Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.362
- Поени од реакции
- 30.764
tebe redit da ne ti e trigerНе е важно, сите информации ти се од редит.
tebe redit da ne ti e trigerНе е важно, сите информации ти се од редит.
Во гетото не може да се влезе, а од кај нас не може да се излезе.Еве најпрост пример, значи во моментов начинот на кој што не третира Западот нас народите на Балканот е најсличен до гетата во САД.
Ти ги зема најпаметните од општеството, ја корумпира елитата, а останатите ги поларизиран еден против друг, за потоа заедно со територијата ги користат како колонии.
И сето тоа доброволно од колонизираните.
Криминал, Италијани и Ирци не одат во иста реченица, нелиВо гетото не може да се влезе, а од кај нас не може да се излезе.
Гетото е затворена заедница, демек ако сме заедно не можат да не скршат. Мораат и тие поединци да станат дел од заедницата. Додека се гетоизираат, или ќе се занимаваат со криминал или ќе работат за минималец. Оние кои не се гетоизираат имаат одреден прогрес во општеството.
Чисто пример, оние кои отишле во САД од Европа со само една торба на себе и неколку стотина долари во џеб изминативе 100тина години имаат поголем прогресот Афроамериканците како колектив, а дел од нив ги сметале за отпадници од општеството (посебно Ирците и жабарите).
Затоа и ги земав како пример баш нив. Биле класични отпадници и за такви ги сметале. Денес имаат значителен прогрес во однос на Афроамериканците. Они биле водечка сила на криминалот со децении.Криминал, Италијани и Ирци не одат во иста реченица, нели
Се решаваат проблемите, и со црнците ќе биди така.Затоа и ги земав како пример баш нив. Биле класични отпадници и за такви ги сметале. Денес имаат значителен прогрес во однос на Афроамериканците. Они биле водечка сила на криминалот со децении.
Се решаваат проблемите, и со црнците ќе биди така.
Проблем е исто така што има и многу црни мигранти кои се носители на криминалот. Тие пак се посебна приказна.
Но, стереотипите се тука за поларизација на општеството.
Јас овде влегов во дискусија да им појаснам зошто црнците живеат во гета и зошто немаат уште нобеловци ни пак во скоро време ќе имаат. Одговорот беше и е , дека има историски различни фактори како ропството , сегрегацијата , немањето пари и образование кој што влијаеле на културата на народот. И сега вие ми кажувате како имало некој црнец таму што бил богат или не бил роб во време на ропството , целосно одбегнувајќи ја мојата дека не важи муабетот само за црнците.Да, ама зборуваме за политики кои се реализираат денес (во ЈАР и Зимбабве). Она што се случувало во Конго го осудувам. И не го релативизирам ропството, туку презентирам факти за ропството. Не може прстот да се впери само во белиот човек, а под "белиот човек" секогаш се мисли на белиот маж.
Значи дечко, редно е некој да ти каже дека интерпункциските знаци се лепат до зборот што им претходи, а по нив се става празно место.Јас овде влегов во дискусија да им појаснам зошто црнците живеат во гета и зошто немаат уште нобеловци ни пак во скоро време ќе имаат. Одговорот беше и е , дека има историски различни фактори како ропството , сегрегацијата , немањето пари и образование кој што влијаеле на културата на народот. И сега вие ми кажувате како имало некој црнец таму што бил богат или не бил роб во време на ропството , целосно одбегнувајќи ја мојата дека не важи муабетот само за црнците.
И сега излагате вие со некој глупи паралели и "пуновскиот аргумент" како зољата на таван кај каурот , со евреите и германците како таму негде биле угнетени и ги споредувате со црнците и Африка и ЈА и какви им биле околностите нив и на Ирците , како воопшто да не знаете историја , не е тажно ако незнаете историја како викаше Сократ дека нема злобни луѓе туку луѓе што незнаат , тажно е ако ги знаете историските факти и пак ги релативизирате и гледате кроз фактите што самото вреска на латентен расизам.
Црнците и другите маргинализирани континенти и држави никогаш нема да имаат можност да му се одмаздат или пак да му направат штета на белецот ( овде мислам на Западната групација наши предци во слична корпа биле со црнците ) во количина колку тој што им направил. А и после се муабетот не беше за маките на белците во ЈАР како што пишав погоре ( ова е тој пуновски аргумент што го извадивте од ракав ).
