima ne smatra da su Makedonci Srbi, a o prosečnom građaninu neću ni da govorim. Nijedan politički pokret niti bilo kakva organizacija, nijedna ličnost nema teritorijalne aspiracije prema Makedoniji.

Да бе, а јас сум од Марс! Мило ми е...

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
А јас пијам нафта и ова ми е прв пат да те читам на форумов. Не ти врви егејската камуфлажа, грото од членовите знаат дека си бугар.

Ај бе немој ти со вакви реплики да ми улетуваш.
Куров ме боли калку ти била тебе тенка линијата меѓу Македонец и Бугар во завизност од омраза или пријателство према Србите.
Македонец Србин Бугар
Македонец = Македонец.
Nisi me razumeo. Rekao sam da je za takve, mislivši na bugarofile, nejasna linija koja pravi razliku između Bugara i Makedonaca. Bugarofili jesu antisrpski nastrojeni, što ne znači da je svaki srbofob bugarofil. Ja ne mislim da su Bugari i Makedonci isti narod.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Да бе, а јас сум од Марс! Мило ми е...

Naći ćeš i knjigu gde piše da su i Irci Srbi, isto tako i za Nemce, Ruse i mnoge druge narode. To su nepoznati pojedinci koji nemaju ni uticaj, ni podršku javnog mnjenja, a samim tim ni popularnost i medijski prostor.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.451
Nisi me razumeo. Rekao sam da je za takve, mislivši na bugarofile, nejasna linija koja pravi razliku između Bugara i Makedonaca. Bugarofili jesu antisrpski nastrojeni, što ne znači da je svaki srbofob bugarofil. Ja ne mislim da su Bugari i Makedonci isti narod.

Не бе не те разбрав, од вчера сум јас. Ти кажа дека АнтиСрпските ликови од Македонија се по дифолт Бугари. Демек Македонизмот како ентитет е поврзан со Србија, а не со Македонците и само Македонците. Што не е јасно во тоа?

Срби, златни срби, не ја научивте ли лекцијата од 90ти? Уште ли со грозен национализам кој има за цел да угнети - понижи - умаловажи соседни народи?

Уште треба да ни го стрпаат Албанците за да сватиме дека е време за почит, а не угнетување меѓу народите?
Само преку почит можиш да стекниш пријател. Ако ти на Македонец му спомниш било што во врска со Бугарија - вечно ќе го изгуиш неговото потенцијално пријателство. Имај го ова на ум, за нареден пат да знаеш подобро.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Абе темава е Косово и Србија ќе разменат територии аман веќе.Иначе јас сум за МК-БГ-СР конфедерација.Ништо нема да ни фали а и богами големоалбанските аспирации ќе се намалат.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Не бе не те разбрав, од вчера сум јас. Ти кажа дека АнтиСрпските ликови од Македонија се по дифолт Бугари. Демек Македонизмот како ентитет е поврзан со Србија, а не со Македонците и само Македонците. Што не е јасно во тоа?

Срби, златни срби, не ја научивте ли лекцијата од 90ти? Уште ли со грозен национализам кој има за цел да угнети - понижи - умаловажи соседни народи?

Уште треба да ни го стрпаат Албанците за да сватиме дека е време за почит, а не угнетување меѓу народите?
Само преку почит можиш да стекниш пријател. Ако ти на Македонец му спомниш било што во врска со Бугарија - вечно ќе го изгуиш неговото потенцијално пријателство. Имај го ова на ум, за нареден пат да знаеш подобро.
...što ne znači da je svaki srbofob bugarofil... Ne čitaš šta piše već šta želiš da vidiš.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.451
Već dugo postoje Makedonci koji su naklonjeni Bugarskoj i koji su antisrpski nastrojeni. Za takve je linija koja pravi razliku između Makedonaca i Bugara nejasna pa i nepostojeća.
1. не пробувај да го извртиш она што сам го кажа.
2. не ме терај да те цитирам уште еднаш.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
1. немој да ме третираш како амеба која не прочитала добро.
2. не пробувај да го извртиш она што сам го кажа.
3. не ме терај да те цитирам уште еднаш.
Očigledno ne razumeš odlično srpski jezik. Ja sam u procesu učenja makedonskog jezika i uskoro ću pisati na njemu pa ću mnogima biti jasniji.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.756
Поени од реакции
5.720
Треба да се има во предвид една работа кога се расправаме со бугарите:
163295815_2802671043308287_1848921763498764624_n.jpg
Не е чудо што и лгбтистите и бугарите одат со глава во ѕид секогаш и покрај се.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.451
Očigledno ne razumeš odlično srpski jezik. Ja sam u procesu učenja makedonskog jezika i uskoro ću pisati na njemu pa ću mnogima biti jasniji.

Во право си, само Македонски разбирам. Модераторите имаат за задача да бришат мислења на бугарски, српски и било кој странски јазик.
Ова е македонски форум, ако Албанците како членови можат да пишуваат на македонски можете и вие.
Биди ми поздравен.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Još jednom ponavljam zbog drugih da ne bi bilo zabune. Nije svaki srbofob bugarofil.
PS Eto Vizantinac je odličan primer za srbofoba koji nije bugarofil. Malo šale nije na odmet, nadam se da se niko neće naljutiti.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Во право си, само Македонски разбирам. Модераторите имаат за задача да бришат мислења на бугарски, српски и било кој странски јазик.
Ова е македонски форум, ако Албанците како членови можат да пишуваат на македонски можете и вие.
Биди ми поздравен.
To je stvar do moderatora pa se obrati njemu/njima. Možda su moderatori jugosrboćetnici pa me tolerišu.

Kajgana Shop

На врв Bottom