Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
По еден указ во неделата... Со ова темпо положително ќе трае 12-13 месеци... Претходно "ни се посреќи" и со пролонгирањето на задолжителна (18-19 месеци) и финална (5,5-6 месеци). Не се нормални...
Ne znam vo koja drzava vo svetot go ima ova, ali toa e. Nikoj ne ni e kriv sto porano ne sme izvadile pasosi :)

Jas od 18 dekemvri nemam stignato pismo. Proveriv na 2ri april, toj e brojot. Inace posle sto pati probuvanje krena... Kako sto trgna rabotava 5 meseci cela cekam , 6 i povekje do pismo ke ispadne..... Cela postapka knap 5 godini I
I so ti rekoja bas me zanimat za kolku vreme??? Nemam zivci iskreno da zvonam tolku pati deka ne vredit ne krivam nikoj pobrzo odese kaj mene procedurava do ukaz od nego od ukaz navamu 4 ti mesec od ko e izlezen ukazot da ne mojt coek da se slikat...a posrednivive se najiteresni ova ja vikaet brza postapka hahhaha

I so ti rekoja bas me zanimat za kolku vreme??? Nemam zivci iskreno da zvonam tolku pati deka ne vredit ne krivam nikoj pobrzo odese kaj mene procedurava do ukaz od nego od ukaz navamu 4 ti mesec od ko e izlezen ukazot da ne mojt coek da se slikat...a posrednivive se najiteresni ova ja vikaet brza postapka hahhaha
Aham! Gotovo... sobravte pari, najdovte smestaj, najdovte rabota, ostanuva uste da se slikate i kako go zimate pasosot odma da idete i pocnete da rabotite....
ste cekale tolku, uste nekoj mesec ne e problem da se strpite...

Aham! Gotovo... sobravte pari, najdovte smestaj, najdovte rabota, ostanuva uste da se slikate i kako go zimate pasosot odma da idete i pocnete da rabotite....
ti stvarno si nemas druga rabota. dno dna
Автоматски споено мислење:

Nemoze nikoj tocno da kaze koga, ke si cekame ....

nikoj ne moze da kaze koga .... pocetok na maj pak da se javam

Druzee brkaj be rabota so se mesas kaj so ne ti e mestoo koj si ti da ti se pravdame...Strasna rabotaa hhhh

Конзуливе во Битола и Скопје, после интервју и подавање документи не даваат потврда дека си подал, ливче или бројче?
Мене не ми дадоја ништо, да не ми ги изгубат документите :(

Sada sam pogledao neki klip na youtube, neka devojka aplicirala za italijansko drzavljanstvo po poreklu i za tri meseca joj odobrili drzavljanstvo, a mi po 5 godina cekamo.
Cak i lenji Italijani su 10 puta brzi od Bugara.
Doslo mi da placem od muke :D

Последно уредено:
Sada sam pogledao neki klip na youtube, neka devojka aplicirala za italijansko drzavljanstvo po poreklu i za tri meseca joj odobrili drzavljanstvo, a mi po 5 godina cekamo.
Italija e drevna civilizacija niz minatoto najgolema imperija , Bugarija zaedno so cel Balkan porobena od sekogas. Ne sporeduvaj Imperator i Varvarin

Italija e drevna civilizacija niz minatoto najgolema imperija , Bugarija zaedno so cel Balkan porobena od sekogas. Ne sporeduvaj Imperator i Varvarin
Остај древна, америка е од пред 100 години па пали и гасит.
Jel svaki srbin moze da potrazi bg drzavljanstvo ili samo do grad Nish?

Остај древна, америка е од пред 100 години па пали и гасит.

Jel svaki srbin moze da potrazi bg drzavljanstvo ili samo do grad Nish?
Ne znam, ja sam preko Makedonije ;)

To nije nikakvo opravdanje i nema ama bas nikakve veze sa brzinom dobijanja drzavljanstva.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom