Астра Зенека вакцина, Oxford Astra Zeneca vaccine

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Не барав реферат. Кажа дека познаваш некого кој поради вакцина стаса на респиратор. Прашав за која вакцина се работи. Не мора реферат од 3000 зборови да одкуцаш. И пак не ми одговори. Можеш да ми одговориш? Иначе да ти кажам дека овие вакцини се вакцини, и така се третирани. Без оглед што не се согласуваш. Исто така ја ништо ни подпишав ни покажав кога ја примив вакцината, не ми побараа едноставно. Само за да те негирам оти тврдиш нешто што ја поинако го поминав. И околу твојата теза дека овие не се нови вакцини. Па и секој модел на кола базира на принципот од пред 100 години, дограден, модернизиран. Ете мРНА нека биде кола на струја во принцип исто ама нова технологија. Глупо е многу, ептем да речам, од обичен акт како вакцинирање да направиш акт како да си пред гилутина. Тоа едно факинг ебано вакцинирање икс пати во животот сме го поминале. 5 минути и со здравје. Го емоционализирате без потреба, слично како антивакцерски мајки што прават. Затоа и паралелите.

Не барав реферат. Кажа дека познаваш некого кој поради вакцина стаса на респиратор. Прашав за која вакцина се работи. Не мора реферат од 3000 зборови да одкуцаш. И пак не ми одговори. Можеш да ми одговориш? Иначе да ти кажам дека овие вакцини се вакцини, и така се третирани. Без оглед што не се согласуваш. Исто така ја ништо ни подпишав ни покажав кога ја примив вакцината, не ми побараа едноставно. Само за да те негирам оти тврдиш нешто што ја поинако го поминав. И околу твојата теза дека овие не се нови вакцини. Па и секој модел на кола базира на принципот од пред 100 години, дограден, модернизиран. Ете мРНА нека биде кола на струја во принцип исто ама нова технологија. Глупо е многу, ептем да речам, од обичен акт како вакцинирање да направиш акт како да си пред гилутина. Тоа едно факинг ебано вакцинирање икс пати во животот сме го поминале. 5 минути и со здравје. Го емоционализирате без потреба, слично како антивакцерски мајки што прават. Затоа и паралелите.
Си нашол со кого да се докажуеш.

Не Игор.

Поентата е дека има ~3 000 000 мртви од ~ 110 000 000 случаи со познат исход. Нешто помалку од 3% смртност.

Од другата страна имаш ~ 730 000 000 и колку има починати како резултат од вакцината или под сомнение од истата? Под 1000?

Батали ја бјонс, нека си гледа на тарот карти.