Прстот генерално ќе биде вперен кон белиот човек ( пак на Западна групација реферирам ) поради небројните злодела од огромни размери што ги правел врз други народи. А како што знаеш Конго ни е во способност ни пак може да направи злодела од размерот на Велика Британија.
После сите овие релативизирања сфатив дека во темава има circlejerk , па залудни беа сите аргументи и сите објаснувања од мене , јас објаснувам историски тука со пуновскиот аргумент ми враќаат , па затоа го напуштив бродот.
И пак дисклеимер црнците денеска во САД се далеку од дискриминирани ( барем de jure ) , генералното население не се замара , имаш сепак индивидуи и групи што се расисти , но тоа е малцинство. Имаш остатоци од дискриминацијата , како што наведував погоре во другите постови ( во оваа кутија и сиромашните белци спаѓаат ) и затоа живеат во гета и затоа немаат нобеловци.
Кога веќе го спомнуваш по 17-ти пат, ми стана тригерtebe redit da ne ti e triger
Ми ја оценуваш писмената по македонски?Значи дечко, редно е некој да ти каже дека интерпункциските знаци се лепат до зборот што им претходи, а по нив се става празно место. Не ставај празно место и пред и по, туку само по интерпункцискиот знак.
Не, само ти укажувам за да ја напуштиш погрешната навика што ја имаш.Ми ја оценуваш писмената по македонски?
Фала професоре.Не, само ти укажувам за да ја напуштиш погрешната навика што ја имаш.
О мој Боже! Пуно па Пуно.Јас овде влегов во дискусија да им појаснам зошто црнците живеат во гета и зошто немаат уште нобеловци ни пак во скоро време ќе имаат. Одговорот беше и е , дека има историски различни фактори како ропството , сегрегацијата , немањето пари и образование кој што влијаеле на културата на народот. И сега вие ми кажувате како имало некој црнец таму што бил богат или не бил роб во време на ропството , целосно одбегнувајќи ја мојата дека не важи муабетот само за црнците.
И сега излагате вие со некој глупи паралели и "пуновскиот аргумент" како зољата на таван кај каурот , со евреите и германците како таму негде биле угнетени и ги споредувате со црнците и Африка и ЈА и какви им биле околностите нив и на Ирците , како воопшто да не знаете историја , не е тажно ако незнаете историја како викаше Сократ дека нема злобни луѓе туку луѓе што незнаат , тажно е ако ги знаете историските факти и пак ги релативизирате и гледате кроз фактите што самото вреска на суптилен расизам.
Црнците и другите маргинализирани континенти и држави никогаш нема да имаат можност да му се одмаздат или пак да му направат штета на белецот ( овде мислам на Западната групација наши предци во слична корпа биле со црнците ) во количина колку тој што им направил. А и после се муабетот не беше за маките на белците во ЈАР како што пишав погоре ( ова е тој пуновски аргумент што го извадивте од ракав ).
Прстот генерално ќе биде вперен кон белиот човек ( пак на Западна групација реферирам ) поради небројните злодела од огромни размери што ги правел врз други народи. А како што знаеш Конго ни е во способност ни пак може да направи злодела од размерот на Велика Британија.
После сите овие релативизирања сфатив дека во темава има circlejerk , па залудни беа сите аргументи и сите објаснувања од мене , јас објаснувам историски тука со пуновскиот аргумент ми враќаат , па затоа го напуштив бродот.
И пак дисклеимер црнците денеска во САД се далеку од дискриминирани ( барем de jure ) , генералното население не се замара , имаш сепак индивидуи и групи што се расисти , но тоа е малцинство. Имаш остатоци од дискриминацијата , како што наведував погоре во другите постови ( во оваа кутија и сиромашните белци спаѓаат ) и затоа живеат во гета и затоа немаат нобеловци.
Па и мора некој баланс да се направи, карма.Мугабе зборуваше кон белиот човек како непријател. Имаше испади дека ќе им ги силуваат жените на белците од неколку политичари од тој континент.
Мугабе не ги прогони нашите дипломати односно граѓаните од просторите на екс Ју кои живеат таму.Па и мора некој баланс да се направи, карма.