Дуелот Сале - Кастиел ќе одлучи за ЛШ сезонава. Ниту форма, ниту календар, ниту ростер, ниту Ибра - Чалханоглу, стриктно дуелот Сале - Кастиел.
И морам да признаам.. Мислам дека јас како и повеќето во фан клубов, во одреден момент од сезоната сме биле на страната и на едниот и на другиот. Уствари, де сме на страната на едниот, де на другиот. Мртва трка е, тежок дуел до последно коло.
Шала на страна, Ибра што и да му рече на судијата не смееше да си го дозволи она. Далеку најискусен и лидер на тимот, во ултра заебан дел од сезоната, во круцијален момент кога се се одлучува. Мораше да го избегне она некако баш сега кога ни требаат сите играчи. Поготово кога ни треба тој, против екипа којашто ќе се затвори скроз и нападите преку Леао и Ребич со нивната брзината би биле јалови. Искрено, јас против Џеноа би почнал со Манџукиќ ако е спремен макар и едно полувреме. На тоа би ме натерало она што го видовме сезонава досега барем. Против вакви екипи на коишто прва помисла им е да се одбранат, со тип на играчи ко Леао и Ребич бевме безопасни досега.
Играме во недела итоа баш во терминот од 12:30 Тоа бар досега ни било зла среќа. Делува као да ќе ни треба господова помош. Или бар само еден повик од Галијани кон Прециози. Во име на нивното старо пријателство, дубари, трампи, ко-сопствености, бизниси и малверзации. Све да им ебам преварантско.
Милан има фин календар во споредба со конкурентите и практично имаме се во свои раце. Ако не успеат да завршат во топ 4 нека се јебат во гз.