Па и секој модел на кола базира на принципот од пред 100 години, дограден, модернизиран. Ете мРНА нека биде кола на струја во принцип исто ама нова технологија.
... види, и уиндосот како оперативен систем не беше како краен дограден производ кога се пушти, се надоградуваше според проблемите кои ги укажуваа корисниците на истиот во текот на негово користење, ама ако тоа е исто со „животот“ на човекот и вакцините не знам како да ти објаснам,
... да ми споредуваш вакцина со автомобил, нема што да ти кажам, ќе дојде време да сме живи здрави, овие коментари ќе останат тука на серверот, па ќе видам како ќе ги вртиш тогаш коментарите, технологијата на мРНК уште не е докрај испитана ниту пак вакцините кои имале експериментален тек не влегле во клнички студии толку колку треба и како треба, ти ќе го имаш тој генетски материјал, носечки протеин кој ќе се закачи на твојата клетка да го провоцира имуниот систем да создаде антитела за да го препознае вистинскиот напад при коронавирусот,
те прашувам дали знаеш како да ја кликнеш таа имунолошка реакција да прекине? дали знаеш дека нонстоп имуниот систем ќе создава антитела затоа што тој генетски материјал можеби или не, никој не знае, ќе се реплицира од клетка во клетка? и токму овие експериментални докази како би се ислучил тој имун систем при создавање на таа одредна антитела не дозволи званично да се применат истите од 2005 година како вакцини од кога почнале да го разгледуват проблемот со САРС, па МЕРС? ама ако ти споредуваш твое тело со автомобил...ОК твое мислење, јас не можам така, никогаш не правам нешто затоа што сите така го прават, ако не размислам и не се убедам дека нема да ми наштети за разлика од бенефитот на истото!
Тоа едно факинг ебано вакцинирање икс пати во животот сме го поминале. 5 минути и со здравје. Го емоционализирате без потреба, слично како антивакцерски мајки што прават. Затоа и паралелите.
...нешто не ти е јасно изгледа или не сакаш да ти биде, ти никогаш не си примил ваква вакцина со ваква технологија, не ги мешај старите вакцини што ги примаме по календарот за имунизација како деца, мРНК е нова технологија чија платформа за изработка на вакцини се размислувало во поново време 10,15 години, зашто не ги примениле против САРС и МЕРС ?
и што е најзезнато после вакцинирање можеш повторно да се инфицираш, можеш да пренесеш инфекција мора да носиш маска и анителата ќе ја имаш само 3,4 месеци и толку, во надобар случај највише до 6 месеци и ? пак ќе се вакцинираме со нешто непознато со две дози, затоа што СЗО му текнало да смени мислење преку ноќ, а цела година се зезаше со носи маски не носи, миј раце...?
... уште во октомври 2020 година починал волонтер врз кој се „развивала“ вакцината АЗ како клинички студии, нели, ама и понатаму ќе се разгледува и развива вакцината, ако и денес имаме такви проблеми, како може да биде тогаш безбедна вакцина која се развивала само пред неколку месеци? ај кажи ти, јас сакам да се вакцинирам безбедно, не сакам да играм рулет, тоа не значи етикета антиваксер, туку не сакам ризик и не сакам да бидам заморче, не сум убедена и имам мое мислење со факти, барем сега за сега ќе се базирам на мој природен имунитет и ќе почитувам заштитни мерки колку можам!
Батали ја бјонс, нека си гледа на тарот карти.
... е ако де, цел свет почна од тарот карти, и медицината почна како „врач“ и „вештерки“ , лекови беа делови од животни, разни делови од растенија што се приготвувале во комбинација, дури и екстракт пепсин бил порано направен како лек за денешново пепси, млад си....ќе научиш! само ете ќе те прашам, тој (спајк) протеин што ќе влезе преку вакцината мРНК и ќе го побуди имуниот ситем да создаде антитела, те прашувам како ќе прекине да не создаде веќе? нели, треба одредена антитела и да се стопира и таа да циркулира и препознава ако биде вистински нападнат од ист вирус со ист таков генетски материјал (протеин) ? дали тој генетски материјал нонстоп ќе се реплицира во клетките? што ќе се случи со нонстоп активен имун систем на тој коронавирус протеин, а вирусот уште не влегол како таков да го инфицира телото?

Последно уредено:
In both papers, researchers found that people getting the vaccine had higher levels of antibodies directed against a cluster of immune-related cells that the body might form in response to the vaccine. These clusters include platelets, which help blood to clot when you get cut or injured, and the antibodies stick to the platelet-complex and form dangerous clots that can block blood flow in veins and arteries. The researchers are referring to the condition as vaccine-induced immune thrombotic thrombocytopenia.

Warkentin has studied a similar condition of immune system activation involving platelets known as heparin-induced thrombocytopenia (HIT). That condition is caused when people taking heparin, a blood thinner, for unknown reasons develop an immune reaction against it, producing antibodies against platelet clumps that can lead to clots in blood vessels instead of preventing clots. In the condition, people experience a drop in platelet counts as the platelets begin aggregating. It’s a rare but a well-known side effect of heparin, which doctors give to patients during surgery to prevent clots—but which, in the case of HIT, has the opposite effect. Warkentin and his team reported the first cases of so-called spontaneous HIT, in which the immune system is activated against platelets even if people have not received heparin.

Забележани се исти вакви случаи кај вакцинава на ЈиЈ, така да веројатно е нешто со аденовирусот. Веројатно и кај спутник ќе се сретнат истите проблеми. Сеа едино да се види колкави се процентите.

Забележани се исти вакви случаи кај вакцинава на ЈиЈ, така да веројатно е нешто со аденовирусот. Веројатно и кај спутник ќе се сретнат истите проблеми. Сеа едино да се види колкави се процентите.
Многу битно прашање за Спутник-дали може и смее и кога можи да се конзумира ,,пиво и слични продукти,, после ваксајн со Спутник?:cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom